Wie wil er bij de brandweer?

“Ik word later brandweer! En mama.” Het kan maar gezegd zijn 😉 Mijn jongste dochter weet heel goed wat haar een mooi beroep lijkt. Toen ik vroeger zelf bij de jeugdbrandweer zat, wilde ik ook graag bij de beroepsbrandweer. Vooral nadat we een rondleiding bij een Amsterdams brandweertrainingscentrum hadden gekregen. Mijn dochters zijn nog iets te jong voor de jeugdbrandweer (dat is vanaf 12 jaar), maar de brandweerdroom is dankzij BanBao wel een stukje dichterbij.

handleiding volgen banbao

Ik houd van uitdagend speelgoed en werd getriggerd door een berichtje op de facebookpagina van BanBao in de zomervakantie. Je kon hier een leuk activiteitenboekje aanvragen om de kinderen zoet te houden, gratis. Gratis is altijd leuk en activiteitenboekjes met puzzels en andere opdrachtjes ook.

Stoere brandweer rugzak(Opent in een nieuwe browsertab)

Unboxing de bradnweervrachtauto van BanBao.
Unboxing de brandweervrachtauto van BanBao.

Omdat wij nog niet zo bekend zijn met de bouwblokjes van BanBao, heb ik direct gevraagd of ze mij zouden willen toevoegen aan hun perslijst. Dat was prima, bovendien mochten wij een stoere brandweerauto reviewen én we mogen er eentje verloten! Superleuk toch?

Papa helpt de dames om de brandweervrachtauto goed in elkaar te bouwen.
Papa helpt de dames om de brandweervrachtauto goed in elkaar te bouwen.

Stappenplan

Bouwblokjes zijn uitdagend omdat ze de fantasie stimuleren bij het vrij bouwen. Maar ook het volgen van een handleiding en stappenplan is educatief. Vooral voor kinderen van 4 en 5 jaar, zoals die van mij. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit voor de jongste nog veel te lastig is. Zij mocht daarom hulpje zijn voor haar grote zus.

De cabine kan kiepen.
De cabine kan kiepen.

Grote zus ging enthousiast aan de slag, maar ook voor haar was deze brandweerauto nog moeilijk. Ze deed een goede poging, maar door enkele verkeerd geplaatste steentjes lukte het niet helemaal. Ook het aandrukken vond ze lastig. Gelukkig was daar hun held: papa! En papa vond het stiekem best heel leuk om de meisjes te helpen met hun bouwproject, maar merkte op dat deze steentje inderdaad af en toe wat lastiger op elkaar klikken.

Uitje met Paw Patrol, de Politie, Brandweer en Ambulance(Opent in een nieuwe browsertab)

Wat maakt de BanBao brandweerauto zo bijzonder?

Toen de auto in elkaar zat, kon er brandweertje worden gespeeld. Het leuke van deze BanBao auto (set 711601):

 • Als je hem achteruit trekt, stuift hij vooruit.
 • Je kunt echt water in het reservoir doen. Wanneer je vervolgens op het knopje drukt, komt er echt water uit de brandweerslang gespoten.


Met het warme weer hebben we dat uitgebreid getest, want dat maakte het brandweertje spelen nog veel leuker dan het al was natuurlijk! Het is een dun straaltje water, dus ik hoop dat het een beetje te zien is op de foto’s. Dit geeft wel echt een hele leuke extra dimensie aan deze auto van bouwblokjes. De brandweerlijn van BanBao vind je hier. Voorheen had BanBao zelf ook een website met gratis brandweerkleurplaten maar deze site is helaas verdwenen.

Wat doet mama op haar werk?(Opent in een nieuwe browsertab)

Opa de brandweerman

Ondertussen zijn de dames allebei al een keer met hun opa in de brandweergarage op bezoek geweest én naar het PIT Veiligheidsmuseum. Opa was namelijk jarenlang brandweerman en kan daar heel veel verhalen over vertellen! Mama ook. We werden vroeger regelmatig midden in de nacht gewekt van de harde pieper. Dan gingen we even kroelen bij mama en naar de scanner luisteren. Wanneer we dan ’s ochtends vroeg wakker werden, zat onze papa in bad om de rookgeur weg te wassen voor hij naar zijn werk moest.

Je maakt kans op deze set ter waarde van 17,99 euro.
Je maakt kans op deze set ter waarde van 17,99 euro.

Winactie

Willen jouw kinderen later ook bij de brandweer? Of houden ze gewoon heel erg van bouwen en stoer speelgoed? Doe dan mee met de winactie, zodat ze hun eigen alsof-brandjes kunnen blussen met de BanBao Brandweerauto. Laat hieronder een berichtje achter voor wie je meedoet en waarom, dan maak je kans. Succes iedereen!

Met bijna 100 deelnemers was het invoeren in Naamloten wel even werk, maar we hebben een winnaar: Heleen! Gefeliciteerd! Ik ga je morgen een mailtje sturen. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen. Binnenkort weer een leuke nieuwe actie. Vergeten jullie ook de winactie met het enorme kinderprijzenpakket niet 😉

Reacties

 1. Heleen zegt:

  2 grote brandweerfans hier! De oudste wil ook brandweerman worden ?. Ik ben ook weel benieuwd hoe banbao werkt. De prijs ligt een stuk lager dan van lego, maar merk je dat ook, daar ben ik benieuwd naar

 2. Linda Raaijmakers zegt:

  ik doe mee voor onze tweeling lucas en eva omdat zij helemaal verzot zijn op de brandweer, politie enzo 🙂

 3. Saskia zegt:

  Leuk! Mijn zoontje is helemaal gek van de brandweer dus ik waag een kansje.

 4. Nathalie zegt:

  Wat leuk! Mijn zoontje is over 2 weken jarig. Ik doe meer voor hem!

 5. Wendy zegt:

  Ik heb twee stoere zoons. De een is helemaal gek op alles van de brandweer, en de ander is dol op bouwblokjes. Deze set van BanBao zal dus zeker in de smaak vallen hier!

 6. Yvonne zegt:

  Wat een leuke winactie! Ik waag graag een kansje. Banbao is erg goed van kwaliteit, wij hebben er al wat van en zoonlief speelt er graag mee, het is goed te vergelijken met de kwaliteit van Lego.

 7. rewana zegt:

  Gaaf voor mijn lieve stoere Lévi die helemaal gek van de brandweer is!!!

 8. Marieke zegt:

  Ik wil graag meedoen voor mijn zoontje van bijna 1. Grote zus zegt bij al het speelgoed waar hij aan komt “die is van Elin hè?!” Daarom gun ik mijn zoontje iets echt voor hemzelf. O ja, en papa vindt het erg leuk om te bouwen, dus dat komt ook goed 🙂 Ik zie Joas er al mee rondrijden door de hele woonkamer!

  1. Marguerita78 zegt:

   Hai, voor jouw zoontje is dit speelgoed niet geschikt. Veel te kleine stukjes, het is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar.

 9. Leandra zegt:

  Maar natuurlijk doe ik mee ? mijn cadeauzoon is helemaal gek van brandweer. Laatst hebben we zijn kamer een makeover gegeven. Van babykamer naar grotejongenskamer. En ja dat is een brandweerkamer geworden. (Bloed,zweet en tranen zitten er van mij in.hahahah). Na de zomer zij er nogal wat veranderingen in zijn leven geweest; o.a een nieuwe school waar hij met taxi heen moet (lange dagen). Wat doet hij het goed! Ben zo trots op hem. Hij verdient wel iets leuks. En ikzelf ben wel blij dat er uitbreidingen bij zitten. Kan hij een collectie sparen. Leuk!

 10. marjon zegt:

  Leuk dat de meiden met opa zijn mee geweest. Dan past een brandweerauto er wel bij. Ik kende het merk lego wel, dochterlief heeft er 1 doosje van.
  En voor kleine broer doe ik dus graag mee voor deze brandweerauto.

 11. Saskia van der Heijden zegt:

  Ohhh, zo herkenbaar!! Hier ook een dochter die helemaal gek is van de brandweer!! Heeft alles van Brandweerman Sam en hoort het precies als de brandweer voorbij komt.
  Wat een superleuk speelgoed is dit. LEGO is één van haar favoriete bezigheden en dit van BanBao is echt supergaaf! Heb het even op internet opgezocht en zo veel leuke dingen van dit merk zeg. Fijn om via jouw blog hier mee kennis te maken!!
  Ik doe graag mee met de actie en ga vooral zo door!!

 12. elisabeth maria martina zegt:

  kleinzoon tije zou graag brandweerman willen zijn

 13. Liesbeth zegt:

  Leuke winactie! En bouwspeelgoed is altijd leuk voor kids! Ik vond zelf het volgen van de stappenplannetjes altijd het leukst! Ik doe graag mee voor een lief vriendje!

 14. Jacqueline zegt:

  Deze oma zou heel graag haar super stoere kleinzoon Rens hiermee willen verwennen. Ik denk dat hij gewoon nergens anders meer met gaat spelen

 15. marielouise zegt:

  Mijn kleinzoon is helemaal gek op bouwen dus hij zou heeel blij worden van de brandweer bouwdingen!

 16. Guido zegt:

  Voor mijn zoontje Thijs die helemaal gek is van de brandweer!

 17. Anna zegt:

  Ik doe mee voor mijn neefje die vind dit zeker weten te gek…!

 18. Gera zegt:

  Leuk hier zijn ze van het bouwen en de brandweer!!

 19. Miranda zegt:

  Hier ook 2 brandweer ( politie en ambulance) fans. Bram wil altijd op de foto als we er 1 tegen komen. En Wout roep umba, umba, als hij er 1 ziet. En als we Bram vragen wat hij wil worden is het antwoord politiebrandweerman.

 20. M. zegt:

  O wat leuk! Mijn vader is bijna 30 jaar bij de brandweer geweest. Hoe spannend en mooi altijd die verhalen. En dat vonden onze kinderen, maar nu de 4 kleinkinderen ook. Wat zouden onze kleinkinderen het super vinden om te winnen en ik denk dat overgrootopa (75 jaar) net zo blij wordt en zo met ze mee zal gaan bouwen.

 21. Marian Zw. zegt:

  O wow een brandweer auto die echt spuit! Dat vind onze zoon geweldig. Nu maakt hij zelf spuitgeluiden, en zeker met warm weer is het natuurlijk super gaaf om buiten te spelen met deze brandweer auto

 22. Dat zal mijn zoontje van 7 heel erg leuk vinden, tenzij dochterlief van 6 het eerder ziet 😉

 23. Nina Mol zegt:

  Wat een mooie auto! Ik doe graag mee voor kleinzoon Jordan die later brandweer wil worden! xxx

 24. Marita zegt:

  Stoere brandweerauto leuk voor mijn zoontje

 25. Jacqueline zegt:

  Schitterend voor mijn allerliefste neefje!
  Doe graag mee voor deze lieve schat.

 26. lizette kerlen zegt:

  Gaaf die brandweerauto, daarvan gaat mijn zoon uit zijn dak.

 27. Cheryl van de Loo zegt:

  Leuk! Ik doe mee voor mijn neefje

 28. Annelies Pietens zegt:

  voor mijn dochter die ernog steeds van houd om zich lekker spelend terug te trekken

 29. melissa van stipdonk zegt:

  Wat een leuke actie. Ik heb een zoontje van 3,5 jaar die dit geweldig zou vinden (want brandweerauto’s zijn stoer aldus jarno), echter ik denk dat, net als bij jullie, grote zus (elise van 5,5 jaar) mag helpen; zij is net wat handiger in zulke dingen.

 30. Anton Hompe zegt:

  voor James mijn jongste kleinzoon. Die pas 5 maanden is maar er straks veel plezier mee zal hebben

 31. Doe graag mee voor mijn dochtertje. Onze meid is helemaal gek van auto’s endergelijke

 32. anja zegt:

  erg leuk voor mijn kleine man om samen deze leuke brandweerauto te bouwen en dan lekker samen mee te spelen

 33. Brigitte zegt:

  Zo leuk voor mijn kleinzoon en zijn pappa

 34. marieka waalwijk zegt:

  ik doe mee voor mijn zon dani

 35. erika panjer zegt:

  ik doe mee voor mijn neefje die wordt in oktober 2 en dan heb ik als tante toch een perfect kado als extra erbij en hij vindt auto’s geweldig dus deze zou zeker goed in de smaak vallen

 36. Sandra Benedick Elzinga zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn zoon Joey
  Hij houd erg van bouwen

 37. Shanna zegt:

  Ik heb een hele grote brandweerfan! Zo leuk ik doe mee v Miel zijn zoontje

 38. Inge Groenen zegt:

  Met deze geweldige BanBao Brandweerauto wordt mijn neefje echt in het zonnetje gezet
  en beleeft hij veel blus-, rij- en speelpret!

 39. Bram Olearnik zegt:

  We zijn zeer benieuwd naar banbao! Onze 2 schurken zijn gek op brandjes blussen en we hopen dan ook dat we een setje winnen! Zeker het in elkaar zetten lijkt me super voor onze oudste zodat de kleine hem weer kan afbreken 😉

 40. Patrick zegt:

  Ik doe mee voor onze zoon die helemaal fan is van de brandweer en net als zijn opa en brandweerman sam later ook brandweerman wilt worden. Morgen gaat hij voor het eerst naar school dus ook een mooi moment voor zon prachtige prijs.

 41. elisa van t zand zegt:

  graag doen we mee voor mijn tweeling vriendjes nout en tygo echte mannen die dit super stoer gaan vinden

 42. Nellly zegt:

  Hier ga ik mijn kleinzoon mee verrassen

 43. Ilse Overweg zegt:

  Voor mijn neefje Dirk-Kasper. Hij wil dolgraag brandweerman worden en deze auto zou hem dolgelukkig maken en ik wil de blijdschap op zijn gezicht graag zien als ik hem deze auto geef.

 44. Ditty Dirks zegt:

  Wat een super uitdagende brandweeerauto, met lekkere die dingen. Voor de kleinkinderen van wie overgrootvader en oom bij de brandweer zit gaaf om mee te oefenen

 45. Petra zegt:

  Voor m’n dochtertje

 46. Janneke zegt:

  Ik doe heel graag mee voor mijn neefje. Hij is dol op alles wat met de brandweer te maken heeft.

 47. Willeke zegt:

  Heel graag doe ik mee voor mijn kleinzoon die een echt pak van de brandweer voor zijn verjaardag vraagt. Hij wordt vier jaar en heeft het nergens anders over.Wat geniet hij als we een keer langs de brandweerkazerne lopen. Hij raakt er niet uitgepraat over! Deze auto past bij hem zoals een barbecue bij zijn vader die weg is van barbecuen. Zo kan onze kleinzoon alles in de gaten houden en de boel blussen als het uit de hand zou lopen! Wat zou hij blij zijn! Meer dan blij!!

 48. S. Hubregtse zegt:

  Tatuu, tatuu!
  Ik zou maar van de weg af gaan,
  want de brandweer komt eraan!
  Tatuu, tatuu, ga aan de kant!
  Bas (5) moet heel snel naar een brand.
  Daar in de verte zie ik rook.
  Zeg brandweerman, zie je dat ook?
  Wat een vlammen, wat een vuur!
  Maar het is van korte duur.
  Met Bas in de buurt is er niks aan de hand.
  want hij blust in een paar seconden elke brand.
  Met deze Banbao brandweerauto is het daarom ook genieten,
  Dus daarom laat ik deze kans niet schieten.
  Een brandweerauto dat zou hij graag winnen,
  Laat de brandjes daarom maar beginnen…. 😉

 49. Tess zegt:

  Voor Emma, die bij de brandweer wil, sinds de brandweer op school kwam.

 50. Peggy van Lokven zegt:

  Mijn zoontje is zaterdag jarig en speelt heel veel met zijn andere brandweerwagen. Door het vele spelen zijn de wieltjes al kapot aan het gaan. Hij wil dus graag een nieuwe met zijn verjaardag !! 🙂

 51. marieke zegt:

  Voor mijn neefje, zijn papa is brandweer, zijn oom is brandweer, zijn opa was brandweer. Wat zal hij zelf willen worden? Brandweer natuurlijk!

 52. Peggy M zegt:

  Zou zo leuk voor mijn zoontje die komende maand 3 wordt! Hij kijkt altijd met veel plezier naar brandweerman Sam. En ook als de echte brandweer voorbij komt vindt hij dit maar reuze interessant. Hoe leuk zou het zijn.. met deze mooie wagen kan hij zelf een beetje ‘Sam’ zijn! 🙂

 53. Elise Lankester zegt:

  Ik doe heel graag mee voor mijn 2 zoons van 4 en 5.5 jaar. Ik denk dat ze heel veel speelplezier hebben met deze stoere en leuke brandweerauto en papa en mama spelen gezellig mee :-).

 54. Mirjam Hellingman zegt:

  Geweldig, ik heb hier drie kinderen die hier wel heel graag mee willen spelen, zoon Bo en tweelingdochters Sterre en Nikki! Ze hebben al een hele stad gebouwd en daar hoort natuurlijk ook de brandweer bij!

 55. Aniek zegt:

  Ik maak graag kans

 56. Marjan zegt:

  Voor mijn kleinzoon, een echte jongen die stoere dingen geweldig vindt

 57. michelle zegt:

  Dit vind mijn zoontje superleuk! Daarbij voor mij ook handig dat hij dan ook eens wat brandjes kan blussen in huis tussen hem en zijn broer ?

 58. Claudia zegt:

  Onze kleinzoon Yuano wilt deze wel heel erg graag hebben. Dus misschien dat opa en oma dit voor hem kunnen winnen hier.

 59. Marian zegt:

  Leuk dat je weer iets mag weggeven. Mijn zoontje vindt alles wat met brandweerauto’s en politieauto’s te maken heeft helemaal top. Zijn oom zit bij de vrijwillige brandweer en dat vindt hij erg leuk en interessant. Hij heeft het er regelmatig over dat hij ook branden wil blussen als hij groot is. Eerst maar eens oefenen met deze brandweerauto. Het bouwen zal hij ook een uitdaging vinden.

 60. Mar zegt:

  Alvast voor de kleine mini me, zodat deze net als opa , een echte brandweerman wordt!

 61. Nancy zegt:

  Dit is echt iets leuks voor mijn zoontje hij houdt van wagens, bouwen en met water spelen en dit zou hij erg geweldig vinden.

 62. Manon zegt:

  Mijn neefje is dol op brandweerauto’s, en ik ben graag zijn favoriete tante..:P

 63. Mahwish zegt:

  Wat leuk! Toevallig vraagt mijn deochte4 de laatste tijd om alles wat met de brandweer te maken heeft. Geen idee waar het vandaan komt maar ze heeft dus ook een brandweerauto op haar verlanglijstje staan dus ik weet zeker dat ik haar hier erg blij mee zal maken.

 64. Oma Will zegt:

  Leuke brandweerauto van BanBao.
  Ik ken dat speelgoed. Net zoiets als Lego.
  Ik denk dat mijn kleinzoon van 6 jaar hier heel blij mee zou zijn.
  Ik volg je op Bloglovin en hoop mee te mogen doen.

 65. petra de bree zegt:

  eigenlijk voor ons allemaal..we maken vaak een heel dorp hier..de kazerne is al vast gebouwd

 66. Karen Postma zegt:

  ik doe graag mee voor mijn neefje Daniël, alles met wielen is favoriet en als je er dan ook echt mee kan spelen en water in kan doen, is het helemaal fantastisch.

 67. ik doe mee voor mijn kleinkinderen. ze kunnen uren met lego spelen

 68. Sabine zegt:

  Ik wil de brandweerauto graag winnen voor mijn dochter. Ze is gek op auto’s en ze is binnenkort jarig.

 69. SophiaG zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn 4 jarige dochter die heel graag speelt met zowel bouwstenen als voertuigen

 70. Yolanda Landman-Breebaart zegt:

  Wat ’n onwijs gave brandweerauto, echt iets voor mijn kleinzoon, Tygo, die momenteel heel druk bezig is met zijn fantasie gebruiken en daarbij ook nog eens gek is op alles wat geluid maakt en snel rijdt zoals brandweer, politie, ambulance etc…

 71. maria louisa van erum zegt:

  tof voor de kleinkinderen

 72. Heidi Onstenk zegt:

  Voor onze lieve kleinzoontjes!

 73. Kimberley zegt:

  Voor mijn kleine neefje Timo. Hij is bijna jarig en is gek van alles met een sirene!
  Dit zou hij super vinden!!

 74. Joyce zegt:

  Leuk voor mijn kleine neefje!!

 75. cilia zegt:

  Twee kleindochters die zo’n stoere brandweerauto geweldig zullen vinden

 76. Maria zegt:

  Hier 2 mini brandweermannen SAM die dolblij zullen zijn met deze prijs, ik maak heel graag kans 🙂 ps: leuke blog!

 77. amy pronk zegt:

  Voor mijn vriendin, ze heeft 2 jongens die in hun vaders voetstappen willen treden, brandweer man dus. Die vinden dit helemaal te gek.

 78. samantha zegt:

  Omdat ik vind dat mijn kleine man dat gewoon verdient!

 79. Kim zegt:

  Ik doe mee voor mijn stoere nichtje Lola (7) die later als ze groot is heel graag brandweervrouw wordt 🙂

 80. Suus Gro zegt:

  Brandweer blijft een stoer beroep. Onze zoon vindt dit ook zeker, wij hebben in de familie 2 brandweermannen en 1 brandweervrouw. We zijn al een keer bij een opendag geweest. Ik weet zeker dat hij het ontzettend leuk zou vinden.

 81. Jikke Talla zegt:

  Mijn zoon Nathan is gek op dit soort bouwblokjes. En helemaal met zo’n leuke extra (dat er echt water uit de slang komt)

 82. CHP zegt:

  Ik doe mee voor mijn dochter, die in oktober 4 wordt. Ze is al tijden lang helemaal gek op brandweerwagens, dus dit zou een perfect verjaardagscadeautje zijn. Dat er dan ook nog echt water uitkomt, dat is voor haar natuurlijk het summum! 🙂

 83. Anne zegt:

  Hoe gaaf zou mijn dochter dit vinden, we hebben zelf een brandweer bus
  Dus hoe gaaf is het als ze met deze zou kunnen spelen !

 84. Vivian zegt:

  Tadu tadu!! Pas op; hier brandweervrouwtje Fleur!!
  Ik scheur graag door de bochten om zo snel mogelijk te kunnen blussen!

 85. Ineke zegt:

  Voor kleinzoon Matz, dan kan hij vast gaan oefenen.

 86. Gea Jager zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje Jens. Hij houdt heel erg van bouwen en is gek van alles wat rijd.

 87. Nadia zegt:

  Super leuk voor mijn zoontje die erg van bouwen en brandweer houdt. Ik doe graag mee.

 88. Claudia zegt:

  Echt gaaf. Onze kleinzoon zal er erg blij mee zijn ?

 89. Marieke zegt:

  Op YouTube staat een ubercool clipje van het liedje “brandweerman, brandweerman, help mij dan, als je kan…”. Janneke, Casper en Koen gaan alle drie hierop uit hun dak. Hoe leuk zou het zijn om tijdens het zingen samen de brandweerwagen in elkaar te zetten!

 90. Iris zegt:

  Ik doe graag mee voor onze zoon. Hij heeft een oom die brandweerman is en ze gaan graag samen naar de kazerne, brandweerauto’s kijken. En oja, papa’s garage heeft de brandweerauto’s in onderhoud, dus daar gaan we ook vaak kijken.
  Echt een brandweermannetje dus

 91. Susan Z zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn kleine meid omdat ze gek op de brandweer is ❤❤

 92. michael nooyen zegt:

  Doe heel graag mee voor mijn neefje… Hij vind de brandweer helemaal te gek zou super leuk zijn hem dit cadeau te doen

 93. anica aarts zegt:

  Super leuk voor mijn kleine neefje.. Hij is binnenkort jarig zou een leuk cadeau zijn

 94. Yvonne zegt:

  Leuk! Mijn zoontje wordt steeds beter in het bouwen van lego, dus wij doen graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.