Oogdruppels tegen hooikoorts, helpt dat?

Het hooikoorts seizoen start dit jaar wat eerder dan gebruikelijk. En hoewel ik ontzettend geniet van het mooie weer, betekent het ook last van jeukende, geïrriteerde ogen… Ik ben allergisch voor grassen en niet zo’n klein beetje ook. Jammer want ik vind dat zo lekker ruiken. Berkenbomenallergie heb ik ook een beetje last van. Heb jij ook last van hooikoorts?

hooikoorts oogdruppels similasan

Steeds weer vergeet ik om in het begin van het jaar een anti-allergie prik te halen bij de huisarts. Dan komt het vervolgens dus neer op zelfmedicatie met homeopathische middeltjes en tabletjes met antihistamine. Dit jaar doe ik het echter anders! Similasan stuurde mij voor deze review Hooikoorts Oogdruppels toe. Zoals je op de Hooikoortsradar kunt zien, hangen er nu – in februari!!! – al flink wat pollen in de lucht. Ik ben de oogdruppels daarom ook al direct gaan testen.

similasan oogdruppels

Welke hooikoortsklachten heb ik?

Tot afgelopen weekend had ik nog nergens last van, maar toen begon het met jeukende, droge, geïrriteerde ogen. Niet fijn als je lenzendrager bent. Vaak resulteert het in een tijdje bril dragen. En natuurlijk waren er de eerste niesbuien. Naarmate het hooikoortsseizoen vordert, zal ook de kriebelende droge huid rondom mijn neus volgen en neemt het niezen toe. 

Hoe werken deze oogdruppels?

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#review op het juiste moment: #hooikoorts #oogdruppels van #similasan voor de #blog #mamablogger #graspollen #allergie #marstyle @similasan.nederland

Een bericht gedeeld door Marguerita van Marstyle.nl (@marstyle78) op

Je druppelt ’s ochtends, als je je lenzen hebt ingedaan (of niet als je ze niet hebt uiteraard), in elk oog 1 druppeltje. Direct voelt het beter aan. De kriebel en het droge geïrriteerde gevoel zijn direct weg. Vanwege droge ogen heb ik ook een reguliere oogdruppel die ik kan gebruiken, maar dit is toch anders. Je merkt direct dat het op hooikoorts is gericht omdat de irritatie verdwijnt. Mijn ogen voelen ‘gewoon lekker’.


Op een drukke ochtend sloeg ik de druppels per ongeluk over (en natuurlijk niet in de handtas gedaan) en daardoor de hele dag prikkende, geïrriteerde ogen. Ze verlichten dus echt deze druppels, het was notabene een sombere wat regenachtige dag. En toch had ik last van hooikoorts ogen. Voortaan goed opletten tijdens het ochtendritueel dus! Mijn ervaring is tot nu toe positief. Het écht heftige pollenseizoen moet er voor mij nog aankomen, ik ben benieuwd in hoeverre de druppels dan voldoende zullen zijn want tegen een kriebelende neus zullen ze waarschijnlijk niet helpen. Maar voor de ogen zijn de Hooikoorts Oogdruppels van Similasan erg prettig.

Een flesje Similasan Hooikoorts Oogdruppels kost 10.80 euro. Eenmaal geopend kun je het flesje 3 maanden gebruiken. Grote pré: geschikt voor lensdragers, zoals ik.

 

Wat gebruik jij tegen hooikoorts?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.