#withoutshoes voor het goede doel

Vandaag een blog voor het goede doel. Tot 10 mei 2016 geeft schoenenmerk TOMS voor iedere foto van blote voeten die op Instagram wordt getagd met #withoutshoes een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood. Ik ga dus morgen aan de slag om hieraan mee te doen! Kleine moeite, toch?

Voor TOMS is dit al de 9e keer dat het merk deze One Day Without Shoes campagne lanceert. Hiermee wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de impact die een paar schoenen kan hebben op het leven van een kind. Voor en op 10 mei 2016 geeft TOMS voor iedere foto van blote voeten die op Instagram wordt getagd met #withoutshoes een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood. Je hoeft niets te kopen.

ODWS16-SocialShare_POST-14.01.13WAAROM deze campagne?

Over de hele wereld groeien er miljoenen kinderen op zonder schoenen, zij lopen daardoor een groter risico op infecties en ziektes. Kinderen die geen toegang krijgen tot een goede gezondheid en onderwijs hebben het erg lastig om de vicieuze armoedecirkel voor henzelf, hun families en de gemeenschap te doorbreken. Voor de complexe problemen rondom armoede is er niet één oplossing, maar zijn er velen die samen kunnen werken. TOMS gelooft dat schoenen een belangrijke rol spelen in de gezondheid, educatie en de kans op een betere toekomst. Enkele belangrijke statistieken:

 • Gezondheid – Podoconiosis is een invaliderende ziekte die zeer pijnlijke zwelling van de voeten en benen veroorzaakt. Podoconiosis treft meer dan 4 miljoen mensen wereldwijd in minstens 15 landen.
 • Educatie – Door kinderen schooluniformen te geven – waar de schoenen onderdeel van zijn – neemt het aantal schoolbezoeken gemiddeld met 62% toe.
Schoenen die het merk heeft uitgedeeld in Rwanda.
Schoenen die het merk heeft uitgedeeld in Rwanda.

Meer info vind je hier: www.shoptoms.nl/one-day-without-shoes. Ik vind het een mooie actie en werk er graag aan mee door dit persbericht te delen.

Help jij ook mee aan deze mooie actie? Maak een blotevoetenfoto en zet hem op instagram met de genoemde hashtag, dan zal er ook door jou een kindje voortaan schoentjes aan de voeten hebben.

#WITHOUTSHOES

Lees ook:7 klaar voor de zomer tips(Opent in een nieuwe browsertab)Shoes of the day voor mama: TOMS(Opent in een nieuwe browsertab)

OOTD: Ik glitter op mijn TOMS de wereld in

(Opent in een nieuwe browsertab)

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Liesbeth zegt:

  Ik heb deze schoenen gekocht en zo dus ook een paar gedoneerd! En ze lopen heerlijk!

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh wat goed!

 2. Nathalie zegt:

  Wat een goed doel! Ik doe mee!

 3. Fleur zegt:

  Zeker een goed doel! Ik ga daar zeker aan meedoen!

 4. Ik kende deze actie nog helemaal niet. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.