Keek op mijn Week: Costa Daurada en een hersenschudding

Genieten en hard werken tegelijk deze week. Ik vertrok met nog 12 andere dames op persreis naar de Costa Daurada in Spanje, waar we ontzettend veel mooie bezienswaardigheden hebben bezocht. Veel mensen wensten mij een ‘fijne vakantie’ maar – hoe leuk ook – een vakantie was het zeker niet. Wél een ontzettend leuke kant van mijn werk.

aquaduct tarragona
Bij de ‘devils bridge’ in Tarragona.

Naar Tarragona

Zaterdag pikte mijn broertje me vroeg in de ochtend op om me in de stromende regen naar Eindhoven Airport te rijden. In onze woonplaats stond het water zelfs op de rondweg op verschillende plekken al meer dan 10 cm hoog! Wat een contrast met het gortdroge Spanje, waar men zich zorgen maakt om mogelijke bosbranden. Op het vliegveld liep ik al direct Esmée van Website4mama en Linda van Mamaliefde tegen het lijf en hebben we gezellig koffie gedaan en bijgekletst tot we konden boarden.

tarragona
Architectuur in Tarragona.

Na een vlucht met veel turbulentie (gelukkig zat ik bij de nooduitgang met de nodige extra beenruimte), landden we op de luchthaven van Réus. Onze reisleidster Anna bleek een bekend gezicht van eerdere events, ik had eerder tijdens het event in Eindhoven aan het ontbijt al gezellig gekletst met één van de reisagentes die nu mee waren en verder bestond de groep uit bloggers waarvan ik de meeste wel kende.

Het exacte reisprogramma licht ik toe in een uitgebreid artikel over de Costa Daurada. Als liefhebber van kunst, cultuur en wijn zat ik persoonlijk in ieder geval helemaal goed op deze bestemming.

We hebben geluncht in het visserskwartier, zijn toen snel ingecheckt in ons hotel en vertrokken naar de eerste UNESCO werelderfgoed site. Het oude Romeinse aquaduct in Tarragona en het park hieromheen. Een gids vertelde ons allerlei interessante verhalen tijdens dit bezoek. Indrukwekkend! Daarna kregen we in Tarragona van een stadsgids de mooiste plekjes met oude ruïnes te zien en bekeken we de Diada Castellera: de menselijke torens. Heel bijzonder, maar wel even schrikken toen er eentje instortte. Ik heb mijn camera direct weggedraaid, het kan gebeuren maar ik heb geen sensatieblog. Gelukkig gingen de eerste paar torens wel goed. ’s Avonds hebben we gegeten in één van de beste restaurants van de stad, met insta waardig opgemaakte gerechten. Ik viel die avond uitgeput in slaap.

wijn
Proeven na de Wine & Walk.

Wijn, museum en klooster

Zondag videobelde ik mijn vader wakker. Ons programma startte al vroeg en dit was het enige moment op de dag dat ik hem een fijne vaderdag kon wensen. Ook als je kinderen niet heel klein zijn kunnen ze je best uit je slaap halen, haha. 

Na het heerlijke ontbijt vertrokken we naar een wijngaard voor een Walk & Wine waarbij een gids ons de mooiste plekjes liet zien, bijzondere weetjes deelde over onder meer het telen van druiven en daarna mochten we wat wijnen en olijfolie proeven. 

montblanc
Op de kasteelmuren van Montblanc.

Vervolgens reden we naar Montblanc waar we historische gebouwen zagen en het museum over grotschilderingen bezochten. In deze regio zijn veel grotschilderingen te vinden en de archeologe die ons de rondleiding door het museum gaf wist veel te vertellen over het hoe, wat en waarom. Daarna mochten we een stadstoren beklimmen en over de oude Romeinse muur lopen, waarbij we wederom veel geschiedenislessen hebben opgesnoven. We genoten van een heerlijke lunch waarbij we even konden uitrusten.

poblet klooster
Klooster van Poblet.

Toen door naar Poblet waar we het prachtige klooster hebben bezichtigd. Heel oud. Nog steeds in gebruik door monniken. Indrukwekkend waren ook de graftombes van koningen en koninginnen.

Hierna weer wat langer in de bus naar het hotel in Falset, waar ik werkelijk een geweldige kamer had compleet met badjassen. Loved it! Hier werd op het romantische terras de barbecue voor ons aangezet en hebben we met ons vrouwenclubje tot in de late uurtjes gekletst en gelachen met een groep Deense mannen. Wijn en het spelletje “have you ever…” Hilarisch.

Wijn en een uitzicht om van te kwijlen in Siurana

Maandag rond koffietijd zat ik alweer aan de wijn. We bezochten deze ochtend 2 wijncellars met elk hun eigen highlights. En heerlijke wijnen! Met de lunch daarna besloot ik echter dat ik even genoeg wijn achter de kiezen had. We zaten in een schilderachtig mooie tafel in een tuin, beschaduwd door druiventakken boven ons. Fantastisch! Ook hier weer lekkere tapas en heerlijk eten. 

siurana
In Siurana genieten van het uitzicht.

Daarna stond het allerallermooiste plekje in de Costa Daurada op het programma: het Middeleeuwse stadje Siurana. Ooit verlaten en pas sinds kort weer bewoond (nu 30 inwoners). Hier heb je werkelijk aan alle kanten een uitzicht om van te kwijlen: de gebouwen, de rozenstruiken, de afgronden en de bergen en het water in de verte… Wonderschoon!

Nagenietend van dit bezoek reed de bus ons naar Réus, waar we bij het laatste hotel incheckten. Je kon hier nog even lekker shoppen, maar ik koos voor een lange douche en daarna een Vermouth op een terras met een klein groepje. Toen door naar het diner en de dag zat er weer op.

reus
Op de kerktoren in Réus.

Stadstour en Gaudí museum

Dinsdag vroeg de spullen inpakken, uitchecken en klaar voor een uitgebreide stadstour door Réus. We beklommen de kerktoren, bewonderden de prachtige architectuur en zagen het geboortehuis van Gaudí. Tot slot stond het Gaudí Museum op het programma, tof om te zien maar ik was in november nog in Park Guell in Barcelona geweest dus ’the real thing’ stond nog vers in het geheugen.

reus gaudi
Kunstwerk ter nagedachtenis aan Gaudí.

Vol van alle indrukken vertrokken we naar het vliegveld voor de reis terug. Vanaf daar zou ik het openbaar vervoer nemen, maar ik weet direct weer waarom ik daar zo’n hekel aan heb. De bus naar het station had flinke vertraging en de trein die ik vervolgens nam liep ook vertraging op waardoor ik de nodige aansluiting miste en giga laat thuis was. De ex was ondertussen even ‘vergeten’ dat hij de kinderen een nachtje extra had. Compleet overprikkeld, uitgeput en laat thuis, was ik dankbaar voor mijn lieve ouders die de kinderen hebben opgehaald en op bed gelegd. Ben zelf ook heel vroeg naar bed gegaan.

Even bijkomen

Woensdag moest ik dus wederom heel vroeg op vanwege school, wat mijn humeur niet ten goede kwam. Met de kinderen afgesproken dat er geen speeldates zouden zijn deze week. Ik trok het allemaal even niet meer. Lekker aan de slag gegaan achter de laptop en die middag met de kinderen een kort dutje gedaan in de tuin. Die avond na het douchen de meisjes uitgebreid voorgelezen.

Work, work

Donderdag besloot ik het sporten af te zeggen, om rustig met de werkachterstand verder te kunnen. Artikelen schrijven is ook belangrijk en met het andere werk schiet dat er naar mijn gevoel teveel bij in. Bovendien had ik mijn lichaamsbeweging wel gehad met de reis naar Spanje. Voelde me nog steeds heel erg brak en moe en moest dus even naar mijn lichaam luisteren. Bij het ophalen van de kinderen uit school, hoorde ik dat de oudste tijdens de overblijf van het duikelrek was gevallen. Ze hebben het met ijs gekoeld en toen ging het wel weer, al klaagde ze toch over hoofdpijn.

oddpops
We kregen deze maischips toegestuurd, de meisjes vonden ze erg lekker!

Hersenschudding en strandje

Vrijdag werd ze duizelig wakker met veel hoofdpijn. Ik besloot haar thuis te houden, want die middag zou ze het kinderfeestje hebben van haar BFF. Aangezien voor mij de 2e uitnodiging voor het uitstrijkje op de mat lag, besloot ik gelijk even met de huisartsassistente te overleggen. Moest toch bellen tenslotte. Gezien haar leeftijd wilden ze de kleine dame even zien en nakijken. Het blijkt toch een lichte hersenschudding te zijn en ze moet verplicht ‘zoveel mogelijk chillen’ van de dokter. Geen schermpjes en ik heb haar een paar keer op bed gelegd, aangezien ze ook last had van het zonlicht. Paracetamolletje er in en zo kon ze toch mee doen met het knutselfeestje van haar vriendin, terwijl ik standby stond om haar op te pikken indien nodig. 

reeuwijk
Genieten aan het strandje bij de plassen.

Met kleine zus kocht ik flesjes drinken en een zak chips en reden we naar de Reeuwijkse Plassen. Heb standaard een picknickkleed achterin mijn auto liggen en zonnebrand in de tas, dus zo’n spontaan plan kan best. Dat was een heel goed idee, mijn kleine mop ging compleet uit haar dak. Danste op het strand, rende door de branding, graafde, sprong en genoot intens. Alleen al door naar haar te kijken werd ik vrolijk. Hoe heerlijk als je zo kunt genieten. Ik heb tegen haar gezegd dat het me spijt dat ik vaak zo moe ben en veel moet werken, waardoor er geen speeldates kunnen zijn, maar dat we er daarom samen even een fijn momentje van maakten waarbij mama ook kon uitrusten. Uiteraard gebruikte ze die flow om er nog een ritje door de McDrive aan vast te praten, haha. 

’s Avonds weer fijn voorgelezen en blij dat het weekend is! Heb jij leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.