New Born babyproducten getest door Liesbeth en haar zoontje

Ons zoontje is geboren! En met de baby zijn er allerlei nieuwe producten hier in huis gekomen. Producten die ik niet kende maar speciaal gemaakt worden voor baby’s of die het leven met kinderen wat makkelijker maken. Voordat onze baby geboren werd hadden we spulletjes gekocht en krijg je natuurlijk overal tips. In boekjes, op internet en in de babywinkels zie je complete baby-uitzetlijstjes met wat je allemaal echt nodig hebt voor de baby! En ook kraamvisite neemt leuke en handige cadeautjes mee.

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

Dat is fijn want het krijgen van een baby en alle spulletjes die erbij horen kosten ook nog al wat… De website Moeders.nu deed onderzoek naar de kosten en maakte in samenwerking met een aantal verloskundigen een checklist met de spullen die je echt nodig hebt de eerste weken na de bevalling. Vervolgens hebben ze de producten bij verschillende grote winkels gekocht en de kosten vergeleken, hier het onderzoek. Erg interessant en handig als je een klein budget hebt!

Ik kreeg van vriendinnen en visite de nodige spulletjes. Het fijnste vond ik het als het producten waren waar zij zelf met hun baby goede ervaringen mee hadden. Daarom deel ik vandaag met jullie informatie en foto’s over nieuwe producten die wij mochten uitproberen voor deze blog. Vaak nét op de markt en dus nog niet zo bekend, wie weet zit er voor jou een handige tip tussen?

Geboren in de hitte

Eind mei is onze zoon geboren. Het was op één van die warme dagen, dus binnen en in mijn kraambed steeg het kwik behoorlijk! Gelukkig had ik een special Cool it Mama spray gekregen van de Natural Birthing Company. De Body Spray bevat oranjebloesemwater, aangevuld met ylang ylang, bergamot, grapefruit en een klein beetje menthol. Het koelt je af bij opvliegers door je hormonen, geeft verlichting bij misselijkheid en pept je op als je een beetje extra energie kunt gebruiken. Cool it Mama geeft je ook comfort bij vochtophoping in je benen of de typische zwangerschapskwaal ‘restless legs’. De Body Spray heeft een heerlijke, licht bloemige geur die afgestemd is op delicate neuzen van zwangeren en kersverse moeders. Een flesje van 100 ml kost € 18,09 en is te koop via Boots apotheken.

cool it mama spray

Toen we aan het einde van de kraamweek naar buiten mochten, moest ik ons zoontje gelijk met zonnecrème insmeren. Het bleef warm, dus elke dag smeren wij ons zoontje in. Nu mag een baby nooit direct in de zon, maar ondanks dat je de baby uit de zon houdt, is bescherming wel heel belangrijk! Het babyhuidje is erg gevoelig en heeft nog weinig pigment. Zo zijn er geen baby’s die met sproeten of veel moedervlekken geboren worden. Het pigment wordt later pas, onder invloed van de zon, aangemaakt.

ultrasun zonnebrand

Omdat het huidje van de baby heel snel kan verbranden en heel gevoelig is, wil je het goed beschermen. Wij gebruiken dan ook standaard SPF 50 oftewel high protection. Het merk Ultrasun heeft speciale zonnebrandcrème voor baby’s ontwikkeld. Deze crème heeft factor 50, is water resistent (handig als je gaat zwemmen met je new born) en bevat 0% parfum. De crème is vrij van minerale oliën, siliconen en chemische middelen. Geen onnodige en schadelijke troep, wel zo fijn voor een babyhuidje. Ook voor volwassenen met een gevoelige huid is deze crème geschikt. Je kunt dus, na het insmeren van je kleintje, je eigen huid ook van een laagje crème voorzien. De crème zit in een handige pompflacon en is redelijk dik. De crème smeert goed uit en je ziet goed wat je in hebt gesmeerd omdat er een witte waas te zien is. Vervolgens trekt de crème in en verdwijnt de witte waas. De crème van Ultrasun is onder andere te koop hier bij bol.com en kost € 23,82 per flacon van 100ml.

Nog enkele tips voor de warme dagen:

  • Breng zonbescherming bij je kindje een half uur voor je naar buiten gaat aan
  • Smeer je baby om de twee uur opnieuw in
  • Zoek tussen 12 en 15 uur een plekje in de schaduw of binnen
  • Stel je baby nooit bloot aan direct zonlicht
  • Wees niet te zuinig met de crème insmeren
  • Zonbescherming van vorig jaar biedt niet meer dezelfde bescherming

Bescherming in de kinderwagen

Als je op een zonnige dag gaat wandelen met je kleintje is het fijn als er in de kinderwagen ook beschutting is. Baby’s kunnen niet tegen directe zon, houden niet van harde wind, maar ook vliegjes of blaadjes, zaden of pluisjes die rondvliegen zijn niet fijn. Het is dan fijn als je de kinderwagen af kunt schermen met een hydrofiele doek oftewel een Swaddle. Je kindje kan dan koel in de wagen liggen of ongestoord lekker slapen zonder dat er allerlei invloeden van buitenaf zijn.

cloby klemmen

Leuk bedacht zo’n Swaddle, maar dat waait er toch gelijk af? Je moet hem dus vastmaken… Wasknijpers zijn niet echt stijlvol en ook klemmetjes zijn niet mooi of beschadigen je nieuwe wagen. Cloby heeft daar iets handigs, maar ook hips voor bedacht. De zogenaamde Swaddle Clips. De clips zijn gemaakt van leer aan de ene kant en canvas aan de andere kant. Ze zijn er in grijs/zwart en bruin/grijs en je kunt ze omdraaien. In de clips zitten magneten zodat je de Swaddle aan de kinderwagenkap kunt vastmaken. Geen sporen en toch ziet het er erg leuk uit! De clips kunnen gebruikt worden aan vrijwel elke kinderwagen, maar ook aan autostoeltjes of de maxi cosi. En naast het vasthouden van een Swaddle kun je ze nog voor veel meer dingen gebruiken zoals het vasthouden van je tas aan de wagen, een speeltje, speentje of knuffeltje er tussen klemmen of er heel veel kindertekeningen mee vasthouden.  Het merk Cloby staat voor producten voor ouders en kinderen die praktisch, multifunctioneel en cool zijn. In de webshop mycloby.com zijn niet alleen setjes Cloby Clips te krijgen, maar ook heel mooie Cloby Swaddles. Een setje van twee Clips kost €23,95

Let er wel altijd goed op dat je kindje voldoende verse lucht in de kinderwagen krijgt en het niet te warm wordt!

Verzorging van de tere babyhuid

Voor de verzorging van ons kleintje gebruik ik graag producten zonder chemische en schadelijke middelen en die zacht zijn voor het tere babyhuidje. Alphanova heeft zulke fijne producten ontwikkeld. Ze zijn verrijkt met biologische zoete amandelolie, kamille en lelie, daardoor ruikt het ook zo lekker. De producten zijn zeer zacht voor de huid en vrij van zeep, parabenen, kleurstoffen, essentiële oliën, allergenen en dierlijke bestanddelen. Ik heb de verschoningdoekjes geprobeerd. Deze zijn extra dik, wat ik als beginnende verschoner erg praktisch vind. Zo houd ik tenminste schone handen! De doekjes zijn lekker vochtig zodat je echt zeker weet dat je de babybilletjes goed schoonmaakt. Ze bevatten geen alcohol en zijn hypo-allergeen.

alphanova babyproductenOok de 4 in 1 crème is praktisch en fijn in gebruik. Je kunt de crème op een doekje doen en het huidje van je baby er mee schoonmaken, je kunt er de billetjes van je baby mee beschermen, de crème gebruiken als hydraterende bodylotion of voor een lekkere babymassage. Een product met meerdere functies dus! Ik vind dit product erg handig om in de luiertas te hebben of om mee te nemen op vakantie.

Voor het gezichtje van de baby heeft Alphanova ook nog een moisturizing cream ontwikkeld. Deze crème is vooral voor baby’s met een droge huid. Een fijn product om na het badderen te gebruiken of voor als het straks kouder wordt en de huid wat trekkerig aanvoelt. De producten van Alphanova zijn te krijgen via de webwinkel SoloBioMooi. Deze webshop verkoopt natuurlijke, biologische en dierproefvrije cosmetica en producten voor de huid. De billendoekjes, 70 stuks per verpakking, kosten € 7,05 Voor de 4 in 1 crème (100ml) betaal je € 7,95 en de Moisturizing gezichtsmelk (40ml) kost € 13,15.

Spelen en knuffelen

Ons kleintje slaapt natuurlijk nog erg veel. Toch probeer ik op de momenten dat hij wakker is al wat interactie te krijgen met hem. En de eerste lachjes heb ik al gezien! Dan smelt je toch als moeder. Met ons zoontje zing ik vaak wat kinderliedjes na het verschonen en verzorgen in de morgen. Ook knuffelen we heel wat af.

Het is bewezen dat op jonge leeftijd veel praten, lachen, lezen en knuffelen met je kindje erg goed is voor de ontwikkeling. Er komt steeds meer interactie en de relatie wordt versterkt. Ook door voorlezen wordt de taalontwikkeling gestimuleerd. Jonge baby’s zien nog niet alles. Voorwerpen dichtbij zijn beter waar te nemen en ook grote contrasten zoals zwart-wit of gekleurde vlakken zijn beter voor hen te zien.

Boekje lezen

bruine beer en de kleuren

Een boekje lezen is al leuk vanaf een week of 5. Het boek ‘Bruine Beer en de kleuren’ is leuk om samen te kijken. De afbeeldingen hebben naast de kleur waar het op die pagina over gaat dikke zwarte lijnen en zwart en wit. Je kleintje zal dit dus al snel goed kunnen zien. Het boek is gemaakt van wat dikker karton en leuk om plaatjes te benoemen en geluiden bij te maken. Leuk grapje in het boek is het kijkvenstertje in het midden zodat de beer steeds meer zichtbaar wordt. Dit boek van Jane Foster is te verkrijgen via bol.com en kost € 13,99.

Geen tranen garantie

Ons zoontje kreeg ook een lieve knuffel. Een haasje met knoopjes in de oren, gemaakt van zacht katoen van het merk Keptin-Jr. Deze knuffel zou wel eens zijn lievelingsknuffel kunnen worden! Hij is namelijk zacht, aaibaar, makkelijk vast te houden en heerlijk om mee te knuffelen. Handig voor ouders is dat Keptin-Jr een ‘Geen Tranen Garantie’ bij al zijn knuffels geeft! Als je kindje zijn lievelingsknuffel kwijtraakt hoeft er zich thuis geen drama af te spelen. Alle knuffels zijn makkelijk opnieuw te krijgen. Op hun website lees je over alle knuffels hoe ze gemaakt zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jouw kindje.

keptin knuffel

Zo is deze Toddel gemaakt van biologisch katoen dat ademt en de vertrouwde geuren van de gebruiker in zich opneemt. De geur van papa of mama stelt baby’s gerust dus je kunt deze knuffel ook een dag of nacht bij je dragen en vervolgens meegeven als je baby naar de opvang gaat of uit logeren. Verder is het fijn dat het biologische materiaal van deze knuffels veilig is om op te kauwen en te sabbelen en dat de knuffels gewoon op 30 graden gewassen kunnen worden!

keptin knuffel

Wat vond jij fijne producten voor je new born?

Binnenkort deel 2 met fijne producten voor de new born mama!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wat leuk zo’n verzamelblogje. Ik heb geen baby meer maar gebruik nog steeds heel graag swaddles om mijn peuter af te drogen. Dat zijn van die doeken die je echt overal voor kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.