Motivatievlog 2: Advies over Appen met Mannen

Vandaag gebeurde er iets waar ik helemaal emotioneel van werd. Tranen in je ogen (en eruit) emotioneel. Het betrof ‘appen met mannen‘, iets waar ik de laatste tijd vaker adviezen over geef. Voor de motivatievlogs put ik in eerste instantie uit eigen ervaring, vandaar dat ik dit onderwerp behandel in mijn 2e vlog. Hopelijk heb jij er iets aan, of misschien je onzekere tienerdochter die zichzelf helemaal gek zit te maken met haar telefoon?

De geluidskwaliteit van de vlogs laat helaas te wensen over. Ik denk dat ik af en toe te hard praat voor mijn laptop. Heb je als je enthousiast bent.

Even aanvullend op de video: ik ben in het verleden gestalkt door een man. Dit was gelukkig voor het smartphone tijdperk, dus het gebeurde via de sms met een zogenaamde ‘burner phone’. Heel vervelend. Maar dit waren korte berichtjes die ik niet wenste te ontvangen. Met Whatsapp maak je tegenwoordig heel makkelijk inbreuk op iemands privacy. En wanneer die iemand jouw stortvloed aan berichtjes vervelend vindt, kan hij (of jij als het andersom is) gelukkig heel makkelijk het telefoonnummer blokkeren in Whatsapp. Of gewoon alleen de alerts uitzetten. Naast wat ik in mijn vlog al noemde: dat je kunt uitzetten of er te zien is hoe laat je voor het laatst online was en of jij de berichten gelezen hebt (blauwe vinkjes).

Maar goed. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de manspersoon met wie je appt dit soort dingen doet. Denk even rustig na ook hoe je zelf (of een goede vriendin) zou reageren bij het ontvangen van een dergelijk bericht. Of spreek met een vriendin af om met haar te appen als je het even niet meer trekt. Zoals ik zelf eerder schreef: ‘ik ga het relatieding niet meer doen’. Waarmee ik bedoelde: wanhopig achter iemand aanlopen en mezelf daarin verliezen. Daarom neem ik afstand en dat werkt. Minder paniek en stress voor jezelf. Je appt hem zo’n stortvloed uit angst. Angst dat je niet leuk genoeg voor hem bent, is ook de reden dat je steeds kijkt of ie wel of niet online is. Handelen uit angst levert juist de situatie op die je zo graag wilt voorkomen. Het is moeilijk, maar probeer vaker gewoon even niks te doen. Zoek afleiding en app een vriendin of ga iets leuks of nuttigs doen.

Belangrijke tip voor de man die appt met vrouwen

Zet ’s nachts je telefoon op vliegtuigmodus. Krijg je geen appjes binnen. Kun je ook geen porno kijken op je telefoon, maar dat kan ook prima via je tablet of laptop. Heb je dus even rust.

En meer leuke artikelen lezen? Ga naar deze blog voor mannen. Aanrader.

Vond je het een leuke video? Geef hem dan een duimpje omhoog (op youtube op facebook of waar jij wilt).

Ben jij een mannelijke lezer: wil je in de reacties jouw aanvullende tips delen?

Fotocredits: Esther Noordergraaf Fotografie

Comments

  1. Gea Graveland says:

    Niet de motivatieblog waar ik echt warm van werd. Je kunt niet op basis van een aantal eigen ervaringen het appen met mannen zo zwart wit maken. Plus, zolang heb je zelf de ervaring ook niet. Er zijn wel 1.000 factoren die mee spelen en jij benoemd er hier echt maar een paar. Gemiste kans.

    Juist door te doen leer je. Je “moet” je juist niet anders gaan voordoen. Wil je lappen tekst appen met je ziel en zaligheid… lekker doen. Als de persoon daar niet van gediend is, is hij je tijd en aandacht niet waard. Appt hij alles en ben je daar niet van…dan is de match er wellicht toch niet.
    Jezelf zijn en blijven… vallen, opstaan en ervan leren….dat is motiveren. Niet jezelf aan banden leggen omdat je anders bang bent dat hij niet terug appt. Je bent leuk zoals je bent en zoals je appt….vind hij dat niet, dan is het geen match.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.