Nederlands of Engels? Gaaf persoonlijk boek!

Zoek je een bijzonder cadeau? Bekijk dan eens het boek Wat Een Pech, Mijn Naam Is Weg! Of in het Engels Lost my Name. Ik had er al over gelezen op diverse blogs, maar als je het niey echt in handen hebt, is het moeilijk om je hier een voorstelling van te maken. Daarom ook wat foto’s van de binnenkant van de gepersonaliseerde kinderboeken die wij ontvingen. Het gaat over een kindje dat z’n naam kwijt is en heel toevallig, is dat precies de naam van jouw kind!

Door het gebruik van innovatieve technologie zijn deze kinderboeken volledig te personaliseren. Via een speciaal algoritme, dat naam en geslacht van een kind koppelt aan ruim 250 verhalen en illustraties, is het kinderboek van de toekomst gecreëerd. Wat Een Pech, Mijn Naam Is Weg!  is een prachtig geschreven en geïllustreerd boek, dat magisch, persoonlijk entertainment voor kinderen biedt en de avonturier in hen wakker maakt. Het boek was vorig jaar het bestverkopende kinderboek in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada.

wat een pech naam weg

Eigen naam

Wij mochten dit boek zowel in het Nederlands als in het Engels reviewen. Erg leuk! Ik vond zelf de rijmpjes mooier in het Engels. In het Nederlandse boek klopt het niet overal. Dat neemt niet weg dat het boek in beide talen erg mooi is. Mijn dochters pakken vaak hun eigen boek uit de kast om eruit voorgelezen te worden. Omdat de jongste het boek in hey Nederlands heeft, kan de oudste haar verhaal in het  Engels beter begrijpen (al moet dat natuurlijk een beetje vertaald worden).

Wat Een Pech, Mijn Naam Is Weg! volgt het verhaal van een kind dat op een ochtend wakker wordt en zijn of haar naam is vergeten. Hij of zij vertrekt op een geweldig avontuur om de vermiste letters van zijn of haar naam op te sporen. Het boek zit vol grappige verhalen en prachtige illustraties. Aangezien mijn dochters namen hebben van 7 en 8 letters en iedere letter staat voor 4 pagina’s verhaal, zijn de boeken goed gevuld maar niet te lang om voor te lezen.

wat een pech naam weg

Letters leren

Elk kind komt op zijn of haar avontuur verschillende personages tegen, die allemaal helpen in de zoektocht naar de vermiste naam van het kind totdat alle letters gevonden zijn. Zo krijgt Emma van de Eenhoorn een E, een M van de Meermin, geeft de Majesteit haar een M en tot slot de Adelaar een A. In de beide boeken die wij ontvingen staan geen doublures. Zo krijgt de oudste haar I van de Imp en de jongste krijg een I van een Inktvis en een I van een Inuk.

wat een pech naam weg

Aansprekend

Het bedrijf achter dit boek wil ouder-kind momenten aanmoedigen en versterken en het voorlezen van verhaaltjes voor het slapengaan wereldwijd nog magischer maken. Heb je familie in het buitenland, dan kun je dit boek dus ook in een andere taal bestellen. Ik vond de verhaaltjes heel aansprekend en heb er zelf ook iets van opgestoken, want ik wist niet van het bestaan van de Nabarlek – een soort kangaroe.

Wat ik vooral belangrijk vind in een boek, is dat het leuk is voor zowel ouder als kind. Dat is bij deze boeken zeker het geval. En als gezegd pakken de kinderen toch vaak ‘hun’ boek uit de kast. Wat ze vooral boeit is het regenboogpad in het begin met het ABC, ze zingen hier graag het alfabetliedje bij. De oudste geniet van het leren over bijzondere dieren en de andere taal. De jongste vindt het super om haar letters te zien en probeert deze te herkennen. Het verhaal spreekt beide dames aan.

wat een pech naam weg

Nieuwsgierig?

Wat Een Pech, Mijn Naam Is Weg! is verkrijgbaar in het Nederlands via: lostmy.name/nl. Het boek kost zo’n 30 euro en je krijgt 25% korting wanneer je meerdere boeken besteld. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht, erg fijn. Ik heb 3 kortingscodes beschikbaar voor 15% korting, mocht je interesse hebben in een code laat het even weten via een berichtje.

Noot: Deze codes waren alleen in 2015 beschikbaar. Lees je dit bericht later moet ik je helaas teleurstellen. Wel prachtige boeken dus klik zeker door naar hun site!

Lees ook:

Magie van mijn naam, gepersonaliseerd boek

Back to school met leuke leerboekjes en educatieve apps

Marguerita, wil jij je voornaam veranderen?

Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar

7 leuke boekjes voor kleuters

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. ietje van dam zegt:

  Hallo
  Ik heb het boek bekeken en ben helemaal enthousiast!
  Het is bedoeld voor m’n 1 e achterkleinkind van 1,5 die in Amerika woont en binnenkort naar Nederland komt.
  Ik zou graag een kortingscode ontvangen .

  Met vriendelijk groeten

  1. Marguerita zegt:

   Beste Ietje, dank voor je reactie. Ik had deze codes beschikbaar in 2015 toen ik dit bericht schreef. Dat is alweer 7 jaar geleden dus ik kan je helaas niet helpen. Wel erg leuke boeken. Gefeliciteerd met uw achterkleinkind!

   1. ietje zegt:

    Bedankt voor je reactie, ik zie nu idd 2015 staan !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.