Wat hebben raamstiften, magneetjes en armbanden met elkaar gemeen?

Mijn dochters houden erg van knutselen en ik vind het heel erg leuk dat hier tegenwoordig zo enorm veel aanbod in is. Voor haar 4e verjaardag kreeg mijn jongste diverse knutselsets van het merk Totum, erg leuk met haar helden van Finding Dory. Totum heeft echter ook een gratis online knutselclub en komt regelmatig met leuke nieuwe sets. Wij mochten een aantal verschillende knutselprojecten proberen.

Wat zit er allemaal in de doos?
Wat zit er allemaal in de doos?

Totum ontwikkelt al 20 jaar knutselpakketten voor kinderen. Het uitgangspunt van dit merk is het ontwikkelen van creatieve, duurzame en veilige knutselproducten en knutselartikelen die de fijne motoriek en fantasie van kinderen stimuleren. Na het doorgeven van de leeftijden van mijn dochters (4 en 5 jaar) ontvingen wij een aantal leuk sets om uit te proberen: Fashion, Window Markers en Magnetica. Die laatste set mag ik bovendien verloten, dus lees vooral even verder. 😉

Dat ziet er leuk uit, de meisjes hebben er zin in!
Dat ziet er leuk uit, de meisjes hebben er zin in!

Fashion armbandjes maken

Met 2 enthousiaste dochters laat het zich niet raden wat wij als eerste hebben geprobeerd: de Fashion set. Met deze 4+ knutselkit konden beide dochters elk 4 armbandjes knutselen. In de doos zaten 4 roze en 4 paars foamarmbanden, 25 zelfklevende strassfiguurtjes, 8 sluitclips en natuurlijk: glitterlijm. Glitterlijm is hier een hit en de ‘diamanten’ zorgden ook voor de nodige oooohs en aaaahs.

De meiden konden prima met deze knutselset uit de voeten. Welk meisje houdt nu niet van bling en armbandjes? Ook leuk voor een partijtje met alleen maar meisjes. Het enige waarbij ik heb geholpen waren de sluitclips, ik heb deze losgemaakt en bevestigd toen ze klaar waren met creatief zijn. Tijdens het knutselen werd druk overlegd, bij elkaar gekeken en naar het voorbeeld op de doos en op de handleiding. Uiteindelijk maakten ze hun eigen plan en genoten ze van de creatieve bezigheid. Deze set hield de meiden een half uur zoet.

Er wordt aandachtig geglitterlijmd...
Er wordt aandachtig geglitterlijmd…

Window Markers

Daarna gingen we aan de slag met de ramen. De meisjes hadden dit wel graag eerder gewild, maar mama wilde persé eerst de ramen aan de buitenkant lappen. Er moesten tenslotte blogfoto’s komen… Ik was zelf erg benieuwd naar de Totum Window Markers, dus hun geduld werd beloond toen de klus geklaard was. Steeds vaker zie je bij mensen leuke, vrolijke of seizoensdecoratie op het raam. Zelf had ik het nog niet eerder geprobeerd. In deze doos vind je 4 raamstiften in verschillende kleuren, 2 sjablonen en een gebruiksaanwijzing.

Mijn dochters waren wel even zoet met het uitdrukken van de sjablonen voordat we echt konden starten. Eerst probeerden ze de markers met de sjablonen. Moeilijk, maar het lukte aardig om de sjablonen stil te houden tijdens het tekenen. Toen schreef mama zomaar iets op het raam zónder sjabloon… Tja, en toen wilden de dames dat natuurlijk ook! Lekker zelf wat verzinnen was toch het allerleukste.

Zelf een tekening op het raam verzinnen was het allerleukst!
Zelf een tekening op het raam verzinnen was het allerleukst!
Eerst proberen met het sjabloon.
Eerst proberen met het sjabloon.

De meisjes gingen helemaal los. Er werden zelfs stoelen bij gepakt om bij de hogere raampjes te kunnen. Álles werd benut! Daarna was het wachten op papa om hem natuurlijk de stuipen op het lijf te jagen met die ondergekladde vensters… #loedermoeder Daar schrok hij wel van ja. Hahaha.

Nadat hij de kunstigheden bewonderd had, pakte ik mijn Optidee doek erbij om de ramen weer schoon te maken. Volgens de handleiding was een natte doek voldoende. De doek kleurde al snel heel erg blauw en mijn handen ook. Dat vond ik wel een nadeel, na het schoonmaken had ik een blauwe hand… Een dag later was deze blauwe waas gelukkig (zonder douchebeurt, expres niet gedaan om even te kijken hoe lang het bleef zitten) weggetrokken. Aan het eind van de dag. In de ochtend was het al wel wat minder heftig blauw. Tip: weghalen met huishoudhandschoen aan!

Ongewild creatief

Mijn dochters vragen steeds wanneer ze het weer mogen doen. Omdat ik liever andere dingen doe dan elke week de ramen zemen, heb ik gezegd dat we rond Sinterklaas leuke tekening op het raam zullen maken. De muur op de kamer van mijn oudste leerde dat de dames een alternatief hadden gevonden. Met potlood. Maar helaas krijg ik het er bijna niet af…

Magnetica set

Iets anders dan anders is de Magnetica set waarmee je zelf vrolijke magneetjes kunt maken. Deze kleven hier heel vrolijk op de prullenbak en de dames spelen er regelmatig mee. Deze doos is ook voor 4+ bedoeld, maar ik heb  alleen mijn oudste van 5 dit project laten maken. Motorisch vraagt het netjes opplakken nét even iets meer dan de jongste van net 4 aan kan.

In deze doos zit een stickervel, transparante 3D stickers, zelfplakkend magneetfolie, 2 doorzichtige stenen en lijm. Je drukt de magneetjes uit, zoekt het juiste stickerplaatje erbij en plakt deze er op. Daarbovenop plak je dan weer een doorzichtige 3D sticker. Nu zijn de magneetjes klaar en kunnen ze op – in ons geval – de prullenbak kleven. Dat was een leuk klusje voor kleine zus. De laatste 2 magneetjes en stickers worden afgemaakt door er met lijm een doorzichtige steen op te plakken. Deze moesten even drogen en zijn ook wat zwaarder dan de andere magneetjes.

Lekker bezig met het beplakken van de magneetjes.
Lekker bezig met het beplakken van de magneetjes.

Mijn dochter vond het razend interessant om met magneten te knutselen. Simpelweg omdat het anders dan anders is: dit doet ze normaal nooit! Het knutselen is niet heel complex en kan dus zelfstandig gebeuren. En nu wordt er regelmatig met de magneetjes gespeeld. Leuk! Conclusie: een grappig klein knutselprojectje dat ook daarna nog speelplezier biedt. En magneten bieden natuurlijk ook mogelijkheden om natuurkundige proefjes te doen. Wat gebeurt er als ik hem bij een kompas houd? Kleeft hij ook aan de houten tafel of aan het bestek?

magneetjes knutselen
Dit zijn de wat zwaardere magneetjes met de doorzichtige steen er op geplakt. Deze moesten even drogen voordat ze bij de verzameling konden.
Wat staan de magneetjes vrolijk op de prullenbak :-)
Wat staan de magneetjes vrolijk op de prullenbak 🙂

Tip: knutselclub is gratis

Naast bijzondere kant-en-klare knutselprojecten in een doosje, heeft Totum sinds kort ook een eigen Knutselclub. Lid worden van de nieuwe Totum Knutselclub is gratis. Je ontvangt dan een clubpas via de mail. Deze pas geeft toegang tot allerlei bijzondere (online en offline) Totum belevenissen. Centraal staan de karakters Tess en Tom, het Totum Team. Zij stellen hun boomhutten open voor alle knutselhelden van Nederland. Heb je een knutselvraag of een probleem? Stel hem aan Tess en Tom en zij helpen je om een oplossing te vinden. Op de website kun je allerlei knutselinspiratie vinden zoals voorbeelden, instructievideo’s, kleurplaten, spelletjes, wallpapers voor je tablet of smartphone en printables. Kijk ook eens op het YouTube kanaal voor vrolijke instructiefilmpjes: www.youtube.com/TotumVideos.

Winactie

Willen jouw kinderen ook weleens experimenteren met magnetische krachten? Ik mag een doos Magnetica verloten onder mijn lezers! Voor wie wil jij graag kans maken? Laat het hieronder weten in een reactie. Let goed op of je een geldig e-mailadres hebt ingevuld 😉

En de winnaar is geworden… Brenda! Gefeliciteerd, ik ga je mailen voor de afhandeling.

Welke knutselset spreekt jou het meest aan? En heb je ook al spullen van Totum in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. lisanne bons zegt:

  We knutselen altijd graag hier in huis. Vooral nu het weer vroeger donker is en zo nat en koud dan wordt er veel geknutseld

 2. Aniek zegt:

  Ik loot graag mee.

 3. maria louisa van erum zegt:

  ik doe zeker mee voor de kleindochter

 4. petra zegt:

  raamstiften voor yinthe 5 jaar

 5. Oma Will zegt:

  De Magnetica set spreekt mij het meeste aan.
  leuk voor mijn kleindochters om er mee te knutselen.
  Ik volg je op Bloglovin.

 6. Geesje zegt:

  hier in huis wordt veel geknutseld en gekleurd. naar het merk kijk ik niet zolang er maar mee geknutseld kan worden. of het nu van wc rollen een leeuw is of een gipsen beeldje gemaakt en geschilderd. je kunt het zo gek nog niet bedenken. alleen magneten maken hebben we nog nooit gedaan. dus ik doe graag mee aan deze actie, dan kunnen we dat misschien binnenkort ook gaan probereb

 7. Marjon zegt:

  Leuk voor mijn dochtertje en zoon! Samen knutselen met mama is iets wat ze graag doen (en ik ook!)

 8. anica aarts zegt:

  Doe heel graag mee voor mijn stiefdochtertje.. Ze houd heel erg van dit soort speelgoed

 9. michael nooyen zegt:

  Doe heel graag mee voor mijn dochtertje… Ze houd nogal van speciale dingen… Denk dat dit haar wel kan verrassen

 10. JZ zegt:

  Ik wil graag kans maken voor mijn kleine meisje!
  Zij is dol op knutselen!

 11. maaike zegt:

  Ooh, dit zou een super gaaf cadeau zijn voor mijn oudste dochter die in oktober jarig is!
  Echt een knutselaar. Kan ze het gelijk samen doen met haar zusje!

 12. MajootjeV zegt:

  Ik ken het merk niet, maar ik heb wel een echte knutseldame (7) hier thuis…die heel graag met Merk Totum wil kennismaken. Zij vindt die magneetjes echt het einde en zou deze zelf een keer willen maken. Dat is weer eens iets nieuws! Wij hebben dat nl nog nooit eerder bij de speelgoedwinkel zien liggen (misschien hebben wij ook niet goed genoeg gekeken ☺️).

 13. Marja ten Pas zegt:

  Ik ken Totum nog niet, maar vooral de window markers lijken me erg leuk voor mijn kids. Er is inmiddels een derde op komst dus ook voor toekomst leuk

 14. Maaike zegt:

  Mijn freubelaar vindt die magneten echt heel erg cool.
  Hij heeft al wat strijkkralen van Totum

 15. brants zegt:

  ramen decoreren, magneetjes maken, alles lijkt leuk dus doe ik graag mee voor mijn kleinkinderen, heb zelf totum nog niet in huis

 16. kempenaers zegt:

  mijn kleinkinderen knutselen allen zeer graag, heb zelf nog geen spulletjes van totum in huis, de magnetica vind ik wel leuk dus doe ik graag mee

 17. Annelaure zegt:

  Met twee knutselkinderen in huis ben ik altijd op zoek naar nieuwe leuke dingen om te doen. Dit pakket lijkt me superleuk!

 18. Joyce zegt:

  Ja, erg leuk voor ons nichtje, ze wordt eind deze maand 5 en is dol op meisjes-dingen en dus ja, ook knutselen!

 19. Jose M zegt:

  Daar weten mijn twee mannen (5 en 7) wel raad mee!!!

 20. Anneliese de Waal zegt:

  Heel erg leuk, ik doe graag mee voor mijn dochtertje Sam.

 21. Mariska zegt:

  ik heb hier 3 knutselaars rond lopen die deze prijs dolgraag willen winnen om dit vervolgens op alles te proberen waar het maar wil lukken

 22. de magneetjes maken zou weer eens iets nieuws zijn voor de kindjes

 23. elly van dongen zegt:

  Ik doe erg graag mee voor mijn kleinzoon, hij wil graag knutselen bij oma en totum kent hij (nog) niet!

 24. diana jansen zegt:

  wauw wat een super leuke knutselpakketten van Totum , ik ben al wel lid van de Totum club super leuk voor de kinderen ! Maar we hebben nog geen spulletjes thuis van Totum helaas . Mij lijkt de Totum Magnetica het allerleukst , dus ik doe heel graag mee voor mijn knutsel fans .

 25. Nancy zegt:

  De magnetica vind ik wel erg leuk om te kunnen winnen zodat mijn kleine knutselaar heerlijk zijn gang bij mij kan gaan.

 26. anja zegt:

  leuk om samen met mijn kleine creatieve meid samen wat leuks te maken

 27. Marian zegt:

  Ik doe mee voor Geertje van bijna 5!

 28. Marian zegt:

  Experimenteren met magneten en ze zelf knutselen dat is wel iets voor mijn zoontje. Maak graag een kansje. Zelf vind ik de Window Markers set ook wel erg leuk, maar ben bang dat ik dan elke dag de ramen moeten wassen en dat lijkt me iets minder… We zijn nog niet bekend met producten van Totum, daar moet maar eens verandering in komen 😉

 29. Margreet koek zegt:

  ik vind de windowmarkers erg leuk en nee ik heb geen producten in huis

 30. JZ zegt:

  Ik wil graag kans maken voor mijn kleine prinsesje.
  Zij is dol op knutselen!

 31. Liesbeth zegt:

  De magneetjes zijn ook leuk! Ik doe graag mee om te winnen. Knutselspullen heb je noooooooiiiitt genoeg!

 32. Mirjam Hellingman zegt:

  Wat een geweldig leuke knutselpakketten. Ik ken Totum nog niet. Mijn tweelingdochters zouden het geweldig vinden om zelf magneetjes te mogen maken en ze dan op de verwarming of de koelkast te mogen plakken. Leuk om hun tekeningen mee op te hangen.

 33. SophiaG zegt:

  Ik doe graag mee. Mijn dochterje en ik knutselen graag samen. De magneetjes zullen een speciale plek op de koelkast krijgen

 34. Sandra zegt:

  Erg leuk allemaal voor mijn 2 oppas kindjes , gezellig knutselen samen.
  Sieraden, raam versieren , magnetica alles lijkt me leuk.

 35. Anita van der Tuuk zegt:

  Wat zien die armbandjes er leuk uit
  Wat zal ze dat leuk vinden om te doen.
  Wij hebben nog geen spullen van Totem in huis, dus is het extra leuk om het eens te proberen
  Fijn weekend

 36. wendy zegt:

  Doe graag mee voor mijn meiden ze zijn gek op knutselen en wij vinden de Windows maker en Magnetica erg leuk. Hopelijk mogen we dit mooie knutselpakket winnen zou erg leuk zijn voor de aankomende winter en herfst

 37. Claire zegt:

  De raamstiften lijken me erg leuk! Mijn dochter koopt regelmatig knutselpakketjes van haar zakgeld. Ze zal het erg leuk vinden er eens eentje te krijgen!

 38. Maris zegt:

  Wij willen dit winnen voor ons feestje in de herfstvakantie thuis!

 39. Aniek zegt:

  Ik ken het niet. De magnetica set lijkt me heel leuk

 40. Cheryl zegt:

  Heel leuk, vooral die Window Markers

 41. Fleur zegt:

  We hebben een huis met veel ramen, dus de Window Markers zouden zeker in de smaak vallen

 42. Anita H. zegt:

  De Magnetica set spreekt mij het meest aan. Ik doe mee voor het zoontje van een goede vriendin.

 43. armbandjes maken

 44. Anna zegt:

  Super leuk.. Ik doe mee voor mijn nichtje.. Die vind dat beslist leuk

 45. maris zegt:

  Wauw wat een super leuk speelgoed!! Ideaal voor in de herfst/winter en het buiten te nat is, kunnen ze heerlijk binnen spelen op de ramen… ipv in de zomer met de handen steeds tegen het raam te staan 😉

 46. jan uffels zegt:

  thuis voor op de koelkast

 47. Moniek S lootweg zegt:

  De Windowmarker vind ik leuk, maar die zou ik dan inderdaad wel bewaren voor bijzondere gelegenheden 😉

 48. Mema zegt:

  Ik doe graag mee!

 49. Nina Mol zegt:

  Ik vind de window markers super! Heerlijk samen tekenen. Leuk ook met de Kerst!!

 50. elisabeth maria martina zegt:

  wat een origineeel kado voor kleindochter lise

 51. elisa van t zand zegt:

  wat ontzettend leuk zeg! yes we doen graag mee, we houden van lekker creatief bezig te zijn

 52. Marian Zw zegt:

  Ik zou heel graag kans maken op deze set voor onze zoon van 4. Op de koelkast is nog plek genoeg voor al zn expirimenten!

 53. M. Van der meer zegt:

  Super gaaf samen met 5jarige nichtje knutselen, vind ze altijd geweldig.

 54. S. Hubregtse zegt:

  Voor m’n 2 kids. Heerlijk aan de knutsel. Leuke prijs, zo voor de komende herfstige maanden !

 55. Helena zegt:

  Geweldig leuk voor mijn oppaskindje, deze meid mag heeeeeel graag knutselen en ik zou haar hier zeker een enorm plezier mee doen 🙂

 56. melissa zegt:

  Leuke actie zeg! Erg creatief. dochter elise van 5 is een echte knutselkont, ik doe graag voor haar mee.

 57. Sandra Benedick Elzinga zegt:

  Onze tweeling meiden vinden mijn magneetjes op de koelkast erg leuk! En deze magneetjes zullen ook erg in trek zijn hier hahaha

 58. Lies zegt:

  Super leuk en creatief! Wel wat jammer van de muur ;-). Ik doe graag mee!

 59. gerrie zegt:

  mijn spreekt magnetica aan en dan voor mijn zoontje die knutselt graag en magneten vind hij erg leuk. op de koelkast hangen er met letters en getallen en daar speelt hij graag mee. zou helemaal geweldig zijn als daar enkele eigen geknutselde bij komen hangen

 60. Nynke zegt:

  Wat leuk zeg, ik ken de SES pakketjes wel, maar deze nog niet. Mijn dochters zouden dit geweldig vinden.

 61. Anna zegt:

  Hoi.

  De magnetica set vind ik erg leuk, creativiteit bevorderend en zeer leerzaam.

  Wij hebben thuis nog niks van dit merk, maar ziet er op de foto’s goed uit.

 62. Daphne de Waal zegt:

  Super schattig pakket leuk buttons maken.

 63. Linda Raaijmakers zegt:

  Onze tweeling Lucas & Eva zouden de magnetica of armbanden wel gaaf vinden 😀

 64. Romy zegt:

  Zo leuk om dit met mijn nichtjes te doen! Ik maak graag kans.

 65. Suzanne Hin zegt:

  Wat een leuke tip van die knutselclub. Wij hebben ook regelmatig een knutselpakket van Totum in huis, maar dat wist ik nog niet. Mijn meiden van bijna 7 en 3 zijn ook echt dol op knutselen en zullen het fantastisch vinden om magneetjes te maken, dus wij doen graag mee :).

 66. Marieke zegt:

  Wat ik van de knutselspullen van Totum vind kun je op mijn blog lezen 🙂
  Leuk dat je mocht testen zeg!
  Tuurlijk vind ik het leuk om te winnen, maar omdat ik deze al heb, doe ik niet mee met de winactie… Iemand anders mag ‘m wel testen 😉

 67. Marijke zegt:

  Wat een super leuke knutselpakketjes, ideaal voor wanneer mn neefje en nichtje weer komen logeren. Totum weet ze vast wel van de tv/telefoon weg te plukken ( voor een uurtje dan )

 68. Kristel zegt:

  Haha mooie blauwe hand. Ik hou ervan om bij elk thema van het jaar weer iets anders te verzinnen. Raamstiften staan nu op mijn lijstje.
  Wat een leuk setje verloten jullie. Lijkt me wel leuk voor mijn nichtje Liz. Ook een echte crea bea.

 69. Yvonne zegt:

  Wat een creatieve dochters heb jij! Leuk zeg wat ze allemaal maken. Ik ken Totum niet maar het lijkt me wel leuk om ze te leren kennen. Ik waag graag een kansje. De stiften voor op het raam lijken mij het leukste!

 70. Cobi zegt:

  Ik vind ze eigenlijk allemaal wel heel erg leuk!

 71. Saskia zegt:

  Wat een leuke set hebben ze. En wat een mooie blauwe hand had je ;). Gelukkig dat het snel weg was. Ik had al een keertje over de Totum pakketten gelezen. Maar heb ze zelf nog niet in huis gehaald.

 72. Gera zegt:

  Leuk ik doe weer mee!
  Naast magnetica vind ik de window makers ook erg leuk. Leuk dat er een sjabloon bij zit.
  Eerder eens een sieradenset gehad maar daarbij hadden ze nog wel veel hulp nodig.

 73. Stefana Bisschop zegt:

  Mijzelf spreekt de raamstijlen erg aan, dit omdat ik zelf dan ook eens een leuke tekening kan maken (en verwijderen met handschoen 😉 ) Voor nina de magneet want ze heeft net een nieuw magneetbord op haar kamer voor haar knutsels ( is beter dan met behangplaksel je tekening op de muur plakken :p ) wat is er mooier dan je eigen magneten daarop hebben?

  1. Marguerita78 zegt:

   Je mag de stiften gerust een keer komen lenen hoor om het eens uit te proberen. Jullie hebben ook lekker grote ramen

   1. Stefana zegt:

    Dat zou leuk zijn! 🙂

 74. Brenda zegt:

  Leuk geschreven weer Marguerita! Je blijft er druk mee ??!
  Ons nichtje Lucy (dochter van Thessa) is ook erg crea bea en houdt van knutselen en wat uitdaging. Ik hou me dan ook aanbevolen om de Magneticaset voor haar te winnen ?!

  1. Marguerita78 zegt:

   Deelname staat genoteerd 🙂 Ja heerlijk hoor al die leuke nieuwe dingen uitproberen. Veel werk, maar wel heel leuk werk.

 75. Nathalie zegt:

  Nog nooit van gehoord. Mijn jongens zijn ook gek op knutselen. Hier meestal knutselpakketjes van SES.

 76. Bodil zegt:

  Wat cool!!! Die Window Markers zijn ook echt heel gaaf. (En zelf iets maken is inderdaad het allerleukste!)
  De magnetische krachten wil mijn oudst dochter vast ook graag uittesten. Nu ze voor het eerst naar school gaat durft ze alles aan! 😀

 77. marjon zegt:

  Hier in huis ook een knutseldame, maar ook een mama 😉
  Dit lijkt ons zeker leuk, we doen graag mee.

Reacties zijn gesloten.

Download de Marstyle App.