Dag lieve tuttie! + winactie (gesloten)

Ken jij de Lumies al? Een volkje dat leeft onder je voeten in Lumieland! De Lumies spelen de hoofdrol in het gelijknamige boek. In de ondergrondse wereld kan het best donker zijn, maar de Lumies geven licht als ze blij zijn. Dit boek van Lucky Mukkie ontving ik ‘per ongeluk’. Huh? Ja, is namelijk bedoeld om je kindje te helpen om afstand te doen van de speen. Alleen mijn jongste was een spenenkind en ik vertel je in deze blog hoe zij afgelopen zomer, kort voor haar 3e verjaardag haar speen vaarwel heeft gezegd. Het boek hebben wij dan ook niet meer nodig, dus: winactie!

lumies

Het afscheid

Zo rond de 1e verjaardag kreeg mijn meisje haar speen alleen nog in bed. Of als ze heel erg moe was of ziek. Kinderen die met een speen in de mond praten, vind ik persoonlijk een gruwel. Dat wilde ik niet. Die regel is nooit een probleem geweest, mijn oudste mag haar lievelingsknuffel ook alleen op die momenten. Ook bij de gastouder gold deze regel: spenen en knuffel horen in bed. In bed was mijn dochter toch nog lang verknocht aan haar lieve ’tuttie’. Ergens rond de 2/2,5 besloot ik geen nieuwe spenen meer te kopen. We waren er al even mee bezig om te leren dat spenen voor kleine babytjes zijn. Mijn dame begon er op te kauwen. Dat zou een dure grap worden. Ik gaf aan dat dit haar laatste speen zou zijn. Ze was er zuinig op. Ik wist – ook van de gastouder – dat mevrouw prima zonder kon slapen overdag. Maar afscheid nemen was moeilijk…

In de container

Dus heeft ze heel lang met die laatste speen gedaan. Totdat tijdens een logeerpartij bij opa de speen kapot ging door haar tandjes. Een maand voor haar 3e verjaardag. Ze snapte heel goed dat dit het moment was. Niet in haar vertrouwde thuisomgeving, maar bij opa. Eerst vertelden we het aan haar papa, die even dag mocht zeggen tegen de speen. Toen liepen we samen naar de container. We hebben nog even besproken hoe fijn tuttie was en we hebben hem bedankt voor alle troost die hij bood. Daarna mocht ze hem zelf in de container gooien en zongen we “dag lieve tuttie, dahag dahag dankjewel” op de melodie van Dag Sinterklaasje. Die avond reden we rond bedtijd terug naar huis en viel ze al snel in slaap in de auto. Pas de volgende avond kwam het verdriet, toen tuttie er niet was. Gisteren nog vertelde ze me dat ze tuttie zo mist en dat hij bij opa in de vuilnisbak ligt. Een half jaar later… Het gevoel zit er dus nog, maar het echte verdriet was gelukkig al heel snel over.

bookcover-600x600

Maar als jij dus middenin die periode zit, dat je eigenlijk af wilt van de speen is er nu dus het boek “De Lumies zoeken een Speen”. De boeken in deze serie zijn voornamelijk bedoeld om jonge kinderen tijdens de spannende fases van hun leven, te ondersteunen. Dit is het eerste boek uit deze serie. Ik heb het expres nieuw in de wikkel gelaten, dus ik kan er weinig over zeggen behalve dan dat ik de illustraties heel mooi en kleurrijk vind. Dat zal veel kinderen zeker aanspreken!

Het boek gaat over hoe Lux en LouLou een speen zoeken voor de kleine baby Lumie. Er zit een zit een speendoosje bij het boek, zodat je kindje op een speelse manier afscheid kan nemen van zijn of haar speen. Als beloning voor na het afscheid hoort bij het boek bovendien een lichtgevende muursticker. Charlotte van Aukjeswereld vertelt op haar blog hoe dit boek haar dochter geholpen heeft bij het afscheid nemen van de speen.

Winnen

Het boekje is te bestellen voor 14,95 euro via www.luckymukky.nl/lumies én ik geef dus een exemplaar weg! Vertel mij voor wie je dit boekje wilt winnen en hoe oud het kindje is en je maakt kans. Delen op facebook of twitter is heel lief, maar niet verplicht. Hieronder reageren volstaat ook.

Naamloten heeft de volgende winnaar getrokken: Linda Smeets. Van harte gefeliciteerd, ik ga je mailen voor de verdere afhandeling.

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Evelien zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn jongste dame, die nog graag met haar ‘ploppie’ slaapt. Ook in de auto of als ze moe is vindt ze het fijn om hem bij haar te hebben. Ze is nu bijna 2,5.

 2. Charlotte zegt:

  Fijn boek! Onze peuter is nu zonder moeite al een week speenvrij! Super fijn! (Al vind ik het stiekem ook wel een beetje zielig hoor…)

 3. Judy van eijk zegt:

  Heel leuk voor mijn dochter Ted die met 2 jaar en 2 maanden wel al groot genoeg is om uit haar ledikant te klimmen (en dus nu in een groot bed ligt) maar nog wel met een speentje slaapt.

 4. Jolein koolske zegt:

  Oh WoW ik doe dolgraag mee voor mijn jongste dochter Tess. Ze is nu 2 jaar geworden en ik heb al geprobeerd de speen weg te doen maar het lukte echt gewoon niet 🙁 een paar weken voordat ze 2 jaar werd heeft ze een groot bed gekregen en ik dacht dat ik haar wel kon leren dat als ze een groot bed kreeg ze al heeeel groot was en dan geen speen meer nodig zou hebben. Nou dit werkt zo niet en lag uren te huilen dus toen toch maar terug gegeven omdat ik begin te twijfelen of ik niet te veel verandering in 1 Keer wilde. Zooooo lastig want ik wil die speen wel weg hebben eigenlijk want en zo bang dat ze gaat slissen ofzo.

 5. Linda Smeets zegt:

  Onze dochter wordt bijna 3 jaar en kan maar geen afstand nemen van haar speentje.. Nu wordt het toch echt de hoogste tijd. Ik doe graag mee.

 6. Esther N zegt:

  Ik doe graag mee voor mn jongste zoontje, hij is nu bijna 1.5 jr en verzot op zn speen… Hulp bij het afleren is altijd welkom!

 7. Nathalie zegt:

  Leuk dit is wat voor mijn neefje van 3. In mei word hij 4 en gaat hij voor het eerst naar school. Nog steeds loopt hij dagelijks met een speen in zijn mond omdat hij er geen afstand van kan doen.

 8. Iris Alexia zegt:

  Mijn zoontje Mikai is 22 maanden oud en heeft chronisch oorontsteking waardoor hij de speen heel veel in zijn mondje wil nu is het advies van de dokter speen weg ook ivm de oorontsteking. Hij is onze vierde maar zie er weeeer tegenop. Lijkt me fijn om het met een ondersteuninkje te kunnen doen!

 9. Ons peutertje wordt over 3 maanden 3 jaar en dat vind ik inderdaad een mooie tijd om afscheid te nemen van de speen. Maar oh my… ik ben bang voor dat moment. Die speen is ’s avonds echt haar maatje en ik vind het vreselijk om dat van haar “af te pakken”. En eerlijk? Ik weet ook niet zo goed hoe. Dat boekje lijkt mij perfect om samen te lezen. Een beetje voor peuter. En een beetje voor mama ook…

 10. Gera zegt:

  Leuk voor mijn jongste van 1,5!

 11. patricia zegt:

  Jaaaa ik maak graag kans!!

 12. Bep H zegt:

  ik ben net een week geleden oma geworden van mijn 1e kleinkind.
  Ik denk dat voor ik het weet ook deze perikelen aan bod komen 🙂
  (Liza is 8 dagen oud)

 13. Saskia zegt:

  Het klinkt als een heel leuk boek. Mijn zoontje heeft nooit een speentje willen gebruiken. (ik doe dus ook niet mee met de winactie). Maar voor ouders waarbij de kinderen wel een speentje gebruiken is dit boek volgens mij echt een uitkomst.

  1. Marguerita78 zegt:

   Mijn oudste is een duimelotje, dat is lastiger af te leren. Maar vanmorgen kwam ze bij me: ik heb de hele nacht zonder duimpje geslapen mama!

   1. Saskia zegt:

    Ja duimen is nog lastig af te leren. Maar ook aan duimen heeft mijn zoontje gelukkig nooit behoefte aan gehad. Maar wat goed dat ze zonder duimpje heeft geslapen ! Dat is zeker iets om trots op te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.