Keek op mijn Week: verjaardag, huis opleveren, naar Center Parcs in de Hortus en BBN

Bij het doornemen van mijn agenda voor deze week werd ik bij voorbaat al moe. Wat moest er verschrikkelijk veel gebeuren! De ouderavond heb ik daarom geskipt, vorige week zat ik tenslotte ook al tot een uur op 11 op school en ik weet wat ze gaan vertellen. Het leegruimen, schoonmaken en opleveren van mijn oude huis was even belangrijker net als de voorbereidingen van het Blogger by Nature event aanstaande zaterdag. En oei, wat werden daar toffe pakketjes voor bezorgd…

kunstboer post
Oeh wat een toffe doos voor Blogger by Nature van de Kunstboer!

Zwembad in de tuin en een verjaardag

Zondag hadden mijn meisjes weer veel waterpret in het nieuwe zwembad dat we een dag daarvoor bij Kruidvat hadden gehaald. Nog steeds heel blij met mijn nieuwe buren, één buurvrouw had een elektrische pomp waardoor hij in een mum van tijd was opgezet. Die middag bracht ik ze weer naar papa die net was verhuisd, nog een nieuw huis om aan te wennen voor de dames maar ze hebben er een prachtige eigen kamer. Zelf ging ik ’s avonds samen met Linda van Mamaliefde naar de verjaardag van Joyce van Mamakletst. Heel gezellig en uiteraard kletsten we honderduit over bloggen, schoolreisjes en nog veel meer. En wat heeft ze een gaaf uitzicht zo midden tussen het groen!

verjaardag joyce

Huis leegruimen en schoonmaken

Maandag was het loeiheet, maar er moest gewerkt worden. Mijn ex was in het weekend verhuisd en had allerlei spullen voor mij achtergelaten die uitgezocht en overgebracht moesten worden. Ondertussen moest het oude huis ook een beetje schoon, net als de tuin en de schuur. Ik zweette me een slag in de rondte en was ontzettend blij met de hulp van mijn vader. Werd er behoorlijk emotioneel van om zo in mijn lege oude huis bezig te zijn. Helemaal de kinderkamers… pinkte wat tranen weg.

stofzuigen leeg huis
Troosteloos poetsen…

Center Parcs perslunch in de Hortus Botanicus

Dinsdag gelukkig tijd voor iets leuks. Ik reed naar de Hortus Botanicus in Amsterdam voor een heerlijke perslunch verzorgd door Center Parcs. Hier kregen we allemaal mooie plannen te horen, zoals het vierde luxe niveau dat ze op hun parken aan het introduceren zijn. En nou, al die foto’s van de meest prachtige luxe vakantiehuisjes daar krijg je wel de kriebels van hoor!

Ze vertelden ook over het nieuwe park Village Nature Parijs en over het nu in aanbouw zijnde park Allgäu in Zuid-Duitsland, vlakbij het skigebied. In Oktober moet dit park open gaan. De parken in Nederland krijgen en kregen stuk voor stuk een make-over. De sporthuiscentrum look en feel van vroeger gaat verdwijnen en in plaats daarvan waan je je in een wellness omgeving. Zeker als je Premium, VIP of  Exclusive boekt. In en om de centrale Market Domes vind je overal voldoende entertainment zodat je eigenlijk het park niet af hoeft: de Aqua Mundo zwembaden, restaurants, de Action Factory en soms ook een kinderboerderij, wateractiviteiten en nog veel meer. Ik was een tijdje terug in Center Parcs het Heijderbos en daar vond ik de Jungle Dome ook supergaaf en vergaapte ik me aan het hoge klimparcours en de manege… alles centraal op het park. En toen de kinderen klein waren gingen we in de winter naar de Huttenheugte vanwege het combi-ticket met het naastgelegen Plopsa Indoor. Ideaal!

Wist je dat Center Parcs het golfslagbad heeft uitgevonden?

Nadat we ons verlekkerd hadden aan alle #echtevensamen filmpjes, gingen we met een klein clubje nog even de prachtige tuinen in. Een gids vertelde ons de meest bijzondere weetjes, zoals dat alle bomen vóór de ijstijd ofwel mannelijk ofwel vrouwelijk waren. Heel anders dan nu. Hoe bijzonder! We knuffelden met de knuffelboom en genoten van al het moois dat er te zien was. De locatie was gekozen omdat voor Center Parcs de natuur op hun parken heel belangrijk is en de Hortus ademt al dat groens natuurlijk uit.

Kabouterspel en pakketjes

Woensdag racete ik mezelf ’s middags een slag in de rondte. Lunchen met mijn jongste en daarna – via Fort Wierickeschans en Driebruggen door naar Hoeve Stein in Reeuwijk. Via het Bravo programma van de gemeente kon mijn jongste dochter daar meedoen aan het Kabouterspel en de Kennismaking met de Boerderij. Twee uur lang mocht ze kalfjes de fles geven, spelen in de hooiberg en daarna met Staatsbosbeheer het weiland in om kaboutermutsjes te zoeken en huisjes voor de kabouters te bouwen. Na afloop kreeg iedereen (ook grote zus en ikzelf) een heerlijk zelfgemaakt boeren ijsje.

Ik had dinsdag de pakketbezorger gemist dus na het afdroppen van deze dame (het was verder weg dan ik dacht) reed ik door naar de Primera om een pakje op te halen. Goodies voor Blogger by Nature dus belangrijk! Daarna bleek het alweer tijd om grote zus bij haar speeldate op te pikken. Ze had het erg gezellig gehad en een big smile op haar gezicht. Snel door naar huis om even een slokje water te drinken, want ik verging intussen van de dorst. Hier wisten we nog net de pakketbezorger te stoppen, die we alweer hadden gemist. Hij was zo aardig om onze pakketten nog even uit de bestelbus te vissen. Wederom Blogger by Nature én een ‘gewoon’ perspakketje. Heel kort even bijkomen en weer door naar Hoeve Stein voor kleine zus die een geweldige middag had beleefd. Het was me het dagje wel weer.

stokke badje
Na een dagje boerderij even weken in het Stokke Flexibadje.

Overdracht oude huis

Donderdag was de overdracht van ons oude huis. Dag lief huis, wat hebben we veel meegemaakt…  😥 Van Riggeling Makelaars kreeg ik als aandenken een Monopolyspel met mijn oude en nieuwe huis er in verwerkt, dat is wel erg leuk. Na afloop deden mijn ex en ik nog even samen een taartje bij mijn ouders. Het is toch best gek om afscheid van je huis te nemen.

monopoly

Kindvriendelijk Restaurantje aan de Rijn

’s Middags ging de zwemles van de meisjes ook heel goed, dus ik besloot dat we het maar moesten vieren. Een klein feestje met z’n drietjes is gezelliger dan tranen van mama die haar oude huis mist tenslotte. Daarom gingen we naar Restaurantje aan de Rijn. Ik had er pas al eens gegeten met mijn ouders en hoorde toen van mijn broertje hoe leuk ze er ook zijn met kinderen. Proef op de som vandaag en aangezien het restaurant op dit vroege tijdstip nog helemaal leeg was, kregen ze inderdaad alle aandacht. Mijn oudste las op de kaart ‘showbuffet’ en vroeg zich af wat dit was. De bediening regelde daarom koksmutsen voor de dames die ze zelf mochten versieren, waarna we bij het klaarmaken van het hoofdgerecht in de keuken mochten kijken bij het flamberen. Spectaculair! Mijn jongste vond het toch wel spannend, dat hoge vuur, maar de oudste stond zichtbaar te genieten. Heerlijk is dat. Overigens kon ik voor mijn oudste dochter een kindermenu bestellen en mocht de jongste gebruik maken van het kosteloze ‘boefjesmenu’ (een leeg bordje en eten pikken van al je tafelgenoten). Dat vond zij best wel heel stoer, dat ze een boefje mocht zijn. Ook aan al hun andere afwijkende wensen werd tegemoet gekomen, echt heel erg fijn en we hadden een heel gezellig én smakelijk uitje zo met elkaar. Oh en voor de papa’s en de mama’s: ik heb er geen foto’s van gemaakt maar het eten dat je op je bord krijgt wordt ontzettend mooi gepresenteerd! De moeite waard om eens naartoe te gaan dus.

Boekhouder en op naar BBN!

Vrijdag stond er een afspraak met de boekhouder in mijn agenda. De belastingaangifte moest worden gedaan. Erg spannend nu ik ondernemer ben. Volgend jaar zal het plaatje nog weer heel anders zijn omdat ik geen koopwoning meer heb. Mijn jongste muppet mocht de uitnodigingen voor haar eenhoornfeestje uitdelen, we hopen dat alle kindjes erbij kunnen zijn. Ook pakte ik mijn koffer in, sjouwde alle dozen met goodies naar mijn auto en vertrok naar Stayokay in Soest om die avond samen met Joyce en Esmée de goodiebags te vullen en de laatste voorbereidingen te doen. Zaterdag is Blogger by Nature!

eenhoorn uitnodigingen
Perspakketjes

Qua pakketten ging het deze week hard, het meeste was voor Blogger by Nature uiteraard. Niet alle toegezegde items hebben we deze week binnen gekregen, maar desalniettemin is onze goodiebag deze editie heel goed gevuld. Wat een toffe spulletjes zitten er in! Daarnaast kreeg ik ook verschillende dingen voor  mijn eigen blog.

Italiano drop

Ik ben gek op drop! Toen ik een klein meisje was mochten we vaak ’s avonds na het avondeten een dropje. Dit perspakket van Italiano drop is aan mij dan ook wel besteed. Mijn oudste houdt ook erg van dropjes, de jongste niet echt maar de zachte Napolitaanse Dropstaafjes van Italiano vindt ze gelukkig wel heel erg lekker. Wie weet leert ze het dankzij Italiano waarderen? Italiano heeft 3 nieuwe smaken uitgebracht die je bij de supermarkt kunt kopen: Napolitaanse Dropstaafjes, Siciliaanse Zachte Dropstaafjes en Milanese DropGum. De smaken zitten vol ingrediënten die de dropjes zo waanzinnig lekker maken zoals zoethout, salmiak en zelfs een vleugje karamel. Nom, nom, nom!

quarks app

Puzzelboekje van de Quarks en gratis app

Denksport kwam met een nieuwe puzzel uitgave voor de kinderen. De Quarks Omnibus biedt een uitgebreid aanbod van verschillende taal- en rekenpuzzels gericht op kinderen van 6-8 jaar. Op het gebied van taal komen met name spelling, de woordenschat en begrijpend lezen aan bod. Bij rekenen wordt er aandacht besteed aan de deelgebieden: tellen, optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en inzichtelijk rekenen. Deze editie verschijnt 2 maal per jaar in een omvang van 96 pagina’s en is alleen los verkrijgbaar voor € 4,95 in de winkels of hier. Mijn dochters gingen er vrolijk mee aan de slag en zijn meteen ook fan van de gratis app van de Quarks die we momenteel reviewen. Later een winactie hiermee.

my nametag

My Nametags

Ook later in de winactie de naamlabels van My Nametags. Ik kreeg voor beide meisjes een velletje die we inmiddels op verschillende items hebben geplakt voor de overblijf.

nerf gun iron man

Iron Man Nerf gun

Het jaar 2018 is een uitzonderlijk jaar voor Marvel met maar liefst 7 films, inclusief de langverwachte Avengers: Infinity War, die vanaf nu in de bioscoop draait. Disney koppelt hier ook allerlei leuke producten aan, waaronder de Iron Man Nerf gun van Hasbro die mijn jongste had uitgekozen voor een review.

lovy cadeautje

Lovy

Voor mijn dochters maakte Lovy een heel nieuw product. De meisjes zijn momenteel bij papa, dus de cadeautjes zitten nog ingepakt. Ik ben ontzettend benieuwd!

know the name

Know the Name

Zelf ga ik op zoek naar een fotograaf om toffe outfit posts te maken. Know the Name stuurde mij een onwijs gaaf jurkje zodat ik wat beter in mijn vel kan zitten. Straks wil ik weer gaan daten tenslotte en dan moet je leuke kleren hebben. Hoewel deze me ook heel comfi lijkt voor lekker thuis achter de laptop of om aan te doen naar een persevent…

Ik heb het er maar weer druk mee  😉  Hoe is jouw weekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Laura zegt:

  Druk weekje had je.
  Mijn weekend: Ik was zaterdag op een gezellig kennisevent 😉 Gisteren heb ik op mijn gemakje de goodiebag bekeken ( leuke spullen! ) en heb ik lekker geknutseld en gespeeld met de kinderen.

  1. Marguerita zegt:

   Ja, was heel erg leuk om je nu eens in het echt te zien! En wat een mooie visitekaartjes had je gemaakt.

   1. Laura zegt:

    Ah, dank je wel! ? Ik vond het ook leuk om jou nu eens ‘live’ te zien.

 2. Kelly zegt:

  Druk weekje weer. Raar om afscheid te nemen van je oude huis… ?

 3. MarjonS zegt:

  Het was zo te lezen inderdaad een drukke, gezellige, emotionele en leerzame week!
  Leuk om je weekverslag weer te mogen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.