Blogevent: Kung Fu Panda in de dierentuin

Haaaaajaaa! Kung Fu Panda Po beleeft alweer zijn derde avontuur en deze is sinds afgelopen week verkrijgbaar op dvd/Blu-ray. Op Netflix kun je deel 1 en 2 vinden en dat zijn erg leuke films waar wij graag met het hele gezin naar kijken. De uitnodiging voor het lanceringsfeestje voor bloggers nam ik dan ook heel graag aan! En niet alleen vanwege de film, dit feest vond plaats in Ouwehands Dierenpark. Bovendien stond er voor de kinderen een Kung Fu workshop op het programma…

Flinke rijen bij de ingang van Ouwehands Dierenpark.
Flinke rijen bij de ingang van Ouwehands Dierenpark.

Dat klonk allemaal bijzonder leuk en helemaal staycation waardig: dierentuin, film, sportieve workshop. Om het feestje compleet te maken, ging oma met ons mee. De dag begon met miezerregen, maar onze feeststemming  zat er goed in. Lekker op tijd arriveerden we in Rhenen, waar al lange rijen voor de kassa’s stonden. Gelukkig konden wij met onze uitnodiging bij de entree aansluiten in een wat kortere rij. Hier kregen we een plattegrond van het park mee met uitleg van de kortste route naar het Jungle Restaurant.

Even de plattegrond besturen om te kijken waar we naartoe moeten.
Even de plattegrond besturen om te kijken waar we naartoe moeten.

Jungle restaurant

Eerst zochten we bij de volière het toilet even op. Toen liepen we snel door langs de giraffen, zebra’s, leeuwen en bavianen naar het Jungle restaurant achterin het park. Ouwehands is niet heel groot en daarom ook met jonge kinderen goed te behappen. Ondanks de drukte in het park, waren we er dus vlot en zagen we Kirsten van het pr-bureau al staan in haar herkenbare groene Kung Fu Panda 3 shirt. We waren één van de eersten, het zaaltje was nog bijna leeg. Dat vind ik zelf altijd wel fijn, omdat mijn dochters dan iets makkelijker acclimatiseren.

De aankleding was helemaal in stijl: planten hingen aan het plafond met hier en daar een diertje om te ontdekken en met Chinese lampions. De kinderen raakten er niet op uitgekeken. Er stonden heerlijke panda-eierkoeken en muffins voor ons klaar en mijn dochters kregen allebei ook zo’n leuk Kung Fu Panda shirt aan. Dat vonden ze heel stoer!

Al snel kwamen er ook andere kindjes met wie ze samen slidingen op de gladde vloer maakten. Voorin de zaal hing een groot scherm klaar met daarvoor grote zitkussens op de grond voor de kinderen en tafels met stoelen voor de grote mensen. Hier ontdekten de dames later kladblokjes met pennen, waarmee ze fijn konden tekenen en schrijven. En er hingen natuurlijk Kung Fu Panda posters en ballonnen in de zaal om het feest compleet te maken.

We mochten al onze panda-vragen stellen, ik was heel trots toen mijn jongste haar vinger in de lucht stak en haar vraag durfde te stellen.
We mochten al onze panda-vragen stellen, ik was heel trots toen mijn jongste haar vinger in de lucht stak en haar vraag durfde te stellen.

Pandasia

We kregen eerst uitleg van Dirk-Jan vd Kolk van Ouwehands Dierenpark over de nieuwbouw van Pandasia die naast het restaurant plaatsvond en over de pandaberen. Het mannetje en vrouwtje die door China aan onze koning en koningin zijn geschonken komen hopelijk eind dit jaar naar ons land. Eerst moet hun nieuwe verblijf Pandasia echter zijn goedgekeurd door een strenge commissie. Pandaberen zijn tenslotte met uitsterven bedreigd, niet zo gek als je bedenkt dat de vrouwtjes slechts 3 dagen per jaar vruchtbaar zijn, en Ouwehands moet er alles aan doen om het krijgen van babypanda’s te stimuleren. Bovendien wordt er geëist dat het pandaverblijf iets zal uitdragen van de Chinese cultuur.

Pandapredictor

Het was razend interessant om te horen hoe dat allemaal gaat. Zo zijn er op dit moment al verzorgers in China aanwezig om vertrouwd te raken met de pandaberen. En in Ouwehands Dierenpark zijn Chinese bouwvakkers druk met de bouw van Pandasia, dat voorzien wordt van een traditioneel dak zoals op Chinese tempels. De tekeningen zien er al heel erg mooi uit. Straks hangen overal camera’s die ervoor zorgen dat de verzorgers de panda’s zo min mogelijk hoeven storen. Er is een speciale corridor om in de vruchtbare tijd het mannetje bij het vrouwtje te laten. Wanneer dat is, wordt bepaald door speciale sleuven die de urine van het vrouwtje opvangen. Zo kunnen continu vruchtbaarheidstesten worden gedaan.

Poetsen panda’s ook hun tanden?

Vroeg mijn jongste, nadat verteld werd over het regelmatig controleren van het gebit van de panda’s. Ja dus. Dat doen ze door op bamboe te kauwen. Dagelijks eten ze zo’n 30 kg!

De workshop startte met de Kung Fu groet.
De workshop startte met de Kung Fu groet.

Kung Fu workshop

Nu was het tijd voor een echte Kung Fu workshop, gegeven door een leraar van de Nijmeegse kung fu school Mei Hua Wu Xiao. Net als Po en zijn vrienden in de film, konden de aanwezige kinderen voor even in de voetsporen van de oude Chinese monniken treden die deze door de natuur geïnspireerde gevechtskunst hebben ontwikkeld. Er werd zelfs een scene uit de film geoefend, zodat iedereen die mee kon doen. Maar eerst: warming up.

Toen moest iedereen zich opdrukken, op de knokkels.
Toen moest iedereen zich opdrukken, op de knokkels.

Mijn meiden hadden er zin in en deden enthousiast mee met opdrukken, door de knieën gaan etc. Toen kwamen de stootkussens tevoorschijn. Wauw, nu was het echt heel stoer hoor. Stoten en later ook schoppen tegen het kussen. De jongste haakte toen al snel af, de oudste ging helemaal los en maakte er zelfs kopstoten bij. Ze vond het geweldig en was diep onder de indruk van alles wat de meester voordeed. Die avond werden de oefeningen stuk voor stuk aan papa getoond. Én haar diploma ook!

Filmtijd

Nu de kinderen goed moe waren van de workshop, ging de film aan (slim gedaan). Gelijktijdig werd het buffet geopend met heerlijke broodjes en voor de kinderen patat.

Lunchen terwijl de film aan stond was perfect. Even een rustmomentje met wat lekkers.
Lunchen terwijl de film aan stond was perfect. Even een rustmomentje met wat lekkers.
Net zo als de eerste 2 delen is ook deel 3 weer erg grappig, bekijk hier de trailer:

 

Als Po eindelijk zijn vader ontmoet, reizen ze samen naar het pandaparadijs. Helaas is er een slechterik actief die alle Kung Fu meesters uitdaagt. Aan Po de taak om het paradijs vol klunzige panda’s te trainen tot het ultieme Kung Fu team. Het belang van vriendschap en familie staat ook in deze grappige film weer centraal. Leeftijdsindicatie is 6+ maar thuis op de bank met papa en mama erbij kan hij voor mijn dochters van 4 en 5 al prima.

Dierentuin

De film bleek wel een erg lange zit voor mijn dochters die nog hyper waren van de Kung Fu les. De dames van het pr-bureau gaven halverwege aan dat we lekker de dierentuin in konden, want we kregen een goodiebag mee met de dvd erin om het rustig thuis mét papa te bekijken. Helemaal leuk. Vanzelfsprekend gingen we eerst het berenbos in, waar dit dierenpark om bekend staat. Zo mooi! Samen met de oudste trotseerde ik het klimparcours over het berenverblijf heen. Stoer, spannend en met een ontzettend mooi uitzicht.

De meisjes waren al aardig moe, dus we hebben selectief wat dieren bekeken – waaronder natuurlijk de olifanten – en aten toen een ijsje in de overdekte RavotAapia speeltuin. Toen was het tijd om naar huis te gaan en alle indrukken van het Panda-feestje te verwerken: binnen 5 minuten lagen er 2 kleine meisjes te slapen op de achterbank…

Nog even een foto met z'n 3tjes voor we naar huis gingen.
Nog even een foto met z’n 3tjes voor we naar huis gingen.

Een geslaagd blogevent dus! Niet op vakantie gaan betekent niet dat je geen leuke dingen kunt doen 😎 .

reuzenpanda's

Heb jij Kung Fu Panda 3 al gezien? En ben je weleens met je kinderen naar Ouwehands Dierenpark geweest? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Martine zegt:

  Dat klinkt leuk! Wij hebben de film in de bioscoop gezien; het was inderdaad een hele leuke film!

 2. Saskia zegt:

  Ik vond je al zo’n bekend gezicht hebben maar kon het niet plaatsen. Nu dus wel 🙂 Leuk je verslagje!

 3. Daisy zegt:

  Dat ziet er leuk uit! Kan me vorstellen dat je meiden het naar hun zin hebben gehad…. Wij hebben de film nog niet gezien… deel 1 & 2 wel, dus we gaan 3 vast nog bekijken 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Wij hebben hem gisteren nog even thuis gekeken met papa er ook bij en die had regelmatig tranen in zijn ogen van het lachen 🙂

 4. Nathalie zegt:

  Wat een gezellig uitje! Ik ben daar al heel lang niet meer geweest.

 5. Liesbeth zegt:

  Dat ziet er superleuk uit! Geslaagd uitje!

 6. MetMirjam zegt:

  Wat een leuk event! Ik kan me voorstellen dat je meiden het hartstikke leuk hebben gehad! Wij zijn een paar maanden geleden ook naar Ouwehand geweest, echt een mooie dierentuin.

 7. Judith zegt:

  Nou jou heb ik echt gemist zeg, wat jammer, had wel even hoi willen zeggen 🙁

  1. Marguerita78 zegt:

   Ik jou dus ook, kende alleen Linda, zag pas later wie er nog meer waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.