Plog: kleurrijke chrysant

Bloemen kunnen de boel zo opfleuren! Ik werd alleen al ontzettend blij van de mooie foto’s bij het persbericht dat ik ontving over chrysanten, dat ik de foto’s graag met jullie deel. Omdat deze bloem nogal sterk ruikt, koop ik hem zelf meestal niet maar deze plaatjes zijn toch prachtig?

Chrysant

Chrysanten zijn er in allerlei bloemvormen en meer dan 10 kleuren. Geel tot paars, roze tot groen. Houd je van de stijltrend ‘More is More’? Dan kun je met deze bloemsoort los door verschillende soorten en kleuren met elkaar te mixen. Mij lukt dit nooit, maar ik volg heel graag het vrolijke ‘More is More’ blog van Hare Maristeit.  Één grote kleurenexplosie, heerlijk!

Hoe meer, hoe beter

Overigens is het mixen van Chrysanten wel het proberen waard, bij de juiste verzorging schijn je er wekenlang plezier van te hebben. Dus leef je uit á la ‘More is More’ met een bonte mix van bloemvormen, kleuren en vazen. Het materiaal van de vaas (glas, kunststof of aardewerk) is hierbij ondergeschikt aan de kleur, het dessin of de vorm. Combineer contrasten, adviseert Mooiwatbloemendoen.nl. De ietwat hysterische drukte die zo ontstaat, levert juist spannende plaatjes op en dat geeft positieve energie.

ChrysantChrysant

Stylen met bloemen: Japan

Chrysant Chrysant Chrysant

Verzorging Chrysanten

Snap je nu dat ik vrolijk werd van deze hysterische plaatjes? Met onderstaande tips zou je met gemak drie weken lang van deze kleurrijke bloemenpracht moeten kunnen genieten:

 • Vul een schone vaas met water op kamertemperatuur. Een laag van 15 cm is voldoende.
 • Voeg snijbloemenvoeding toe.
 • Snij met een scherp mes de bloemsteel schuin af en verwijder de bladeren zodat ze niet in het water hangen.

That’s it!

Chrysant

Hysterische vaasjes heb ik niet, maar ik ga het eens proberen. Is sowieso altijd verwennerij om wat bloemen in huis te hebben. #Neemt zich voor om komende week wat fleurigheid aan te schaffen.

DIY: maak rebelse bloemstukken met Chrysanten(Opent in een nieuwe browsertab)

Chrysant

Zou jij voor een ‘More is More’ tafereeltje gaan? Of speel je liever op safe met één grotere gevulde vaas?

*Foto’s aangeleverd door Mooiwatbloemendoen.nl. #nospon

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Bodil zegt:

  Vrolijk!!!
  Meestal heb ik eerst 1 grote vaas. En wanneer een aantal bloemen wat minder worden, stop ik de nog mooie bloemen in allemaal kleine vaasjes. Vinden de meiden ook heel leuk!

 2. Jeske zegt:

  I love it! Hou hier enorm van 😉

 3. Nathalie zegt:

  Mooie bloemen en vasen. Prachtig! Helaas te bont voor bij ons in huis. Hier liever een sierlijk boeketje in een of twee kleurtinten.

 4. Saskia zegt:

  Wat een gezelligheid! Ik word er ook helemaal vrolijk van. Maar ik zelf zou meer voor een “standaard” vaas gaan. Qua ruimte net wat makkelijk en minder kans dat het wordt omgestoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.