Wat serveer je met Pasen? + winactie (gesloten)

Eind deze maand is het weer Pasen, ik heb in de winkel de chocolade eitjes al niet kunnen weerstaan. Soms vieren we Pasen met familie, soms met ons eigen gezin maar één ding staat vast: er is een uitgebreid paasontbijt en de kinderen mogen paaseitjes zoeken in de tuin. Vorig jaar probeerde ik een recept uit met witbrood, ei en bacon in een muffinvorm in de oven. Daarna wat tuinkers eroverheen. Was heerlijk! Al wilden de meiden het niet eten. Dit jaar ga ik mijn dochters daarom verrassen met grote matzes met daarop bruine basterdsuiker in een vormpje. Dan weet ik zeker dat het gegeten wordt 😉

Matze pakket
Een enorm Matzepakket om te proeven!

We ontvingen namelijk een enorm uitgebreid Matzes pakket, inclusief basterdsuiker om ons voor te bereiden op Pasen. Ik had deze toastjes/crackers dus nog nooit geproefd, maar ze smaken heel neutraal waardoor de smaak van je beleg goed tot z’n recht komt. Bovendien zijn ze helemaal verantwoord, want ze bestaan alleen uit tarwebloem en water! Ideaal dus om als snelle snack aan de kinderen te geven.

Tip! Verwarm de matzes even voor gebruik, dit verhoogt de smaak.

De basterdsuiker op Matze vindt ze erg lekker!
De basterdsuiker op Matze vindt ze erg lekker!

Roomboter en bruine suiker

Fabrikant Hollandia trakteerde ons zoals je ziet ook op een pak bruine basterdsuiker voor op de matzes. Uit onderzoek naar de consumptie van matzes blijkt dat tijdens Pasen 54% van de consumenten matzes eet met (room)boter en (bruine) suiker. Deze traditie wordt al van generatie op generatie doorgegeven. Nog lekkerder schijnt het te zijn als je er een plakje sterappel op doet met een beetje kaneel! Ik als matzes-leek heb het inmiddels geproefd en het is inderdaad heerlijk, dat vindt ook mijn peuter die er geregeld om vraagt. Het schijnt dus dat traditioneel ruim 1,5 miljoen huishoudens matzes in huis halen voor de Pasen! Nou, dit jaar doen we mee. Of eigenlijk zijn we al begonnen om allerlei ‘receptjes’  uit te proberen.

Dit zagen we bij de Jumbo met andere toastjes, na proeven direct meegenomen voor op de Matzes.
Dit zagen we bij de Jumbo met andere toastjes, na proeven direct meegenomen voor op de Matzes.

Borrelen met basilicum

Ik was namelijk met de peuter bij Jumbo boodschappen aan het doen, toen wij daar toastjes mochten proeven. Toastjes besprenkeld met kruidenolie, daarop een half snoeptomaatje en een stukje afgescheurde basilicum. Zalig! Dat wilden we wel op de matzes toastjes uit het pakket proberen. De toastjes waren snel in elkaar gedraaid met dit makkelijke recept van jumbo. Alleen dan op de matzes dus, die iets groter zijn dan de eenhapstoastjes uit de supermarkt. Desalniettemin vonden de peuter, ikzelf en mijn man deze combi erg lekker. Mijn kleuter wilde het basilicumblaadje niet eten.

Beetje olie, half tomaatje, stuk afgescheurde basilicum: heerlijk eenhapstoastje.
Beetje olie, half tomaatje, stuk afgescheurde basilicum: heerlijk eenhapstoastje.

Minder zout?

Ben je op een zoutloos dieet of moet je tijdelijk minder zout eten? Dan kun je bijvoorbeeld je brood vervangen door matzes, omdat er geen zout in zit. Moet je natuurlijk wel op je beleg letten ;-).  Ik probeerde zelf nog de combi van matzes met eiersalade en komkommer: check, lekker! En met de Pur Natur confituur uit de #foodiebox: nice! Maar je kunt er natuulijk van alles op doen, alles wat je graag op brood eet.

Voor de Pasen: eiersalade met komkommer.
Voor de Pasen: eiersalade met komkommer.
De Pur Natur confituur uit de #foodiebox komt ook goed tot z'n recht op de Matzes.
De Pur Natur confituur uit de #foodiebox komt ook goed tot z’n recht op de Matzes.

Winactie

De Hollandia Matzes zijn het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt in diverse varianten. Zo zijn er naast de MatzeOriginal (€ 1,69) ook MatzeCrackers (€ 0,95) en MatzeToast (€ 1,49) te koop. Wil jij alle varianten proberen? Laat dan hieronder een bericht achter met wat jij op je Matzes doet met Pasen en je maakt kans op het enorme pakket dat ik zelf ook heb ontvangen: met heel veel Matzes, een handig bewaarblik en basterdsuiker. De Marstyle pagina liken op facebook is een extra winkans, de vrienden taggen met wie je dit paasontbijtje wilt delen onder het bericht op facebook geeft ook een extra winkans.

Doe je mee?

De winnaar is geworden Marjon! Van harte gefeliciteerd, ik stuur je een mailtje voor de afhandeling. Niet gewonnen? Surf dan naar De Mama Company en doe daar mee 😉 Slechts 2 deelnemers tot nu toe en op mijn blog meer dan 50, dus nog meer winkans.

Reacties

 1. Nynke zegt:

  Dat is echt jeugdsentiment, inderdaad met bruine suiker. Ik zou er nu avocado op doen met een plakje kipfilet.

  1. Anita Meijs zegt:

   Hollandia Matzes zijn het lekkerst met roomboter besmeerd en dan een plakje kaas erop of met een laagje kristalsuiker!

 2. Bianca zegt:

  Voor mezlf, manlief en de peuter doe ik er een likje kruidenroomkaas op en een plakje gerookte zalm. De baby krijgt een matze met alleen roomboter, ik ben benieuwd of hij het lust!

 3. Marian Zw. zegt:

  Wat een goede tip om ze even warm te maken! Dat gaan we ook eens proberen. Als ik zoet wil is bruine suiker of chocopasta erop echt super. En als ik hartig wil een dun laagje hoemoes met komkommer of met zoals jij deed met eiersalade! Ik maak graag kans op zo’n lekker pkket.

  1. Marian Zw. zegt:

   Nog even ter aanvulling, facebook berichtje gedeeld, geliked en getagd…..wie weet winnen mijn tags! Zou ook leuk zijn. Moeten ze natuurlijk wel meedoen…..?

 4. Marijke zegt:

  Fantastisch pakket he! Wij eten met Pasen natuurlijk ook Matzes, maar dat had je allang gezien natuurlijk. Leuke combinaties heb jij erbij gemaakt. Die toastjes met tomaat en basilicum ga ik ook zeker proberen!

 5. Marianne Bakker zegt:

  Mmm klinkt heel lekker.. uiteraard beleggen met ei.. of wellicht met rosbief en wat advocado.
  Of filet american.. jammie
  Goed idee matzes op de paastafel.

 6. Sharon zegt:

  Heerlijk matzes! Natuurlijk met roomboter en suiker, maar op de toastjes zou ik filet americain doen en een plakje ei.

 7. Marjon zegt:

  Ik doe graag mee, lekker met smeerkaas of kruidenruintje.
  Of gewoon met kipfilet, allemaal lekker.

 8. Ilsiee prins zegt:

  Heeee wat ontzettend leuk dat je dit organiseert voor de lezers van je blog! 😉 Hier word ik ook zeker erg vrolijk van ihihi.. Jammie jammie zeg….. Zal super zijn om hier lekker van te smikkelen met de pasen met elkaar….. Hmmmm er staan zeker wat lekkere tips bij die ik ook eens ga proberen.. Wij zijn met pasen altijd van de eieren hahah (ojaaa?? Ja! 😉 Nog steeds) Dus een lekkere eiersalade erop,,, Hmmmm jammie..
  Ik doe graag mee, alle verplichte stapjes doorlopen!
  Zonnige groetjes ilsiee

 9. Nathalie zegt:

  Hmmm lekker met kaas.

 10. Liesbeth zegt:

  Mmmmmm….. Matzes! Wij eten deze op school met het paasontbijt! Zou het heerlijk vinden om ze thuis ook te eten. Lekker met een gezonde groentesalade erop, houmous of wat tapenade!

 11. Tamara TS zegt:

  Wat leuk, een paasactie! Waarschijnlijk zou ik er aardbeien in schijfjes op doen met plantaardige margarine en een beetje suiker. Of gewoon een gekookt eitje met wat mayo of zout.
  Ik heb ze nog nooit gehad, dus ik kan nog alles gaan proberen. 🙂

 12. Anita zegt:

  Een lekker gekookt eitje!

 13. Gera zegt:

  Ik doe mee. We eten ze hier graag!

 14. Mom zegt:

  Ik wil ook meedoen en de recepten die hier staan uitproberen.

 15. Hans Docter zegt:

  Natuurlijk wil ik zo’n leuk pakket winnen.
  Ik vind ze vooral lekker met zoet zoals schenkstroop, of met gewoon witte suiker.
  maar wil ik me mezelf verwennen, dan is het ook wel lekker om bovenop de matjes een plakje oude kaas en daarbovenop een plakje chorizo, gedrapeerd met een komkommer of een augurkje, voor een tikkeltje frisheid.

  Eet smakelijk

 16. Jacqueline de Waal zegt:

  Mmm zo lekker met oude kaas en gecroogte tomaatje en stukje zalm

 17. Nina Mol zegt:

  Ik ken het (nog) niet maar zou het graag proberen!

 18. Romy zegt:

  Wat een leuke actie! Met Pasen doe ik een lekker ei op mijn matzes.

 19. Susan Z zegt:

  Hmmmm.. zo lekker! Daar zijn ze hier gek op! ♡♡
  Ik doe graag mee 🙂

 20. corry de vos zegt:

  Met matzes kun je volop variëren van zalm . Ei. Rauwkost de mogelijkheden zijn ongekend ook voor de kids
  Gooi mij maar in de hoge hoed voor dit mooie pakket 27 maart wordt ik 65 dus kan goed gebruiken

 21. Simone zegt:

  Pasen, daar horen voor mij echt matzes bij. Vroeger aten we ze dan altijd met een dikke laag roomboter en bruine suiker, heerlijk! Eitjes horen voor mij natuurlijk ook bij pasen en laat dat nou een heerlijke combinatie zijn …. Ik bak een hele dunne omelet, snijd daar reepjes van, smeer wat Houmous op de matzes en leg daar een klein stapeltje reepjes omelet op …. dat is echt jammieeeeeeeee 🙂

 22. Anouk zegt:

  Zelf gemaakte Zalmsalade dat zou ik als eerste proberen. Maar ook het meer eenvoudige smeerkaas met komkommer jammie

 23. Anna Wienen zegt:

  Oooh heerlijk met gerookte zalm en een mosterdmayonaise

 24. Wij vinden pindakaas met plakjes banaan erop heel erg lekker! En ook een wat gezondere versie, hoewel roomboter en kristalsuiker niet te versmaden is & toch ook vaak op de paastafel komt 🙂

 25. Marian pol zegt:

  Mijn dochtertje vind ze heerlijk !! En ze doet er alles op van hagelslag tot vleeswaren ,met pasen eten we graag ei en ik koop zalm dat word extra smullen..

 26. MarliesS zegt:

  met roomboter besmeren en daarop donkerbruine basterdsuiker en kaneel

 27. liekeb zegt:

  Ik zou er voor het hartige een plakje kaas op leggen met lekkere roomboter. En voor het zoete ook lekker roomboter met heerlijke bruine basterdsuiker. En wanneer ik wat gezonder zou willen doen zou ik er kipfilet op doen met komkommer

 28. wobke zegt:

  als het er is: lekkere aardbeien met suiker!
  mmmmmm ………. het water loopt me al in de mond

 29. pien zegt:

  Heerlijk met wat boter en een plakje kaas en daar op een beetje jam
  of boter en een beetje suiker
  en straks weer met aardbeien is ook niet te versmaden

 30. Iris zegt:

  Oh wat verukkelijk zeg! Ik moet aan mijn basisschooltijd denken.. Toen had ik godsdienst en at ik dit voor het eerst met een laagje boter en suiker.. hmmmm
  Daarna geloof ik nooit meer gegeten, lijkt me heerlijk!!!

 31. Vivian Pesch zegt:

  Ik heb nog niet eerder Matzes gegeten..maar zo te lezen zijn ze heerlijk en te vergelijken met toastjes..mijn favouriete beleg is ook als t geen Pasen is ..eiersalade

 32. RJ Saris zegt:

  Boter met basterdsuiker, traditie bij ons 🙂 Heerlijk ♥

 33. Heleen van der Velde zegt:

  Honing met brie en roomkaas met sla en tomaat!

 34. Jan zegt:

  Dat wordt smullen voor mij en mijn partner met wat kruidenroomkaas erop en een plakje gerookte zalm.

 35. Feinette zegt:

  Leuk voor pasen! Leuke recepten/variaties. Ik doe graag mee aan de actie.

 36. oooo die zijn allemaal mega lekker! Dus hopelijk mag ik ook mee doen ondanks dat ik ze allemaal al ken 🙂

 37. Sandra zegt:

  owwwwwwww wat lekker, ik ga gewoon voor die bruine suiker hoor 😉

 38. Inge zegt:

  Voor een koninklijk paasontbijt
  maak ik graag de tijd.
  Bij het vooruitzicht van een mooi gedekte tafel met bloemen, een variatie aan Matzes en fruit
  kom ik graag mijn bed uit
  en kan ik de hele morgen vooruit!
  In de broodmand komen heerlijke variaties met Matzes in plaats van paasstol
  want met dit lekkers en gezonds eten wij graag ons buikje vol.
  Wat ik dan o.a. maak?
  Matzes met geitenkaas, vijgen, walnoten en honing want die vallen bij iedereen in de smaak!

 39. Christa l zegt:

  Ja wij volgen de groep en eet ze met boter en suiker. Alleen het smeren van die grote blijft lastig.

 40. Nicole zegt:

  Lekker met gerookte zalm! Ik zou het ontbijtje delen met mijn man en zoontje 🙂

 41. El zegt:

  Plakjes jonge kaas is heerlijk maar aardbeienjam ook !!

 42. Anna zegt:

  Het lijkt mij erg lekker om er stroop op te doen, of zelfgemaakte aardbeienjam of kaas met komkommer en tomaten. Het is allemaal lekker!

 43. Ine zegt:

  Lijkt mij heerlijk met roerei en gerookte zalm.

 44. saskia muller zegt:

  ik doe ze altijd in de lunchtrommel. besmeren met boter en dan ham en kaas erop en tegen de tijd dat ik kan eten is het lekker zacht geworden

 45. Anneliese de Waal zegt:

  Heerlijk voor de Pasen, ik vind ze heel erg lekker, zou erg leuk zijn om met mijn gezin hier van te genieten.
  Ik waag graag een kansje.

 46. Fleur zegt:

  zelfgemaakte jam

 47. maris zegt:

  heb vroeger matze niet echtkunnen waarderen. Maar sinds mijn man dit eet ben ik ook helemaal verkocht en danvooral met roomkaas en zalm … hmmmmm jammie

 48. Chatlotte zegt:

  Ik vind het heerlijk om er kruidenroomkaas met knoflook op te smeren. En mijn dochter eet ze graag met hazelnoot chocolade pasta.

 49. Cheryl zegt:

  Roomkaas en ham

 50. Nadia zegt:

  Kaas met appelstroop vinden wij heerlijk met Matze. Ik volg je op Facebook en deze leuke actie geliked & gedeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.