Tuinieren met Ferdinand

Kennen jullie stier Ferdinand al? Wij kregen hier onlangs een leuk pakket van toegestuurd met de animatiefilm én een setje waarmee de kinderen kunnen tuinieren. Op een regenachtige dag keken we de film en deze week kocht ik tuinaarde en heb ik met mijn jongste (in haar Elsa jurk) de zaadjes geplant. Hiermee krijgen we hopelijk net zulke mooie bloemetjes als in de Spaanse wei van Ferdinand. Een zaadjesmix die vlinders aantrekt, dus dat zou heel erg leuk zijn!

Houden jouw kinderen van tuinieren? En heb je daar ook gelegenheid voor? Bij onze vorige woning hadden we één van de perkjes ingericht als moestuintje om de kinderen wat groene vingers bij te brengen. Druiven, kruisbessen, bosbessen, bramen, aardbeien, worteltjes, cherry tomatenplantjes… zelfs een komkommerplant hebben we gehad. Blijft erg leuk wanneer ze met een bakje de tuin in gaan om zelf te kunnen oogsten. Daarom vond ik het pakket van Ferdinand ook zo leuk, kunnen we in de nieuwe tuin ook samen aan de slag.

Tuinieren met stier Ferdinand

Mijn jongste dochter had hier ontzettend naar uitgekeken en met dit mooie weer hebben we alle bloembakken met aarde en zaadjes gevuld. De roze bloembakken kocht ik bij Action. De paarse bakken heeft Rob Verlinde ooit met zijn tv-programma Robs Grote Tuinverbouwing in mijn tuin gezet. Ze fleuren ook hier de boel lekker op en 4 jaar later ben ik er nog steeds heel erg blij mee. Hopelijk snel een net zo prachtige tuin als op het bloemenfestival in de film van Ferdinand.

Die dvd keken we met slecht weer  😉  Mijn oudste had de film met een kinderfeestje in de bioscoop al gezien, maar voor mijn jongste dochter en mijzelf was ie nieuw. En wat hebben we ervan genoten. Echt een feelgood animatiefilm. Je kunt de dvd hier bestellen.

Waar gaat de film over?

Deze kinderfilm van Twentieth Century Fox Home Entertainment gaat over het lieve stiertje Ferdinand. Hij wordt geboren op een stierenfokkerij in Spanje en voorbereid op het deelnemen aan stierengevechten als hij groter is. Maar dat wil hij helemaal niet! Gelukkig weet hij te ontsnappen en kan hij bij het meisje Nina en haar vader op de boerderij opgroeien in een wei vol bloemen. Tot hij per ongeluk in het dorpje terecht komt… Op de dvd staan ook allerlei leuke extra’s waarvan mijn favoriet toch wel de dansles met Ferdinand is: je ziet hier hoe de dansscènes van de dieren tot stand zijn gekomen, heel erg leuk!

ferdinand dvd

Winactie

Hebben jullie Ferdinand al gezien? Nu is in ieder geval je kans, want ik mag de dvd en de Blu-ray onder mijn lezers verloten. Wil jij kans maken, laat dan hieronder een berichtje achter of je meedoet voor de dvd of de Blu-ray en dan loot je mee. Blijft toch altijd fijn om lezers blij te kunnen maken met producten waar ik zelf ook enthousiast van wordt! Wie doet er mee?

De winnaars zijn geworden: Amanda (de Blu-ray) en Gerlindeij (de dvd). Van harte gefeliciteerd, ik ga jullie mailen!

Helpen jouw kinderen graag mee met tuinieren?

Comments

 1. Majonne Twigt says:

  Ik doe heel graag mee. We hebben de film in de bioscoop gezien en willen hem dolgraag nog eens zien! Echt een van de leukste, grappigste en ontroerendste films die ik in tijden heb gezien. Ik hoop tenminste dat de film op dvd net zo mooi is als dat ik het in de bioscoop ervaren heb.

 2. Amanda Gout says:

  Ik doe mee voor de BluRay!! En ik hoop dat er een heleboel vlindertjes in jullie tuin komen!

 3. Anna says:

  Ik doe graag mee voor de blu-ray…

  Facebook: An Na

 4. Gerlindeij says:

  Leuk! Ik die graag mee voor de dvd.
  Mijn kids vinden het leuk om vooral bij opa in de tuin te helpen. Op de zitmaaier is een groot feest. Zaadjes zaaien doen ze ook met veel plezier maar de verdere verzorging laat te wensen over?

 5. Janine says:

  Ik heb de film helaas nog niet gezien, het zou geweldig zijn als we de DVD zouden winnen!
  Wat een fleurige bakken! Hopelijk komen er op de bloemetjes heel veel vlinders af.

 6. Marjo says:

  Ik ben heel benieuwd naar de film, doe mee voor een dvd. Onze kinderen zijn dol op tuinieren, maar dan wel op het bouwland bij papa. Ze hebben al komkommer, tomaten, paprika, sla planten uitgezocht en gepoot. Mama helpen ze in mijn kruidentuinen met verschillende soorten munt, peterselie en basilicum.

 7. Wendy v V says:

  Ik doe graag mee voor de dvd. Lijkt me leuk om te gaan kijken met de kids op mijn werk op de bso. Niet alleen keuk voor de kids maar ook voor mij, lekker luisteren naar de stem van Rico.

 8. Anita te Gussinklo says:

  k doe graag mee voor de dvd.
  Lijkt ons een leuke film.

 9. Claudia Diependaal says:

  Oh wat leuk zeg! Ik doe dan ook heel erg graag mee! Voor de dvd.

 10. Marian B says:

  Die zouden we graag eens zien deze zomer. Doe mee voor de DVD.

 11. Gera says:

  Ik loot graag mee voor de dvd!

 12. Corinne de Graaf says:

  Leuk voor mijn zoon.Graag de dvd.

 13. Ilse Brinkhuis says:

  Leuk voor mijn kleindochtertje. Dvd graag.

 14. Diny Frijters says:

  Nog niet gezien, maar het lijkt me een ontzettend leuke film voor het hele gezin! Ik doe graag mee voor de blu-ray.

 15. Zoschattig en lief doe graag mee!

 16. Trezie says:

  Heel graag loot ik mee voor de DVD,
  Daar maak ik de kleinkids als ze langskomen maar wat blij mee 😉
  Als trotse oma zie ik ze natuurlijk heel graag komen om te genieten bij ons thuis,
  dus hopelijk zitten ze binnenkort te genieten van deze leuke DVD voor de buis! ♥

 17. van erum maria louisa says:

  leuk voor de jongere kids

 18. Anton Hompe says:

  Voor mijn 2 kleindochters en kleinzoon uit Lelystad. Die zullen er op een regenachtige zomer dag veel plezier aan beleven. Denk ik zo.
  Deze Opa is ee n22 April stiertje en Esmée mijn kleindochter ook

  1. Anton Hompe says:

   Blu Ray please……….voor de Fam.Lezaire uit Lelystad

 19. sebastiaan troost says:

  Wakker worden met deze actie op je bordje is een ochtendje op je bank zitten te horen krijgen dat je de loterij hebt gewonnen.
  Ik ben zo dolgelukkig en opgetogen na het zien van deze heerlijk fantastische en zo welkome prijs die iedereen kan gebruiken en weet ook zeker dat iedereen jullie op de kaart willen zetten en liken en delen is voor mij een kleinigheid wetende dat er een mooie prijs in het verschiet ligt.

 20. Nadja says:

  wij doen heel graag mee voor de DVD. Groetjes
  Nadja en (dochter) Mila

 21. wilmsen anita says:

  ik doe graag mee voor de kleinkinderen

 22. Nelly says:

  Ik doe graag mee voor de Blu-Ray

 23. An says:

  Graag maak ik kans op een blue ray. Onze kinderen willen m heel graag zien en onze zoon is gek op tuinieren!

 24. Nancy van Heck says:

  Ik doe graag mee voor mijn kleine grote dierenvriend en graag zou ik de dvd willen winnen.

 25. Anna says:

  Leuk om de blu ray te kijken met de kinderen op een luie pyjama zondag

 26. I. Oudshoorn says:

  Wel al veel over deze film gehoord, maar we hebben hem nog niet gezien. Zou super tof zijn als we de blu-ray zouden winnen! Heerlijk voor een filmavondje met dochterlief.

 27. Yasmina says:

  Ik doe graag mee voor de DVD.
  Mijn neefje van 6 heeft de film in de bios gezien, en vond het een hele leuke film. Het lijkt me leuk om hem ermee te verrassen.

 28. Moniek says:

  Jahaa: “Mam, ik wil iets planten!”
  Ik wil graag de dvd winnen

 29. Maureen Naber says:

  Ik doe graag mee!
  Maakt me eigenlijk niet veel uit maar dan toch maar de Blue-Ray!

  Liefs

 30. sylvana says:

  leuk voor mijn lieve nichtje

 31. anja says:

  erg leuk ik doe graag mee

 32. Corine N says:

  Ik doe graag mee voor de blu ray, mijn kinderen zullen er van genieten!

 33. CR says:

  Ik wil graag de dvd. Alvast bedankt 😉

 34. S. Wolfswinkel says:

  Wat een leuke winactie, ik maak graag kans op de Blu-ray versie van Ferdinand!

 35. CJM de Kok says:

  Ik doe graag mee voor de dvd, mijn dochters blij mee maken!

 36. Landje Bleeker says:

  Ik doe voor DVD , ik keek vroeger altijd , leuk dat er nu een film is , dat wordt weer heerlijk lachen.

 37. Z. Kumru says:

  Ik doe graag mee voor de dvd!

 38. Jansen Natasja says:

  Wij genieten graag met ons gezin van Ferdinand op DVD

 39. cindy says:

  Leuke actie, ik doe graag mee voor de blu-ray.

 40. Adriana de Ruiter says:

  Ik doe graag mee voor de dvd, lijkt me een superleuke film! 😀

 41. Vivian Dubbelaar says:

  Superleuk! Je kunt niet genoeg vlinders, beestjes, bijen in je tuin hebben!
  Graag zou ik meedoen voor de blu-ray

 42. Marloes Frijters says:

  De blu-ray zou erg leuk zijn. Dit is een toppertje en we hebben er allemaal heel erg van genoten in de bioscoop!

 43. Jan Eltink says:

  Leuk zeg, ik doe graag mee voor de BluRay!

  1. Marguerita says:

   Beste Esther en Jan, in mijn voorwaarden staat heel duidelijk dat het niet is toegestaan met meerdere mensen deel te nemen via 1 IP-adres. Deze reactie wordt dan ook niet meegenomen in de loting.

 44. Esther Hendriks says:

  We hebben hiervan genoten in de bios en thuis zouden we hem graag nog een keer overdoen! De bluray zou erg welkom zijn :))

  1. Marguerita says:

   Beste Esther en Jan, in mijn voorwaarden staat heel duidelijk dat het niet is toegestaan met meerdere mensen deel te nemen via 1 IP-adres. Deze reactie wordt dan ook niet meegenomen in de loting.

 45. Els Timmers says:

  Mijn kleine mannen zouden vast heel graag de blu-ray gaan kijken want het zijn al echte filmliefhebbertjes!

 46. Susan Ferwerda says:

  DVD, graag – voor mijn lieve dochter!

 47. Anouk Nijmeijer says:

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Dit was zijn eerste bioscoop film, door alle indrukken snapte hij niet wanneer de voorfilmpjes klaar waren. Hierdoor dacht hij pas na de pauze dat zijn film begon.
  Zou hem graag nog eens met hem kijken.

 48. Margo says:

  Ik loot graag mee voor de blu-ray.

 49. SophiaG says:

  Ik doe graag mee voor mijn meiden. We hebben hem helaas nog niet gezien.
  Voorkeur voor de Blu-ray.

 50. Marja says:

  Ik doe graag mee, nog niet gezien maar lijkt me erg leuk

 51. Nency Essen says:

  Leuk. Graag de dvd

 52. Joke Somers says:

  Dat lijkt me erg leuk om te gaan kijken met de kids, zeker op blu-ray

 53. Danielle says:

  Erg leuk, de voorkeur gaat uit naar de DVD

 54. Femke Dekker says:

  Leuk! Wij zouden deze film graag winnen op blu-ray. Mijn dochter heeft de film gezien en vertelt er nog vaak over aan keer broertje. Het lijkt me leuk om ze te mogen verrassen met de film thuis!

 55. Oma Will says:

  Wat een leuke winactie .
  Ik doe graag mee voor de dvd voor mijn kleinzoon.
  Hij vindt dit vast een hele mooie film.
  Ik volg op Bloglovin.

 56. Anneliese de Waal says:

  Heel erg leuke film voor de kinderen, ik doe graag voor ze mee.

  Groetjes Anneliese

 57. Angela Stam says:

  Oh wat leuk! Ik doe heel graag mee.

 58. Bianca Schonewille says:

  Ik doe heel graag mee voor de blu-ray!

 59. maaike beld says:

  Wat leuk!! Mijn dochter wouden er graag naar deze film, maar toen we eindelijk een weekend vrij waren was de film niet meer in de bios. Daarom maak ik erg graag kans op de DVD om ze ermee te kunnen verrassen!

 60. Sylvia says:

  Zou een heerlijke en mooie film zijn om met zijn allen te kijken! Nog niet gezien, maar al op het graag te zien lijstje sinds hij uit is. Waag graag een kansje voor de Blu-ray 😉

 61. m chen says:

  Lijkt mij een leuke film, lekker samen met mijn neefje ervan genieten, voorkeur: blu-ray!

 62. Katja Hendriksen says:

  Wij loten graag mee, geen voorkeur voor blue ray/dvd

 63. Marianne Van der meer says:

  Leuke winactie, wij doen graag mee voor een blu ray.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.