Bloggersevent: speeddaten bij PR4Kids

Afgelopen dinsdag nam ik een middag vrij van mijn werk om te kunnen speeddaten. Nu ben ik al jaren getrouwd en echt speeddaten heb ik nooit gedaan, maar dit betrof een bloggersevent. Zelf lees ik dit soort verslagen heel graag op andere blogs, dus ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om erover te lezen. Er zijn momenteel heel veel blogevents, echt wel een stuk of 10 uitnodigingen ontvangen de afgelopen paar weken, en je kunt natuurlijk niet overal bij zijn. Wat trok mij dan zo in deze uitnodiging dat ik er vrij voor nam van mijn werk?

Vol spanning wacht iedereen tot de dates beginnen.
Vol spanning wacht iedereen tot de dates beginnen.

De uitnodiging kwam van PR4Kids, een pr-bureau gespecialiseerd in kindermode. De 14 merken waarmee je op dit speeddate event in contact zou komen, zijn allemaal gericht op kidsfashion. Van gave webshop met hippe lifestyle hebbedingen tot schoenen tot jongens-, meisjes- en babymerken. Wie mij kent, weet dat ik gek ben op kindermode. Ik probeer op de hoogte te blijven van de laatste collecties, houd van shoppen en ben verzot op mooie merken.

Iris en Nienke van PR4Kids met de scorelijsten.
Iris en Nienke van PR4Kids met de scorelijsten.

Speeddate

Tijdens het speeddate event kreeg je de kans om met al deze merken in contact te komen. Elke branddate duurde zo’n 5 minuten. Razendsnel om natuurlijk en in die tijd moest je jezelf en je blog(s) presenteren én dingen over het merk te weten komen. Na afloop van de date ging de bel en startte de volgende ronde. Met mijn (werk)ervaring als recruiter, ervaring als sollicitant, ervaring met journalistiek, marketing, pr en natuurlijk mijn blogactiviteiten was dit event helemaal mijn ding. Superleuk om jezelf zo even te verkopen en hopelijk leuke contacten te leggen die resulteren in mooie samenwerkingen.

Er stonden allemaal lekkere en gezonde hapjes klaar, jummie!
Er stonden allemaal lekkere en gezonde hapjes klaar, jummie!

Voorbereiding

Nu is 5 minuten heel kort. Daarom besloot ik een portfolio te maken met wat blogartikelen van Marstyle en De Mama Company, inclusief een artikel van Jeske met mooie foto van haar meiden én een artikel met foto’s van mijn neefjes die beschikbaar zijn als model voor de jongensmerken. Mijn bezoekcijfers zijn nog niet zo hoog als die van veel andere bloggers, weliswaar kom ik met de 2 blogs bij elkaar toch op een mooi aantal, maar met professionaliteit zou ik punten kunnen scoren. Plus ik heb nog steeds geen visitekaartjes (die staan wel klaar in mijn winkelmandje, maar nog niet besteld). Daarom zet ik vooraf wat pluspunten en een samenwerkingsvoorstel op papier, inclusief Google Analytics en contactgegevens. Ik bleek één van de weinigen te zijn die zich op deze manier had voorbereid op de speeddate en de enige die een portfolio mee had. Dit viel goed in de smaak bij de organisatie en de merken, de bloggers vroegen zich af wat er in mijn ‘goodiebag’ zat (nee, ik heb niemand omgekocht haha). Het enige nadeel van deze voorbereiding, is dat het redelijk sturend bleek te zijn in de 5-minuten-conversaties. Hierdoor heb ik meer over mijn blogs verteld dan vragen kunnen stellen over de merken.

Voor iedereen was er een vrolijk flesje met je naam er op, superleuk!
Voor iedereen was er een vrolijk flesje met je naam er op, superleuk!

Score

Af en toe had ik een rondje pauze tussen de branddates. Dat was het moment om mijn persoonlijke drinkflesje aan te vullen, een hapje te snaaien en de scorelijst in te vullen. Alle merken en bloggers ontvingen een scorelijst om de dates te beoordelen. Had je een klik? Zou je willen samenwerken? En nog veel meer vragen waar je een cijfer voor moest invullen. Na afloop van alle dates was het zaak om tot een top 3 te komen. Onmogelijk. Dus vulde ik een gedeelde eerste plaats in en voegde ik een nummer 4 toe. Eigenlijk zou ik met alle merken wel iets willen doen komend winterseizoen. Als reviewblogger is het natuurlijk zaak om over voldoende reviewproducten te beschikken. Maar er waren wel een paar merken waar ik nét dat stapje extra voor wil zetten, zoals ik op dit moment voor Ravensburger doe als brand representative. Ik neem dat zeer serieus en doe daar echt mijn best voor.

Klaar voor de speeddates tussen merken en bloggers.
Klaar voor de speeddates tussen merken en bloggers.

Dates

Vooraf had ik eerlijk doorgegeven dat ik niet geschikt zou zijn als brandrep voor babymerk nOeser en grote meidenmerk Be a Diva omdat mijn kinderen niet in die maten passen. Een echte brandrep kan ik ook niet zijn voor jongensmerken SKURK en LCEE, hoewel ik de kleding erg gaaf vind. Deze merken heb ik wel gesproken, wie weet of er nog iets uitkomt in de vorm van een winactie of een review door mijn neefjes. Hoe dan ook, ik vond alle dates waanzinnig leuk. Werd er helemaal energiek, happy en geïnspireerd van, want met alle aanwezige merken heb ik leuke ideeën voor mijn blogs. De merken Moodstreet en Bo-Bell waren helaas verhinderd, maar naast de reeds genoemde jongensmerken sprak ik met B.Nosy, NoNo, Kidz Art, Naturino, Kids With Flair, Le Chic en, Zeeman. En allemaal hebben ze een collectie om van te watertanden…

Vrolijke goodiebags van Kidz Art.
Vrolijke goodiebags van Kidz Art.

Wat vinden ze van mij?

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar wat de merken van mij vonden. Zou ik ergens een een top 3 zijn geëindigd? Of kiezen ze liever een grotere blogger? Terwijl ik dit schrijf is PR4Kids heel druk om de puzzel compleet te maken, zodat elke blogger aan een merk gekoppeld wordt voor komende winter. Wel heb ik al één leuke terugkoppeling ontvangen, Zeeman staat in mijn top 3 en ik mag bij deze winkel gaan shoppen voor een back to school item. En Naturino vroeg of mijn dochter de stand op de Kleine Fabriek weer wilde ‘stylen’, zoals ze begin dit jaar ook deed. Superspannend hoe dit verder gaat lopen! Ik was gisteren toch best hyper na de speeddate en nu behoorlijk zenuwachtig over de uitslag. Onzinnig natuurlijk, want het ging om het leggen van de contacten, maar de zenuwen gieren door  mijn keel…

Vrolijke gebloemde Naturino tasjes met goodies.
Vrolijke gebloemde Naturino tasjes met goodies.

Goodiebags

Voor, tussen en na de dates heb ik gezellig bijgekletst met de andere bloggers. Je volgt elkaar vaak toch en via facebookgroepen voor bloggers zijn er wel contactmomenten, maar elkaar in het echt zien is toch anders. Leuk om te zien wie het gezicht achter welke blog is! En gezellig om zo met elkaar bij te praten over van alles en nog niets. En over het event en de merken natuurlijk! Na afloop kregen we nog 2 goodiebags mee, waar mijn dochters erg blij mee waren. En ik ook, want ik moest nog een kraamcadeautje verzinnen voor mijn pasgeboren buurjongetje. Wat geef je een 4e kindje? Het antwoord kwam uit de goodiebag, hij krijgt een leuke ‘kwijlbib’ van nOeser. Nu nog iets voor zijn zussen en broer.

Nou, duim voor me! Het speeddate event zat goed in elkaar en was echt de moeite waard. Niet te lang, gratis parkeren bij het Amsterdamse Bos en daarom ook makkelijk te vinden. Alleen die dates gingen zo snel voorbij… Bij een volgend event zou ik graag van de merken die ik spreek net zo’n datasheet willen ontvangen met hun brandrep-wensen als ik zelf vanuit de bloggerzijde heb gemaakt. Dat zou nog een leuke toevoeging zijn. Mocht je zelf door PR4Kids worden uitgenodigd voor een toekomstig event, kan ik zeggen dat het een aanrader is!

Update: inmiddels heb ik bericht gekregen, ik mag voor komende wintercollectie brand representative zijn voor mijn nummer 1 keus: NONO! Helemaal leuk, want in mijn actieplan schreef ik graag creatief te willen zijn en dat was precies wat dit merk ook graag zou willen, hoorde ik tijdens mijn speeddate. Nu contacten leggen en ideeën uitwerken! Zo gaaf! Echt een leuk meisjesmerk 🙂

Vond je dit een leuk verslag? Heb je weleens een speeddate gehad (voor  je blog of iets anders)? Zou je ook een vrije middag opnemen voor een event dat je echt heel gaaf lijkt?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Janske zegt:

  Wat leuk om je ervaringen terug te lezen, ik was gevraagd, maar helaas ivm mijn gezondheid kon ik helaas niet. Top dat je zo goed was voorbereid!

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh wat naar als je gezondheid tegenzit, ik was blij dat ik dit keer wel in de gelegenheid was om te gaan

 2. Charlotte zegt:

  Jaaa het was leuk he! En inderdaad ook wel spannend hoor. Mijn visitekaartjes zijn ook in de maak, toch deze week maar eens echt bestellen haha…

 3. Rory zegt:

  Ha Marguerita, wat een leuk verslag! Met de foto’s erbij heb ik het gevoel dat ik er ook ‘doorheen gewandeld’ ben. Jammer dat ik er niet bij was, maar ik ga jou (en de anderen) vast wel weer eens bij een ander event zien!

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja, lijkt me gezellig om je weer te zien! Was vorige keer erg geslaagd, onze meeting 🙂

 4. Esmée zegt:

  Leuk verslag Marguerita. Op die manier ben ik er toch een beetje bij geweest. En gefeliciteerd met je match. NoNo is een superleuk merk!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel! Ik kom jou vast binnenkort bij een van de vele andere bloggerevents tegen 🙂

 5. Marijke zegt:

  Voor zo’n event zou ik zeker een middag vrij nemen! Echt heel gaaf! En ik vind dat jij je ook echt top hebt voorbereid. Wat een goed idee van die portfolio! En wat die visitekaartjes betreft…… hier liggen ze ook in de maak, maar geef het te weinig prioriteit, terwijl ik ze wel steeds mis en ergens zou willen achterlaten.

  1. Marguerita78 zegt:

   Inmiddels heb ik ze besteld, werd toch wel tijd haha. Heeft bij mij dus 1,5 jaar geduurd 😉

 6. MetMirjam zegt:

  Heel gaaf zeg! En wat een leuke merken! B.Nosy heeft zulke leuke kleertjes en ook bij Zeeman kom ik graag voor mijn kleine meid! Dat speeddaten lijkt me best wel spannend moet ik zeggen.. Je moet jezelf en je blog toch maar even presenteren. Wat dat betreft was jij goed voorbereid!

  1. Marguerita78 zegt:

   Maar daarna was ik dus rete zenuwachtig haha, nu erg spannend hoe het brandrep zijn verder wordt ingevuld 🙂

 7. Sarah zegt:

  Oh wat leuk! Hier had ik ook graag bij geweest maar volgens mij kreeg ik ook geen uitnodiging hiervoor. Er waren leuke merken aanwezig!

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja dat vond ik ook! Uit Belgie was Babystraatje aanwezig met hun blog

 8. liesbeth zegt:

  Gefeliciteerd!!!

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks, zo blij!

 9. Nathalie zegt:

  Heel leuk! Ik heb geen uitnodiging gehad van Pr4kids. Ik vermoedt dat er selectief een aantal bloggers zijn uitgenodigd maar wat had ik graag willen brandreppen voor SKURK! Wat leuk dat jij Nono mag vertegenwoordigen. Super!

  1. Marguerita78 zegt:

   Erg gaaf dat je binnenkort weer een SKURK review gaat doen! Ik kijk nu al uit naar de foto’s, mooi merk

 10. Batboy zegt:

  Wat leuk dat je bent uitgekozen voor de wintercollectie van NONO ! Ik heb nog nooit een speeddate gehad. Lijkt me best een beetje eng…

  1. Marguerita78 zegt:

   Was best spannend inderdaad, en als ik iets spannend vind dan bereid ik me tot in de uiterste puntjes voor haha

 11. Nicole zegt:

  Een heel leuk verslag, vond het al jammer dat ik niet uitgenodigd was en nu helemaal! Al moet ik wel zeggen dat ik niet zo goed ben in die speeddates denk ik. Ik vind het moeilijk om mezelf en de blog te pitchen zeg maar. Maar mocht ik ooit uitgenodigd worden dan onthoud ik jouw voorbereiding 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Met een goede voorbereiding heb je echt de helft al gewonnen, al was het maar omdat je er zelf wat zekerder in zit. Ik was helemaal in mijn element, haha

  2. Marguerita78 zegt:

   Als het een succes blijkt, gaan ze dit vaker organiseren, dus wie weet ben jij er de volgende keer ook bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.