Keek op mijn week: pokémons, fietsen, unboxing met groep 6, nieuwe auto, trakteren, Zomerfeest

Zo. Het zit er op. De extra drukke laatste schoolweek. Halen jullie ook allemaal even rustig adem nu het vakantie is? Wat moet er toch ineens weer veel gebeuren in één weekje. Niet dat onze vakantie heel rustig wordt, het A3 vel op de koelkast is al aardig gevuld. Slechts 2 weken staat er nog helemaal niets op… Laat ik jullie eerst even vertellen wat we afgelopen week hebben meegemaakt!

schoonmaken speelgoed
Spelen met het speelgoed uit de kleuterklas dat we moesten schoonmaken.

Pokémonfeestje bij Scouting

Zaterdag waren de laatste keer scouting en dansles. En dan maken ze er altijd een feestje van. De jongste mocht trakteren bij dansles. Heel #loedermoeder had ik gewoon een paar zakken Smarties gekocht, altijd goed.  Ze gingen deze les allemaal leuke spelletjes doen en knutselen. Scouting begon later voor grote zus. Hier werd met alle scouts een groot Pokémon spel georganiseerd. Wij mochten na afloop komen kijken naar het overvliegen van sommige kinderen naar de volgende groep. Grote zus was helemaal happy, want haar groepje had gewonnen en ze kreeg een pokébal mee naar huis. Sinds deze dag kijken de meisjes op Netflix alleen nog maar Pokémon…

knutselen dansles
Knutselen bij dansles.

Spreekbeurt

Zondag stond er niets op de agenda. Behalve dan het speelgoed van de kleuterklas schoonmaken. Juffencadeaus klaarzetten. Een spreekbeurt voorbereiden voor kleine zus, met dank aan alle tips die ik van mijn lezers kreeg op Facebook! Ik heb een aantal plaatjes uitgeprint van de dingen die ze in de vakantie gaat doen, zodat ze hierover kon vertellen: Kinderfeest, ponymiddag, haar Lego-feestje, haar verjaardag, de Jumbo Zomerspelen, de Viespeukenweek in Dierenrijk en de Vakantiespelen. Ik heb geen idee of ze ook echt iets durfde te zeggen, want met het ‘oefenen’ voor ons gezin praatte ze zo zachtjes dat ik het zelf niet kon verstaan…

juf cadeau
Cadeautjes voor de juffen met dank aan Xenia van Lifebyxenia.nl.

Fietstocht en unboxing met groep 6

Maandag liet ik mijn wimpers weer doen bij Star Lashes in Reeuwijk. Alleen had ik geen auto tot mijn beschikking… Gelukkig was het mooi weer, dus stapte ik op de fiets. Ondanks de tegenwind arriveerde ik in 20 minuten bij Mariëlle. Heerlijk even bijkletsen over de kids en de zomervakantie. Fijn zo’n moment voor jezelf én erg gezellig! Ik had me voorgenomen om op de terugweg af te stappen langs het fietspad om een foto te maken van de prachtige wilde bloemen. Zo mooi de natuur nu!

Mooie wilde bloemen langs het weiland…

’s Middags moest ik op tijd op school zijn. Er moest een kleuterklas gepoetst worden, maar het lukte mij niet om erbij te zijn. Ik was namelijk in groep 6 als vervolg op mijn eerdere les over vloggers. Speciaal voor deze klas heb ik mijn ‘prijzenkast’ open getrokken. Alle gesponsorde merchandise die ik in mijn blogkist bewaar heb ik bekeken. Wat is nu leuk voor kinderen uit groep 6? Uiteindelijk had ik 4 grote dozen en tassen vol met leuke spullen. Gekregen op beurzen, in goodiebags of per ongeluk naar mij toegestuurd voor een winactie (vanwege de verzendkosten á 7 euro, verstuur ik zelf liever geen prijzen). De juf had de kinderen vooraf ingeseind dat ik weer langs zou komen en dat wie een vlogcamera had, deze mee moest nemen. Ik zal hier later nog een artikel over schrijven, maar ik begreep van verschillende moeders dat kinderen deze dag heel graag naar school wilden  😎 . Chaos in de klas natuurlijk: eerst mochten ze in groepjes alle spullen unboxen en daarna hebben we alles onder de kinderen verloot. Iedereen ging dus naar huis met leuke goodies. Bij zowel de ouders als de kinderen zijn er nog veel vragen over vloggen en bloggen, dus in een aparte blog meer. We waren in ieder geval bezig tot de bel ging  😆 .

vloggen groep 6
Unboxings vloggen met groep 6.

Trakteren, spreekbeurt en auto

Dinsdag mocht mijn kleine meisje alvast trakteren voor haar 5e verjaardag. De juf had een muts klaar liggen die ze zelf met stickers mocht versieren. Mama mocht om 10 uur langskomen om foto’s te maken van het zingen en trakteren. Dat was leuk! De juf had zelfs een speciale verjaardagstaart met kaarsjes die ze mocht uitblazen. Ze was helemaal jarig en trots. Ook mocht ze op deze dag haar spreekbeurt doen, dan hoefde ze maar 1x zenuwachtig te zijn. Later zag ik daar op Social Schools leuke foto’s van voorbij komen. Ze voelde zich deze dag heel speciaal, zoals dat hoort bij een kinderverjaardag  😀 .

Zelf haastte ik na de foto’s weer naar huis, want ook voor mij was het een speciale dag. Mijn nieuwe auto werd thuis afgeleverd! Een paar weken terug bezocht ik voor een mysterie visit Peugeot Van Mossel in Leiderdorp. Niet bij mij in de buurt dus én ik had geen vervoer. Meestal kopen mysterie shoppers vervolgens niet echt een auto. De verbazing van de verkoper die mij geholpen had, was dan ook groot dat ik aangaf dat zijn offerte als meest aantrekkelijke uit de bus kwam! Peugeot had voor de 108 een 0% rente actie. Aangezien ik het geld niet 1-2-3 op tafel had liggen, is een afbetaling zonder rente wel heel fijn. Bovendien bleek er al een 0-kilometer auto op voorraad te zijn, waardoor ik niet lang hoefde te wachten. Je kunt dan verder niets zelf kiezen aan opties, maar je kunt wel snel rijden én er ging nog wat van de prijs af. Heel prettig, vooral omdat mijn oude auto niets meer waard was en moest worden afgevoerd naar de sloop. Ook dit hebben ze voor me geregeld. Hoort allemaal bij de service instelling “wij streven naar een 10” of iets in die trant. Inmiddels is ‘mijn’ Peugeot-verkoper ook nog eens mijn blog gaan volgen, leuk! En omdat hij een auto verkocht had aan een mysterie shopper / blogger, kreeg hij zelf die ochtend persoonlijk bezoek vanuit Peugeot. Grappig hoe die dingen kunnen lopen soms. Ik ben er in ieder geval blij mee dat ik weer zelf overal heen kan rijden en niet afhankelijk ben van anderen. Supergaaf trouwens dat ik als cadeautje een persoonlijk nummerbord kreeg! Ga ik aan de wand hangen als ik een eigen kantoortje heb  :mrgreen: .

Zomerfeest

Woensdag namen een aantal juffen afscheid voor de vakantie, had de jongste een partijtje en de oudste zwemles. Voor die laatste zwemles hadden ze een gaaf parcours uitgezet en gezellige muziek aan. Ze zwom met kleren aan door het gat, rende over een baan op het water, moest bovenkomen in een ander gat enzovoorts. Het was erg leuk gedaan met na afloop voor de kinderen limonade en wat lekkers. Thuis kon ze even uitpuffen en daarna liepen we samen naar school waar het Zomerfeest werd gegeven op het plein. Dat was helemaal leuk! Het was natuurlijk heerlijk weer, er stonden leuke spelletjes, er waren veel schoolgenootjes en ouders én er was heel veel lekkers te koop. We genoten er samen ontzettend van, een avondje uit met z’n 2-tjes.

pleinfeest school
Gezellig eten en spelen op het schoolplein.

Het effect van mijn naam de krant

Donderdag heb ik lekker doorgewerkt en ’s middags had ik een afspraak met een potentiële klant. Bij dit bedrijf had ik nog geen contacten, dus ik was heel erg nieuwsgierig hoe ze mij gevonden hadden. Dat blijk ik te danken te hebben aan Annemiek van het Algemeen Dagblad, die een leuk artikel heeft geschreven over hoe wij als ouders voor de klas stonden tijdens de prikactie. Ik gaf een les over vloggers en veilig online zijn aan groep 6 en Annemiek vond het bijzonder dat ik een hele les had voorbereid, dus dit kwam in het artikel naar voren. Hoe leuk, want het bedrijf waarmee ik vandaag in gesprek was had mij hierdoor ontdekt! Wat een effect kan je naam in de krant hebben zeg, in deze online wereld waarin ik mij begeef had ik daar helemaal niet bij stilgestaan.

kleding aldi
Geshopt bij de Aldi! Op de groei, dus de meisjes passen het nog niet, maar… flamingo’s en tule!

Start zomervakantie!

Vrijdag was de laatste schooldag voor mijn dochters. De juffen hebben er een feestje van gemaakt (ik hoorde iets over ijsjes, jummie). De meisjes waren redelijk op, dus we hebben ’s middags lekker rustig aangedaan. Ik las ze onder andere voor uit een boek dat we reviewen en we maakten wat foto’s voor de blog. Bovendien kwam er een gaaf cadeau van webshop Teitloos binnen. Via de blog Beautyspots die ik graag volg, had ik daar shoptegoed gewonnen om te besteden aan melamine producten van het kleurige merk RICE. Dat vind ik echt zo’n gaaf merk. We hadden er al 1 bordje van. Op Beautyspots zie ik regelmatig te leuke items van dit merk (en even zo vrolijke jurkjes van oa Tante Betsy) langskomen, nu mocht ik dus zelf ‘los’. Ik heb vier vrolijke borden en matchende bekers uitgekozen en ben er helemaal verliefd op. Ook de meisjes waren in hun nopjes toen ze deze spulletjes zagen. Moniek van Teitloos had er bovendien een leuk tasje bijgedaan als extra verrassing, helemaal leuk!

Dit weekend zijn we druk met een kinderfeestje en een persevent. Heb jij leuke plannen? Wat vind je van mijn RICE spulletjes?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.