Mijn styling experiment bij de Sofacompany!

Houd jij van meubels met een Scandinavische ‘touch’? De designerlook, maar wel betaalbaar? Zelf vind ik het erg mooi en onze bank is hard aan vervanging toe, zoals mijn vaste lezers misschien wel gezien hebben. Toen ik werd uitgenodigd om als gast stylist ‘los’ te gaan, vond ik dat wel een leuke uitdaging. Woensdag was ik dan ook te gast bij de pop-up winkel van de Deense online meubelshop de Sofacompany in Amsterdam. What did I do?

Hmmm lekker zacht!
Hmmm lekker zacht!

Allereerst heb ik samen met mijn peuter alle banken in de showroom uitgeprobeerd. Voor de kleine dame was er nog wel de extra instructie van mama nodig dat het niet de bedoeling was om op de banken te springen… De banken waren erg uitnodigend. In deze pop-up winkel, die tot en met december te vinden is aan de Amsterdamse Overtoom, voel je de verschillende stoffen, kun je kiezen uit verschillende details zoals de poten en plof je neer in jouw favoriete sofa of stoel. Even voelen hoe het zit, is oh zo belangrijk bij het kiezen van een zitmeubel.

Ik koos en roze bank, gave poef en alle accessoires eromheen.
Ik koos en roze bank, gave poef en alle accessoires eromheen.

Korte zit versus lange zit

Wat mijzelf heel erg aansprak waren de compacte bankjes. Deze hebben een fijne korte zit, want zelf ben ik niet zo lang. Ze zien er bovendien heel leuk uit, echt die hippe Scandinavische look. Maar wel de sjieke versie, je ziet direct dat dit geen ‘bouwmarkt’-design is om het zo maar te noemen. Bovendien wegen ze ook bijna niets. Ideaal voor studentenkamers, ook wat betreft de gunstige aanschafprijs. Zelf hebben wij een vrij ruime woonkamer dankzij de 3 meter lange uitbouw. Deze leuke bankjes zouden daar een beetje in het niet vallen, maar er stonden ook banken met loungedeel. Deze banken zullen voor de gemiddelde Nederlander een goede zit hebben. Ik ben zelf 1.67 meter en de zit van deze banken was voor mij daardoor iets te diep. Naast de banken en fauteuils heeft de Sofacompany ook tafels in dezelfde stijl en fijne kussens om je zitplek af te maken.

Even chillen op kinderbank Thea.
Even chillen op kinderbank Thea.

Ontwerpduo

Het ontwerpersduo achter dit interieurlabel, Cathrine en Christian Rudolph, combineert de laatste trends met interieurinspiratie uit de jaren ’50, ’60 en ‘70. De meubels worden in Denemarken ontworpen en geproduceerd in een eigen fabriek in Vietnam. Doordat ze alles in eigen hand houden, kun je een kwalitatief en origineel meubelstuk voor een mooie prijs aanschaffen. “Een goed ontwerp betekent speciale aandacht voor de details; de kleur van een knoop, het stikwerk, de vorm van de poten, het materiaal, of de kromming van de rugleuning. Het zijn vaak de kleine dingen die het verschil maken. We vinden het heel belangrijk dat onze ontwerpen innovatief en bij voorkeur ook een beetje ondeugend zijn”, aldus de oprichters.

In actie: lekker schuiven en spelen met meubels en accessoires.
In actie: lekker schuiven en spelen met meubels en accessoires.

Styling

Aangezien ik ongegeneerd met meubels mocht slepen en accessoires bij elkaar mocht sprokkelen voor mijn ‘styling’ experiment, liet ik 2 leuke kindvriendelijke schilderijtjes ophangen. Deze tekeningen komen van Andrea Gritter. Ik mocht ook wat leuke ansichtkaarten van haar meenemen. Helemaal leuk als ik weer prijzen mag versturen voor mijn blog. Verder sleepte ik een vloerkleed naar de andere kant van de winkel, pikte ik ergens een mooie plant vandaan, sprokkelde nog wat losse spulletjes bijeen en koos ik ervoor om 2 inspiratielooks te maken. Eén voor volwassenen en één voor kinderen.

Inspiratiehoek met roze eyecatcher van de Sofacompany.
Inspiratiehoek met roze eyecatcher van de Sofacompany.

Think pink

Bij binnenkomst viel mijn oog al direct op de roze Herman (499 euro). Je kunt deze bank in allerlei kleuren krijgen, maar omdat het er bij ons thuis nooit in zal komen wilde ik een bank in mijn lievelingskleur roze! Yeah! Een schattige tweezitter die in de showroom was afgewerkt met capittoneerknopen in een contrastkleur. Helemaal strak (dus niet gecapittonneerd) zal hij trouwens ook gaaf zijn in deze knalkleur. Of zalmroze, die kleur kan ook! Vilten hocker Leah (259 euro) vond ik gaaf voor erbij. Echt een eyecatcher met die conische vorm. Schapenvelletje hier, barkruk daar, designermandje met woonbladen. Beer Kika van mijn dochter. Oh wacht, mijn dochter! Dat is natuurlijk de perfecte accessoire die het woonplaatje compleet maakt. Niemand heeft er zo eentje, dus daarmee druk ik helemaal mijn eigen stempel op deze sfeerplaat <3

Styled by Marstyle :-)
Styled by Marstyle 🙂

Bankhangen op de kinderkamer

Sfeerhoek twee was speciaal voor mijn meisje. Er stonden namelijk hele leuke kindermeubels in deze pop-up winkel. En dat is meteen balen. Want ik wil ze! Hoe gaaf zou het zijn om een leeshoekje / theeleuthoekje in haar slaapkamer te maken? Met deze echte bank Thea (299 euro) en fauteuil Thea (199 euro). Klein tafeltje erbij… Helemaal leuk. Als je een aparte speelkamer hebt, is dit toch dé musthave die op je lijstje staat? Mijn peuter van bijna 4 is vrij lang, maar kan er zelfs nog in groeien. Beer Kika kreeg weer een hoofdrol, het schapenbontje hield ik er in en ik vond in de winkel wat kleurboeken en krijtjes om het af te maken. Wat vinden jullie ervan?

Eigen ontwerp

Zowel online als in de pop-up Sofacompany kun je bovendien een meubel naar eigen smaak en wens ontwerpen. Bij een keuze uit ruim 1.500 verschillende combinaties is wat hulp van een expert in de winkel niet geheel overbodig. Je krijgt er volop hulp bij het gebruik van een speciale online ontwerpmodule die je maar liefst 40 verschillende modellen, 5 soorten houten meubelpootjes en 35 verschillende stoffen toont waar je uit kunt kiezen. Sofacompany maakt zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen. Ga je voor walnotenhout of eikenhout? Ben je fan van viltstof, linnen of kies je toch liever voor een effen kleur wol? Pimp je bank met knopen die er in alle kleuren van de regenboog te vinden zijn. Laat je creatieve geest de vrije loop en creëer jouw eigen unieke gedroomde favoriet. En die kun je dus ook bestellen!
Ik vond het erg leuk om deze hoekjes te stylen en meer te horen over dit merk. Na afloop kreeg ik een goed gevulde goodiebag mee, helemaal leuk met allemaal dingen die ik voor mijn blogfoto’s kan gebruiken. Als je meer wilt weten, kijk dan eens op de website van de Sofacompany. Naast de winkel in Amsterdam is er een showroom in Arnhem en ze hebben facebook. Maar ik ben natuurlijk vooral benieuwd wat je van mijn inspiratiehoekjes vindt!

DSC_0446Welke vind je leuker, de roze of die met kindermeubels? Heb je nog stylingtips voor mij?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Fleur zegt:

    Wat leuk om zo eens lekker vrij te mogen slepen met meubels. Ik vind het kindermeubels ook heel erg leuk!

  2. Mom zegt:

    Het ziet er allebei superleuk uit.

  3. Nathalie zegt:

    Wat leuk dat je dit mocht doen! De roze bank vind ik helemaal te gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.