Pak je kansen in 2019

Lieve lezers,

Ik wens jullie een geweldig 2019 en hoop oprecht dat het een mooi jaar voor je mag zijn. Voor mijzelf hoef ik dat niet te hopen, ik weet het namelijk zeker. Vanmorgen (oudejaarsdag) begon ik al met het lezen van mijn jaarhoroscoop die er bijzonder rooskleurig uitziet (ben je ook boogschutter, dan zit je goed). En ja ik geloof daar in.

Maar dat is niet het enige. Later op deze dag kreeg ik een business reading van coach Kelly. Daarbij vielen meerdere puzzelstukjes op hun plaats. In dit artikel stelde ik een aantal vragen, zoals waar kan ik een cursus volgen om mijn intuïtie verder te ontwikkelen. Kelly blijkt toevallig op dit moment druk bezig te zijn met het ontwikkelen van een dergelijke cursus.

Toeval bestaat niet.

Business Babes

Ik reageerde op haar oproepje in de facebook groep Business Babes. Ze zocht voor een nieuw concept in haar bedrijf naar succesvolle onderneemsters die ongeveer +75 k draaien per jaar voor een intern marktonderzoek naar succesvolle ondernemers over persoonlijk leiderschap, transformatie en spirituele ontwikkeling.

Leuk, ik had zelf de lat hoger gelegd en mezelf met een omzet van 75k nog niet direct succesvol genoemd. Mijn boekhouder bracht daar echter verandering in en ook Kelly gaf in ons gesprek aan dat veel zzp-ers in grote armoede leven en hier lang niet aan komen. En inderdaad, het is geen winst maar ik houd er wel genoeg aan over na aftrek van alle kosten om goed van te kunnen leven.

We zaten echt op dezelfde golflengte en dat voelt lekker. Ik heb geen ervaring met business coaches, maar dit voelde als de juiste plek op het juiste moment. Ze stelde vragen en spiegelde me dat ik ’te klein’ denk. Nu heb ik zelf een enorme hekel aan ouders die hun kinderen ‘klein houden’ en verdorie, doe ik het gewoon mezelf aan. Ai.

Authenticiteit

In 2019 ga ik dat dus niet meer doen. Ze gaf me wat dingen terug die al op verschillende momenten in mijn leven ‘opdoken’ en waarvan ik weet dat ik er ‘iets mee moet’. Mijn bedrijf wil ik het komende jaar ook transformeren om mijn dromen te bereiken. Dit betekent niet dat ik compleet los zal laten wat ik nu doe, want dit is de basis. Wel gaat er mogelijk minder vaak een artikel op mijn blog verschijnen, omdat ik me zal focussen op sales voor andere blogtitels en…

Omdat ik graag een inspirator en motivator wil zijn. Voor jullie. En zeker voor de ondernemers en bloggers onder jullie. Kelly liet me nadenken over mijn drijfveren en hoe mijn onderneming en mijn persoonlijke missie in elkaar over zouden kunnen vloeien. Waar passie en persoonlijke kracht elkaar raken, valt er namelijk veel te winnen. Authentiek probeer ik zoveel mogelijk te zijn en met oprecht enthousiasme en een stukje positiviteit kan ik volgens mij echt iets bijdragen aan de empowerment en mindset van anderen. Dat wil ik ook graag. En ja, ondanks dat schreeuw ik ook regelmatig tegen mijn kinderen, heb ik regelmatig even geen zin en laat ik mij te vaak uit het veld slaan door kleine tegenslagen.

De truuk is om door te gaan. Als ik ergens voor wil gaan, heb ik een pitbullmentaliteit en laat ik niet zomaar los. Stop. En door. Ik heb besloten dat het me ook niet zoveel meer interesseert wat andere mensen van mij denken. In de afgelopen jaren ben ik al zo’n beetje mijn ‘stabiele basis’ kwijtgeraakt, dus wat heb je dan te verliezen? Dus heb ik afgelopen week iemand ontvriend op facebook die al jarenlang een anti-abortus campagne voert op dit sociale medium. Dat irriteerde mij gruwelijk. Al jaren. En dat heb ik laten weten op een onsubtiele manier. Vonden mensen niet kunnen en dat interesseert mij geen flikker. Ik vind het anti-abortus standpunt niet kunnen. En het anti-vaccinatie standpunt ook niet trouwens. Wie zwijgt stemt toe en ik wil NIET toestemmen, dus zal ik vaker mijn ‘bek opentrekken’. Niet op mijn blog overigens. Kijkcijfer clickbait is niet zo mijn ding. Maar ik ben wel klaar met bullshit. Bovendien weten we allemaal dat er wereldoorlogen zijn ontstaan omdat de meerderheid bleef zwijgen terwijl een paar radicalen hun vreemde standpunten de nieuwe norm maakten. Wil jij zoiets op je geweten hebben? Ik niet.

Zoals lieve Esmée van Website4Mama op haar facebookpagina deelde:

Positive vibe

Positiviteit. Afscheid nemen van factoren die daar een schaduw op werpen. Daar gaat het om. Aan het eind van mijn gesprek met Kelly deed ze een ‘reading’ met een aantal mooie kaarten. Nu heb ik eerder van Mediumchat een reading gekregen die kippenvel tot gevolg had, en dat had ik nu weer. Heel tof is dat, je weet direct dat ze juist zit met haar uitspraak als dit gebeurt. Ze trok 3 kaarten met betrekking op mijzelf en mijn business in 2019: het einde van de winter, opstaan uit het water en inzicht. Ik dacht zelf al in een positieve flow te zitten, maar het betekent dat de nare periode van de afgelopen jaren echt achter mij gaat liggen en er een periode van bloei en persoonlijke groei aan zit te komen. Als ik wat obstakels in mijn mindset weet te overwinnen, kan ik veel bereiken en persoonlijke groei doormaken. En dat zorgt weer voor inzicht. Vond ik heel gaaf en ik flapte er spontaan uit dat ik over 5 jaar graag een paar miljoen op mijn bankrekening wil hebben staan. In het kader van ‘niet te klein denken’. En weet je… ik heb eigenlijk heel veel zin om daarvoor te gaan!

2019, ik heb vertrouwen in je! Je wordt ‘mijn jaar’. Ik ga genieten. Ik ga doen waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. En ik ga jou als lezer daarvan mee laten genieten, ik wil echt iets voor je betekenen en je laten zien wat jij zelf aan kracht, drive en potentie hebt. Als ik dit kan, kun jij het ook. Of je kunt in ieder geval een poging doen omdat je het van mij zo tof vindt 😉 Vind ik ook goed, hahaha. Ik wil het leven zo lang het kan even niet al te serieus nemen, maar ik wil wel iets neerzetten en mijn dochters leren hoe zij als zelfstandige vrouwen in hun kracht kunnen staan. Niet omdat een volwassene alles voor ze doet dus, maar omdat zij het net als ik ‘zelf kunnen’.

Dat is belangrijk.

Lieve lezers, go for it in 2019! Hopelijk vind je je eigen geluk dit jaar in welke vorm dan ook, ik hoop je te triggeren in je mindset op gebied van je persoonlijke geluk en kracht en natuurlijk dat je al mijn zinnige en onzinnige artikelen wilt blijven volgen. Ondanks of misschien juist door de verandering van mijn persoonlijke mindset.

Hebben jullie ook zo’n zin in 2019?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Rory zegt:

  You go girl! Dit klinkt heel goed. Ik ga het zelf dit jaar ook anders doen. Wel op een andere manier wellicht. Aan de andere kant laat ik alles open en kan het een naast het ander bestaan. Dus wel ontploeteren en toch groeien met mijn blog. Meer voor mijzelf kiezen en toch ook oprechte aandacht voor die ander houden. Niet meer ‘alle’ anderen, maar wel voor de mensen die er voor mij toedoen. Zoiets …

  1. Marguerita zegt:

   Inderdaad, je hoeft niet iedereen te pleasen. Leuk om te lezen Rory!

 2. Esmée zegt:

  You Go Girl! Whoop Whoop!

 3. G.T. zegt:

  Mooie doelen heb je, succes!
  PS: het valt me op dat ik soms heel lang geen nieuwe blog berichten van je zie, en als ik dan daarna terugkom op je blog staan er ineens veel nieuwe. Die van 23-12 was de laatste die ik zag bijvoorbeeld, en nu dan ineens de hele rits t/m deze. Ik dacht, ik meld het even.

  1. Marguerita zegt:

   Dankje, ik heb dat zelf ook weleens inderdaad. Als je mijn blog volgt via een emailabonnement kom je wel steeds op het nieuwste artikel, misschien is dat een idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.