Swingen op het SiSa Sinterklaasfeest in Duinrell

Geen storm dit weekend, dus deze zondag konden we alsnog het SiSa Sinterklaasfeest in Duinrell bezoeken. Mijn oudste dochter had er afgelopen week elke dag naar gevraagd, maar besloot uiteindelijk toch bij papa thuis te blijven. Ze was te moe (de dag ervoor Sinterklaas bij papa op het werk én een drukke housewarming). Kleuterlief had er wel zin in (zij en ik hadden de housewarming vanwege vermoeidheid overgeslagen) en dus werd het een vrolijk moeder-dochter uitje.

duinrell-1Duinrell is voor ons slechts 40 minuten rijden, dus qua afstand was dat goed te doen. Zoals ik deze week al schreef, mochten wij voor de blog naar het Landgoed van Sinterklaas inclusief een optreden van Sita en de Pietenbende. Het eerste echte concert voor mijn meisje. Ik heb eigenlijk spijt dat ik na afloop de cd niet heb gekocht, want het waren echt leuke liedjes op herkenbare melodietjes.

Hoe was het?

Wij hadden kaartjes voor het concert van 12.30 uur en hebben dus eerst thuis rustig de dag opgestart. Dat wil zeggen: grote zus was om half 7 al klaarwakker en benieuwd wat er in haar schoentje zou zitten. Kleuterlief sliep wat langer uit en toen de dames met papa naar beneden gingen, bleef ik nog even heerlijk soezelen en ben ik weer in slaap gedommeld tot 9 uur. Een zeldzaamheid om zo lang uit te kunnen slapen.

De nieuwste attractie van Duinrell 'Wild Wings'
De nieuwste attractie van Duinrell ‘Wild Wings’

Na het ontbijt stapten mijn kleutertje en ik de auto in en we waren rond half 12 bij Duinrell. Als je naar het pretpark loopt, zie je de vakantiebungalows al staan. Volgens mij hadden ook veel mensen er een heel weekendje van gemaakt. Diverse bedrijven vierden bovendien hun Sinterklaasfeestje in dit attractiepark. Er waren dus aardig wat mensen op de been in het Landgoed van Sinterklaas.

Het SiSa Sinterklaasfeest

De enige plek waar wij echt grote drukte tegenkwamen, was bij de rij voor het SiSa Sinterklaasconcert. Een Pietenband hield de wachtende mensen geamuseerd. Wij gingen eerst nog even naar het toilet en toen we terugkwamen was de zaal al open en konden we naar binnen. Mijn meisje vond het best spannend allemaal met al die Pieten, dus we kozen een plekje in de achterste helft van de zaal. Als ze op de bank ging staan, kon ze alles goed zien. We zaten redelijk aan de zijkant, dus niemand had daar ook last van. Sita presenteerde deze disco en dat deed ze erg leuk. Naast haar eigen optreden waren er verschillende talentvolle Pieten en als hoogtepunt kwam ook Sinterklaas voor ons zingen. Voordat het zover was, zagen we via een filmpje hoe de goedheiligman zich hierop had voorbereid. Erg leuk gedaan. Leuke liedjes, veel afwisseling en de show verliep lekker vlot. Mijn dochter vond het geluid wat aan de harde kant, maar ze genoot er wel van en zong en danste lekker mee vanaf haar veilige plekje tegen mama aan. Voor mij was deze show van 30 minuten wel het hoogtepunt van ons Duinrell-bezoek. Echt leuk!

Ik heb een klein stukje voor jullie gefilmd:

De rest van het park

Veel attracties waren dicht en ik was natuurlijk nog niet eerder in Duinrell geweest, het was dus even zoeken waar er iets te doen was. Gelukkig is het park heel overzichtelijk en kregen we bij de entree een plattegrond mee, waarop met mijters stond aangegeven waar er Sinterklaas-activiteiten waren. Alles in Duinrell was ook aangekleed als ‘Landgoed van Sinterklaas’ met versieringen, pakjes in de bomen en Pieten die de attracties bedienden.

Omdat mijn dochter van 4 veel dingen best spannend vindt, hebben we vooral de diverse speeltuinen bezocht, we lieten een afdruk achter in het Huis der Schaduwen en ze heeft  een ritje gemaakt in de Locomotion trein. We liepen langs de stal van Amerigo en bezochten het huis van Sinterklaas. Erg leuk gedaan met overal Pieten en bijzondere dingen om te zien. Ik vond de foto’s van Sinterklaas met allerlei beroemdheden die overal aan de muur hingen, erg grappig. We kregen les van een Professor Piet en mijn dochter durfde zelfs haar vinger op te steken en antwoord te geven toen ze de beurt kreeg.

Pannenkoeken eten

Terwijl mijn dochter een ritje maakte in de ouderwetse carrousel, kon ik rustig pannenkoeken bestellen. Die smaakten heerlijk. Ze at goed door, want daarna mocht ze nog een ritje maken. Lekker om zo even rustig te kunnen zitten terwijl je kind leuk bezig blijft en je ze toch in de gaten kunt houden. Toen vond ik het mooi geweest, vanwege het drukke weekend en liepen we naar de uitgang. Precies op tijd om nog een deel van de Pietenparade te zien. Leuk gedaan!

In maart opent Duinrell haar deuren weer voor een nieuw seizoen, ik ben benieuwd hoe dit pretpark er in de zomer uitziet als alle attracties open zijn. Wij hadden in ieder geval een fijn moeder-dochter uitstapje zo samen. Op de terugweg viel de kleine mop in slaap <3

Lees ook:

In mijn facebook-tijdlijn zag ik heel veel verschillende Sinterklaasfeesten langskomen. Heb jij dit weekend ook zo’n feestje bezocht?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.