Drakennest kijken in Avonturenpark Hellendoorn

Aan de rand van Avonturenpark Hellendoorn woont een gewetenloze, slechte draak. Hellendra is haar naam. Ze is hebberig en verzot op goud en alles wat blinkt. Niets wil ze delen. Een enorme berg aan kostbaarheden heeft ze in de loop der jaren veroverd en verzameld bij haar Drakennest. Maar ze wil meer, altijd meer… Dat is het begin van de sage van de nieuwste attractie, klinkt spannend he? Wij deden een dagje pretpark om dit Drakennest eens van dichtbij te bekijken.

avonturenpark hellendoorn
Zelf sturen in de oude autootjes.

Met de opening van het Drakennest ging ook de samenwerking tussen Avonturenpark Hellendoorn en Stichting Het Vergeten Kind van start. Deze stichting zet zich in voor kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. Vier jaar lang zal Avonturenpark Hellendoorn de stichting 250 toegangstickets ter beschikking stellen om kinderen een mooie dag te bezorgen.

avonturenpark hellendoorn
Ons pretpark testpanel.

Zelf kon ik niet bij de opening aanwezig zijn, maar gelukkig mochten we op een later moment een kijkje komen nemen. Dat is leuk! Mijn schoonzus en neefjes van 4 en 6,5 offerden zich op om samen met ons te bekijken hoe leuk het Avonturenpark is. Zij waren hier nog nooit geweest, mijn dochters van nu 4,5 en 6 gingen vorig jaar voor het eerst (hier de review). Dit zijn echt leuke leeftijden voor dit pretpark: nog klein genoeg voor Dreumesland en lang genoeg voor spannende attracties.

Over het Drakennest

Overigens zijn wij niet in het Drakennest geweest. De kinderen zijn er nog te klein voor en de moeders vonden hem te spannend. Het Drakennest is de eerste ‘Mega Disk’O’ attractie in Nederland: je zit op een ronddraaiende, heen en weer bewegende schijf die heel snel over een soort halfpipe achtig parcours beweegt. Het ziet er mooi uit en is echt iets voor thrillseekers. Bij de ingang stonden bordjes dat de attractie gesloten zou zijn, maar toen wij er langs liepen stond er al een lange rij en was hij in bedrijf. Het zag er spectaculair uit, ik was blij dat ik er niet in zat haha. Je moet er wel een sterke maag voor hebben!

De sage om de Drakennest attractie

Door haar zucht naar rijkdom is de draak een grote vijand van de mensen in Hellendoorn en omstreken. Op haar rooftochten is ze meedogenloos. Niemand kan haar stoppen. Zelfs de dapperste ridders heeft ze verslagen. Overal rond haar nest vind je materialen van gesneuvelde ridders. Zwaarden, schilden, speren en helmen. Hellendra koestert ze als haar trofeeën.
Om haar goudberg te laten groeien moet Hellendra steeds verder weg. Al het goud in Hellendoorn heeft ze al. Ze moet dus steeds langer haar nest met drakeneieren alleen laten. En dat heeft de mensen uit de omgeving op een ingenieus idee gebracht.Onder het nest met drakeneieren hebben ze een machine gebouwd. De machine kan het nest laten wiegen waardoor het warmte opwekt. Door deze warmte komen de eieren sneller uit. Hopelijk voordat Hellendra terug is van haar duistere rooftochten… Lukt het om de eieren tijdig te laten uitkomen en de drakenjongen te temmen?

Wat hebben wij wel allemaal gedaan?

Nou veel! Maar lang niet alles. We waren om 11 uur in het park en gingen pas met sluitingstijd weer naar huis. Het was een steenkoude dag, maar gelukkig droog. De kinderen hebben een geweldige tijd gehad. Zelfs als er even gewacht moest worden omdat niet iedereen in een attractie durfde (of mocht qua lengte), vermaakten we ons omdat er overal kleine speeltuintjes waren en genoeg bankjes om neer te ploffen.

Onze favoriete attracties

Mijn persoonlijke favoriet was het lasergamen in de Adventure Club! Neefje T is 2x achter elkaar in achtbaan Tornado geweest met zijn moeder, hij blijkt echt een achtbaan gek en had de dag van zijn leven (ook de Donderstenen en de Rioolrat vond hij leuk). Ook voor zijn mama was dit volgens mij de topattractie (toch?). Dochter A vond de Wild Waterval het allerleukst, waar zij met haar tante en neefjes in ging. Ze moest en zou voorin het bootje zitten en vond het geweldig dat ze lekker nat werd. Ook dochter C genoot het meest van een waterattractie: wildwaterbaan Sungai Kalimantan (wijselijk gepland aan het eind van de dag, met de camera en droge sokken in een plastic tas) vond ze helemaal geweldig. Dan hebben we nog neefje L en die vond alles even leuk volgens mij, ik denk dat hij kinderachtbaan de Donderstenen het allerleukste vond maar hij rende overal enthousiast naartoe.

achtbaan donderstenen
Kinderachtbaan de Donderstenen.

Tip: neem droge sokken (en broeken) mee!

In het midden van het park is een ontzettend leuke speeltuin voor de kinderen, maar daar is veel water om mee te spelen. Op warme dagen geen probleem, maar op een koude dag als tijdens ons bezoek… Laten we zeggen dat mijn dochter not amused was toen een groter kind haar in het water duwde. Bij de blowers in het toilet kun je proberen om de kleding en schoenen iets te drogen, maar het is natuurlijk niet ideaal.

Conclusie

Al met al hebben we een ontzettend leuke dag gehad. De steile, hoge trap van de matjesglijbaan vond ik vorige keer te spannend, dus die hebben we nu overgeslagen. Zeker bij de waterrijke speeltuin in het midden moet je kleuters goed in het oog houden, maar hij is wel heel uitdagend en de kinderen vermaken zich er prima. Groot pluspunt vind ik dat er overal bankjes staan en speeltuintjes, zodat even wachten of uitpuffen goed te doen is omdat de kinderen lekker kunnen spelen. Er was weinig tijd voor de mama’s om bij te kletsen omdat er 4 kinderen in het oog gehouden moeten worden, maar aangezien die kinderen dikke pret hadden was het een topdag. Kaartjes kun je trouwens het beste online kopen via de website van het Avonturenpark, dat scheelt weer een euro (22,50 in plaats van 23,50 euro per persoon). Voor een parkeerkaart betaal je 7 euro. Oh, en jarigen hebben gratis toegang (dus neem je ID-kaart mee).

avonturenpark oordeel
Eindoordeel van ons testpanel over Avonturenpark Hellendoorn.

Bezoek jij weleens pretparken met je kinderen? Al eens in Hellendoorn geweest?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Verena zegt:

  Ziet er als een leuk park uit, ben er zelf nog nooit geweest. Al lijken sommige attracties mij toch nog wat eng (zou hou ik totaal niet van de boomstam haha)

 2. Judith zegt:

  Zo een leuk park, wij gaan er ook echt graag heen!

 3. Jolien zegt:

  Oh ik hou van pretparken! Ik moet echt eens naar Hellendoorn, ben er nog nooit geweest!

 4. Yvonne Koop zegt:

  Leuk verhaal en goede tip! Schandalig genoeg nog nooit hier geweest maar het lijkt me een leuk pretpark voor alle leeftijden. Met kinderen in de leeftijd van 10 tot 20 jaar wel een must.

 5. Fleur zegt:

  Wij zijn nog nooit in Helledoorn geweest, maar zo te lezen is het zeker wel een bezoekje waard! Goed dat ze de Stichting Het Vergeten Kind op die manier steunen

 6. Amy zegt:

  Ziet er best een leuk park uit! Die Drakennest attractie ziet er ook wel goed uit, daar ben ik wel nieuwsgierig naar.

 7. maddy zegt:

  Ziet er uit als een fantastische dag! Hellendoorn is altijd leuk! Wij willen in de zomer ook nog eens gaan met de kinderen

 8. Ik vind het een prachtig verhaal over die draak. Heel aansprekend. Ik krijg gewoon zin om weer eens naar Hellendoorn te gaan hierdoor. Het is al een tijdje geleden dat ik in een pretpark was. Ik vind het altijd zo druk.

 9. Merel zegt:

  Nog niet geweest. Die Hellendra lijkt me leuk voor m’n oudste. Zelf was ik dol op achtbanen en dat soort dingen, maar sinds ik een paar weken terug kotsmisselijk uit de zweefmolen stapte, durfde ik niet meer haha. Gelukkig is er genoeg te doen in Hellendoorn zo te zien. Het park staat nog op mijn lijstje.

 10. Ik ben nog nooit in dit attractiepark geweest maar ik wil er zo graag heen.

 11. Natalie zegt:

  Wat een leuk pretpark, vooral die attractie met het drakennest ziet er super mooi gemaakt uit!

 12. Dorien zegt:

  Ha, ons eindoordeel was van de week ongeveer net zo. Leuk he! Het Drakennest deed het bij ons niet, maar ik heb het ‘gevaarte’ eens staan bekijken…. nou brrr mij niet gezien! Wat balen dat je dochter in het water werd geduwd! En, leuke plaatjes!

 13. Marieke zegt:

  Leuk om te lezen. Als we ooit in de buurt zijn zullen we er ook eens heen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.