4 stylingtips van een interieurstylist

Als interieurstylist heb ik al tientallen mensen geholpen met de inrichting van hun huis. En natuurlijk is elke situatie anders, maar toch zijn er een aantal vragen en problemen die elke keer weer voorbijkomen. Gelukkig zijn deze problemen met een aantal simpele stylingtips goed op te lossen. Ik deel graag mijn 4 belangrijkste stylingtips met jullie.

Gastblog door Ilse van Elleswijk van Interiortwin

ilse van interiortwin

  1. Zorg dat je een goed beeld hebt van je woonstijl

Het grootste probleem is vaak dat het niet duidelijk is wat je woonstijl is. En zonder een goed beeld van je woonstijl is het moeilijk keuzes maken voor in huis. Daarom is het zo belangrijk om goed te visualiseren wat jouw woonstijl is. Dit kan je het beste doen door een moodboard van jouw woonstijl te maken. Lekker ouderwets, door te knippen in tijdschriften en dit op een groot vel papier te plakken. In het gratis e-book ‘in 5 stappen naar een interieur dat bij je past’ leg ik je uit hoe je dit doet. Met een moodboard wordt het veel makkelijker om keuzes te maken voor in huis.

eettafel styling

  1. Begin klein

Ongeveer de helft van mijn klanten vindt het spannend om keuzes te maken in huis. En daardoor verandert er eigenlijk niks en blijft alles bij het oude. Met als gevolg dat ze nog steeds niet blij zijn met hun interieur. Daarom adviseer ik in dit soort situaties altijd om klein te beginnen. Je hoeft niet meteen een nieuwe bank te kopen of een behang op de muur te plakken. Begin eens met een kussen in je favoriete kleur. Of een nieuwe lamp voor boven de eettafel. Bevalt dit goed? Dan kan je verder. Je zult zien dat het steeds makkelijker wordt om dingen in huis te veranderen.

gezellig zithoekje

  1. Experimenteer

Wees niet bang om fouten te maken en experimenteer. Door steeds dezelfde veilige keuzes te maken is de kans groot dat jij nog steeds niet gelukkig bent in je huis. Een kleur op de muur of een nieuw meubelstuk of woonaccessoire hoeft niet definitief te zijn. Heb jij per ongeluk een muurkleur uitgekozen die toch niet bij je past? Haal een nieuwe pot verf in de bouwmarkt en probeer het opnieuw. Of misschien heb je een vloerkleed gekocht wat achteraf toch niet zo mooi bij de rest past? Maak gebruik van de retourtermijn en ga op zoek naar een nieuw vloerkleed.

gezellige woonkamer

  1. Kijk het af bij anderen

Bewonder jij iemand om haar interieur? En wil je graag eenzelfde stijl in huis, maar weet je niet hoe? Neem eens de tijd om goed te kijken wat jou in de stijl bij de ander aanspreekt en noteer dit voor jezelf. Ga daarna op zoek naar meubels en accessoires in deze stijl. Kopieer niet letterlijk een interieur van een ander, want je zult zien dat je hier achteraf toch niet zo blij mee bent. Maar haal eruit waar jij blij van wordt en gebruik dat in je interieur.

>> lees meer over wonen en interieur

Met deze stylingtips ben je alweer een stukje dichter bij een interieur dat bij je past. Op de interieurblog InteriorTwin.com deel ik drie keer per week interieurinspiratie, woontrends, binnenkijkers en meer op het gebied van interieur.

Dankjewel Ilse voor je tips, ik vind jouw woonstijl erg gaaf en was leuk om je op het blogevent van Flexa even te spreken!

Wat vind jij van Ilse haar foto’s en tips? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.