Wat is een Japanse hoofdmassage?

Als blogger was ik onlangs na een drukke werkdag te gast bij Nama Rupa. Deze massagepraktijk in Bodegraven wordt gerund door Denise Hermenet, die ik via de lokale ruilpagina al eerder heb ontmoet. Zij geeft namelijk niet alleen ontspannende massages aan volwassenen, maar leende via deze site (ik denk alweer 2 jaar geleden) van mij een babypop toen ze een opleiding babymassage volgde. Inmiddels is ze gediplomeerd en geeft ze aan kersverse ouders workshops babymassage. Daarnaast is ze therapeutisch masseur voor kinderen. Wat dat is? En wat de Japanse Hoofdmassage inhoudt die ik kreeg? Lees snel verder en doe mee aan de winactie.

voetreflex
Denise van Nama Rupa geeft uitleg over de voetreflexmassage.

Babymassage

Babymassage is heerlijk rustgevend voor jezelf en je baby, ik had deze cursus graag willen doen toen mijn oudste pasgeboren was. Helaas waren daar in mijn woonplaats destijds geen mogelijkheden voor. Met een pasgeboren baby kun je nog weinig, en naast voorlezen leek me dit een fijne manier van contact maken. Bij Nama Rupa kun je een workshop volgen, waar je lang plezier van zult hebben. Vooral onrustige, gevoelige baby’s hebben er veel baat bij, maar op de website van Nama Rupa staan nog meer voordelen van babymassage genoemd. Een workshop van 3x 50 minuten kost 125 euro.

DSC_0397

Therapeutische kindermassage

Ik had geen idee dat massage ook therapeutisch kon worden ingezet voor kinderen. Soms vinden kinderen het ook gewoon fijn om gemasseerd te worden zonder dat er iets is, maar Denise heeft een opleiding gevolgd om ‘massage’ in te zetten als therapie voor bijvoorbeeld licht autistische kinderen, kinderen met ADHD of kinderen die door de echtscheiding van hun ouders uit balans zijn. Tijdens zo’n sessie is er altijd contact met een van de ouders of beide ouders, die met de deur open in de ruimte ernaast zitten. Bovendien is Nama Rupa inzetbaar in bijvoorbeeld schoolklassen waar gepest wordt. Door therapeutische massagesessies met de hele klas, wordt pestgedrag de kop in gedrukt. Ik vond dit ontzettend interessant en Denise van Nama Rupa kan hier nog veel meer over vertellen. Ze adverteert er op dit moment nog niet mee, maar ik vind het een bijzondere dienstverlening die zeker aandacht verdient! Als er lezers zijn die er ervaring mee hebben, hoor ik het heel graag. Zo mooi om op deze manier kinderen te helpen!

DSC_0393

Japanse Hoofdmassage

Zelf mocht ik de Japanse hoofdmassage ervaren. Deze massage ontspant, helpt tegen vermoeidheid, verminderd stress, zorgt voor een betere nachtrust, gaat weefselverslapping tegen, maakt verklevingen van onderliggend bindweefsel los en verlevendigd je huid. Schijnt stukken beter te werken dan een crème tegen huidveroudering. Ik kreeg deze massage na een lange werkdag op kantoor, waarbij ik continu achter mijn beeldscherm zat. Omdat ook de schouders en nek werden meegepakt, was het extra fijn. Ik vond het heel rustgevend, er stond ook een relaxend achtergrondmuziekje aan. Het was echt even me-time! Een cadeautje. Eerst de schouders, dan de nek, het hoofd en het gezicht. Van lichte aanrakingen met het apparaat op de foto hierboven, tot stevig kneden bij mijn schouders die aardig vast zaten. Het fijne van deze massage is dat je niet uit de kleren hoeft. De bandjes van je hemd kunnen opzij en klaar. Na de massage wilde ik mijn blog voor de dag erna nog schrijven en ik voelde me na de ontspannende massage weliswaar wat loom maar ook juist geïnspireerd en alert: perfect voor een schrijfflow. En ik heb die nacht heel fijn geslapen!

DSC_0388

Je kunt bij Nama Rupa kiezen voor een Japanse gezicht- en hoofdmassage van 30 of 50 minuten en dat kost respectievelijk 30 en 40 euro. Het is een aanrader, maar!

Let op bij de volgende aandoeningen is het niet verstandig om gemasseerd te worden: 

 • hartklachten
 • hoge bloeddruk
 • infecties/infectieziektes
 • verhoging of koorts
 • kanker
 • herstelperiode na een operatie of ziekte
 • trombose
 • artrose
 • besmettelijke huidinfecties

DSC_0385

Wat nog meer?

Naast de genoemde massages kun je in deze massagepraktijk terecht voor zwangerschapsmassage, hot stone massage, lomi lomi massage, ontspanningsmassage en voetreflexmassage. In het verleden heb ik zelf bij deze praktijk een ontspanningsmassage gewonnen, waarbij je hele lijf gekneed wordt en ook dat was heerlijk. Misschien denk je er niet zo snel aan, maar bij bepaalde klachten zoals slapeloosheid schijn je veel baat te kunnen hebben van een massage. Weet je niet wat te vragen voor je volgende verjaardag? Nu wel!

DSC_0383

Winactie

Met klanten uit de weide omtrek van Bodegraven (zoals Oudewater en Alphen a/d Rijn), weet je in ieder geval dat dit een goede, betrouwbare massagepraktijk is. Kom je zelf uit deze regio? Dan heb je geluk. Ik mag via mijn blog namelijk een behandeling verloten! Hoe fijn is dat? De winnaar kan kiezen uit een Japanse gezicht- en hoofdmassage of een Voetreflexmassage. Kijk even op de website wat de voordelen van deze massages zijn en laat mij hieronder (met geldig mailadres) weten welke van deze twee je zou kiezen en waarom, vermeld ook je woonplaats erbij. Om extra punten te scoren, kun je de Marstyle facebookpagina liken (en het bericht over deze winactie), een vriendin taggen en de facebookpagina van Nama Rupa liken.

En de winnaar is geworden: Erika van Koert! Van harte gefeliciteerd, ik ga je mailen voor de afhandeling. Geniet ervan!

Relax: Floaten op De Pier in Scheveningen(Opent in een nieuwe browsertab)

Ben jij al eens gemasseerd en hoe vond je dat? En kende je de Japanse gezicht- en hoofdmassage?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Heleen zegt:

  Ik ding graag mee voor de Japanse gezicht- en hoofdmassage. Ik zou het graag cadeau doen aan mijn man. Zoiets zou hij echt nooit organiseren voor zichzelf, maar ik denk dat het een goed ontspannen moment voor hem zou zijn. En we wonen in Bodegraven, dus lekker in de buurt 🙂

 2. Anja zegt:

  Dat lijkt me heerlijk, een ontspanningsmomentje is altijd welkom. Ben wel benieuwd naar beide massages, maar nog het meest naar de voetreflexmassage. Ik woon in Bodegraven, dus lekker dichtbij.

 3. Nicolette zegt:

  Oh een hoofdmassage is altijd lekker. Het ergste is altijd als die klaar is?. Mocht ik hem winnen wordt het nog moeilijk wie gaat. De liefste Papa van onze kIndies of ikzelf?

 4. Lise zegt:

  De Japanse gezicht- en hoofdmassage lijkt me erg lekker. Ben er wel aan toe om een beetje te ontspannen.

 5. Anita te Gussinklo zegt:

  Zo’n Japanse gezicht- en hoofdmassage lijkt me heerlijk.
  Ik loot graag mee en woon in Loenen aan de Vecht en heb het er wel voor over om naar Bodegraven te gaan.

 6. Femke zegt:

  Wat zou ik graag zo’n heerlijke voet reflex massage willen winnen! Manlief doet dat altijd bij mij, maar nu hij met 1 hand in het gips zit en met zijn andere hand in een mitella, zit dat er voor mij even niet in helaas.
  Maar…. mochten mannen ook welkom zijn, dan zou ik graag de hoofdmassage willen weggeven aan mijn lieve pechvogel. Heeft hij wel verdiend!
  Wij wonen in Bodegraven, dus lekker dichtbij!

 7. judith zegt:

  Op het moment dat ik dit lees heb ik een flinke hoofdpijn en verlang ik naar een heerlijke massage ?

 8. Stefana zegt:

  Ik doe graag mee voor het gezicht en hoofdmassage. Niet voor mijzelf maar voor mijn man. Ik verwachtte dat hij het erg lekker vindt en gelijk een leuk cadeautje voor vaderdag 😉

  De laatste tijd is het op werk wat drukker en ik ben ook niet altijd gezellig dus wat ontspanning heeft hij wel verdient 🙂

 9. Erg relaxed en ontspannend. Ik ben gisteren voor deze massage bij Nama Rupa geweest. Gewonnen via de winactie van haar bij Rebonieuws vorige maand.

  De nek en ruassage kende ik al. Doch de hoofdmassage was voor mij wel even wennen een vernieuwende beleving.

  Ik voel me weer herboren! Ik kan het iedereen aanraden. Een massage is een super ontspanningsmoment bij Nama Rupa

 10. Tamara TS zegt:

  Ik kom helaas niet uit de buurt, dus ik kom alleen de deelnemers even veel succes wensen! Daar kom je vast heel relaxed van thuis, heerlijk!

 11. Erika van Koert zegt:

  Wauw die hoofdmassage klinkt heerlijk. Ik heb al jaren last van hoofdpijn door stress en vastzittende schouders. Kraken bij de fysiotherapeut heeft een aantal jaren geleden wel geholpen maar ik vind de behandeling zelf niets.
  Ik zou graag eens tijd voor mezelf nemen tijdens zo’n massage.
  Ik kom uit nieuwkoop dus dat is qua afstand ook goed te doen

 12. Liesbeth zegt:

  Oeehhh verwennerij voor mij! Ik doe graag mee. Ik ben heel benieuwd naar de voetreflexmassage. Nog nooit meegemaakt!

  1. Marguerita78 zegt:

   Meld je nog even je woonplaats erbij 😉 is een voorwaarde om kans te maken

   1. Liesbeth zegt:

    Bodegraven

 13. Nathalie zegt:

  Lijkt me heerlijk! Ik doe niet mee met deze winactie omdat het voor mij te ver weg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.