De husband in Rehab

Mijn man in REHAB. En wauw, wat staat het hem goed! Bij deze dan ook de primeur, het eerste artikel waarin hij centraal staat. Meestal blijft hij waar het mijn blog betreft liever op de achtergrond, maar nu volgt dan toch zijn mening want een review van REHAB kon hij niet weerstaan. En dat terwijl we eigenlijk dit in 2008 opgerichte Nederlandse merk nog niet kenden. Hoe kreeg ik hem zover? En wat vindt hij van zijn nieuwe schoenen?

rehab reviewLaat ik beginnen te vertellen dat hij dringend nieuwe nette schoenen nodig had. Zijn Van Liers waren aardig versleten en collega’s begonnen er grapjes over te maken. Hij houdt absoluut niet van kleding shoppen en daarin vullen wij elkaar perfect aan. Want ik ben gek op shoppen! Het enige dat mijn man wel altijd zelf uitzoekt zijn schoenen, dat is zo persoonlijk dat het lastig is om voor iemand anders te doen. Hij vond in de webshop van Zalando nieuwe Van Liers en bestelde deze. Het model bleek echter zeer smal. Te smal. Deze schoenen moest ik dus terug sturen. En net voor ik naar het postkantoor zou gaan, vond ik het persbericht van REHAB in mijn mailbox…

rehab leeuw
Dat vertellen ze je dus niet! De binnenkant is superstoer met die leeuwenkop, heel gaaf!

Lees ook: Hét merk voor de gespierde man: PME Legend

Kwaliteitsschoenen

Het jonge en eigenwijze schoenenmerk met uitgesproken en inspirerende schoenen REHAB, is sterk beïnvloed door de jeansmarkt maar richt zich vooral op diegenen met eigenwijze creatieve persoonlijkheid, een interesse in mode en een liefde voor mooie, unieke kwaliteitsproducten. Mijn man houdt dan niet van shoppen, oog voor kwaliteit heeft hij wel. Voor zijn werk spreekt hij veel klanten en is representatieve kleding onontbeerlijk. Zo ook dus kwaliteitsschoenen. Maar ze moeten wel lekker zitten, omdat hij er veel op loopt. Wat mij direct opviel – naast de mooie plaatjes van de  collectie – was deze zin in het persbericht:

“REHAB brengt dit seizoen de Sneaker en Classic collectie voor heren dichter bij elkaar. Iedere schoen, of het nu een klassieke schoen is of een sneaker, heeft een zeer comfortabel voetbed dat compleet met leder is gevoerd. Onze nette herenschoenen hoeven niet ingelopen te worden, ze zitten als gegoten, net als een sneaker.”

OOTD: vleugje glamour met mijn oudroze, leren Rehab sneakers(Opent in een nieuwe browsertab)

Ook mooi onder een spijkerbroek.
Ook mooi onder een spijkerbroek.

Statement

Dat is nogal een statement, maar als het waar is ideaal. Ik nam contact op met REHAB en mocht mijn man laten kiezen in de webshop. Zijn oog viel op een paar sneakers (de REHAB Qondor Perfo Dust) en op mooie klassiekers uit de Never Out of Style collectie (de Greg Basic Cognac). Hij wilde natuurlijk het liefst de Greg die Never Out of Style is, maar was wel bang dat zijn voeten (net als het paar dat ik dus terug moest sturen) wellicht te breed zouden zijn… Hij heeft al wat slechte ervaringen met dure schoenen achter de rug. Maar ja, als het statement van REHAB waar zou zijn, is hij voor altijd klaar! De Never Out of Style collectie is tijdloos en blijft altijd in het assortiment aanwezig. Speciaal voor mannen zoals hij, die als ze eenmaal een goed merk en product gevonden hebben liever niet veranderen.REHAB CLASSIC MEN

In de REHAB Classic collectie staan vakmanschap en luxe materialen centraal. Deze collectie bestaat uit twee categorieën. De Never Out of Style collectie is het voorraadprogramma van REHAB. Deze collectie bevat een breed assortiment aan bijzondere maar tijdloze schoenen die altijd op voorraad worden gehouden. REHAB brengt voor dit seizoen een nieuw model en meerdere nieuwe kleuren van bestaande, succesvolle modellen in dit stuk van de collectie.

Het seizoensgebonden deel van de REHAB Classic collectie is, zoals verwacht, een explosie aan creativiteit en uitgevoerd in kwalitatief hoogwaardige materialen in bijzondere kleuren en prints. Er zijn verassende combinaties en met de exotische elementen en nieuwe toepassingen van materialen. Ook heeft REHAB veel stoere en vintagematerialen toegepast in dit deel van de collectie die ook weer terug komen in de sneakercollectie.

Hét merk voor de gespierde man: PME Legend

Blij met zijn Rehabs!
Blij met zijn Rehabs!

De gregs in cognac

Al snel werden de schoenen bezorgd, inclusief een extra set leren veters. Wat direct opviel was het stoere materiaal waarvan de schoenen zijn gemaakt. Dit is een natuurlijk gelooid en gewassen leer dat met de hand gefinisht wordt om een klassiek karakter te krijgen. Hierdoor is geen enkele schoen precies gelijk. De schoenen zijn compleet leergevoerd. Zelf was ik positief verrast door de binnenkant, dat zie je namelijk nergens op de website terug: als je in de schoenen kijkt zie je een stoere leeuwekop! Ik heb geprobeerd er een foto van te maken, maar dat was lastig. En het leer van de schoen voelt erg soepel.

Mijn tas en ik <3(Opent in een nieuwe browsertab)

Wat vond hij ervan?

Tja, in eerste instantie was hij een beetje onwennig. Zijn vrouw en dochters gingen (zoals gewoonlijk) uit hun dak bij de ontvangst van dit pakketje. En hij had ze toch zelf uitgekozen op de website? Natuurlijk vond hij ze toch mooi? Eigenlijk was hij ook best een beetje zenuwachtig, want zouden deze dure schoenen wel passen? Wat als hij een negatieve mening had? Dat zouden we dan vanzelf wel merken, dacht ik en ging enthousiast aan de slag met het fototoestel. Fotograferen moet altijd voor het dragen gebeuren, zodat de ontvangen producten nog in perfecte staat zijn. Na mentale voorbereiding trok hij zijn nieuwe schoenen aan en… verscheen er een voorzichtige lach op zijn gezicht. “Het voelt alsof ik sportschoenen aan heb! Ze zitten echt lekker! Wat is het leer soepel!” Kortom, ze pasten en ze zaten inderdaad direct goed. Beter nog zelfs, want zoals REHAB ook beloofde in het persbericht voelden ze in het echt ook aan als sportschoenen.

De beste jassen voor ieder seizoen(Opent in een nieuwe browsertab)

De broek en blouse shopte ik, bij de schoenen kwam ik met het merk. Hier zijn ze een week gedragen, het leer wordt steeds mooier en blijft soepel.

Na de eerste werkweek vroeg ik mijn man naar zijn REHAB-ervaring. Die was erg positief. Diverse mensen waren zijn nieuwe schoenen opgevallen en hij had er veel complimenten over gekregen. Dat is altijd prettig. Maar bovenal was hij zeer te spreken over het draagcomfort. De schoenen sluiten goed aan op de voet, het leer is heel soepel en het voetbed is zacht waardoor de schoenen heel fijn lopen. Ze staan erg mooi onder een pantalon en combineren ook goed met een spijkerbroek. Een positief verraste man dus!

detailfoto rehabHandwerk

De vele details, combinaties in kleur en diversiteit in hoogwaardige, speciale materialen samen met het vele handwerk zoals de finishing van de schoen maken elk paar uniek en bijzonder. De prijs is daar met 159,95 euro ook naar, maar in mijn man hebben ze dankzij deze review in ieder geval al één vaste nieuwe klant veroverd. Ik denk dat hij de sneakers ook gaat proberen als ik zijn merk-gevoel zo proef na de eerste testweek.

Stoere schoenen, lieve laarsjes en ander stapplezier(Opent in een nieuwe browsertab)

Koop jij kleding voor je man of adviseer je hem? Is hij al bekend met REHAB? Als hij net als de mijne problemen heeft gehad met andere merken, zou ik hem zeker wijzen op dit stoere Nederlandse merk. De schoenen zijn hier verkrijgbaar van maat 40 tot en met 50.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Tamara TS zegt:

  Ik vind ze hartstikke mooi! Schoenen kan ik voor mijn man niet kopen en hem niet eens adviseren. Hij vertikt het om iets anders te dragen dan dr. Martens en zijn sneakercollectie. Heel zelden trekt hij zijn trouwschoenen nog een keertje aan, zwarte nette veterboots.

  Zijn andere kleding is een stuk makkelijker. Hij houdt van geruite overhemden, lichte spijkerbroeken en hij heeft het liefst t-shirts met skulls. (Ouwe rocker van me… 😉 ) Dus die durf ik wel voor hem mee te nemen. Voor zijn nette kleding moet hij zelf mee, want de ene keer vind hij een trui /vest ontzettend leuk en de andere keer vind hij er niks aan.

 2. Nathalie zegt:

  Leuke schoenen, zeer net! Ik vind schoenen kopen altijd lastig en gaan vaak meerdere schoenenwinkels door tot we tevreden zijn.

  1. Marguerita78 zegt:

   Wij kiezen eigenlijk altijd 1 winkel uit om te shoppen, maar liever nog kijken we online. Vooral wat herenkleding betreft is er 1 winkel waar ik altijd heen ga voor hem (en waar de pantalon en blouse vandaan komen) en de rest zoeken we online. Even een linkje doormailen en hij kan aangeven of het is wat hij zoekt of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.