Over hoe je de wereld kunt redden en andere mooie dingen

De wereld redden, dat valt niet mee. Wij zijn druk met het lezen van de tips over hoe je dit kunt doen in het prachtige voorleesboek over “Robins Wonderlijke Reis naar LoveStation22”. Ik had niet veel verwacht van een boek uitgegeven door een kledingmerk, maar ik moet het even uitschreeuwen: DIT BOEK IS GAAF! Hoofdrolspeelster Robin doet in dit boek haar best om de wereld te redden, samen met haar buurjongen, haar ezel Sam en roodborstje Tik. Tussen de verhalen door vind je pagina’s vol interessante dierenweetjes, waar mijn leergierige kleuter werkelijk van smult.
Voorlezen over Robin en de dieren die zij tegenkomt.
Voorlezen over Robin en de dieren die zij tegenkomt.


Het boek heeft een kleurrijke voorkant en is geschreven door cabaretière Madelijne Kool. De illustraties zijn gemaakt door Wanda van Dijk en de dierenweetjes door Frédérique Lucas. Het merk Lovestation22 kwam je al eerder tegen op mijn blog, dat is namelijk een heel leuk kledingmerk dat zich inzet voor het Wereld Natuur Fonds.
Het verhaal in het kort: Robin is een stoer meisje dat met dieren kan praten. Haar moeder werkt als biologe in het buitenland, haar vader en opa zorgen voor haar. Robin maakt zich zorgen over de wereld en ze gaat samen met Jeroen, haar buurjongen, op zoek naar handige tips om de wereld te redden. Het moet iets te maken hebben met LoveStation22, dat is het enige wat ze weet. De dieren, die Robin kan verstaan, helpen haar bij haar zoektocht. 
Foto: PR4Kids

Robins Wonderlijke Reis naar LoveStation22 is een actueel, interactief-aan-de-keukentafel-met-je-kinderen-en-het-gaat-ergens-over-boek. Om voor te lezen. Maar ook vol met vragen, tips om thuis het gesprek aan te zwengelen hoe je de wereld een beetje mooier kunt maken. Het boek zit bovendien vol met dierenweetjes. Na elk hoofdstuk wordt er – met behulp van prachtige illustraties – meer verteld over een dier dat in het verhaal voorkomt. De Robin hoofdstukken, met bijpassende grappige illustraties, staan op zichzelf. Mijn peuter van 3,5 vindt vooral het verhaal over Robin erg leuk, maar als gezegd heb ik een zeer leergierige kleuter van 4. Elk detail, elk klein weetje moet ik aan haar voorlezen. En dan praten we erover en bekijken de plaatjes nog eens goed, waaruit een feitje kan blijken. Het boek is lekker actueel, zo weet Robin leuke foefjes hoe ze langer op de iPad kan spelen…

DSC_0048
Lievelingsdier gespot! Deze feitjes moeten we herhalen vrees ik, mijn kleuter is weg van giraffen.


Winactie

Kinderen kunnen hun tip om de wereld te redden op een speciaal  ontworpen ansichtkaart schrijven en opsturen (LoveStation22, Twentepoort Oost 42.6, 7609 RG Almelo). De leukste, beste, origineelste inzendingen worden beloond met een kledingstuk uit de LoveStation22 collectie.

DSC_0046
Wij kregen dit boek van het pr-bureau. Ben jij ook nieuwsgierig? Heb je een dierenvriend in huis? ‘Robins Wonderlijke Reis naar LoveStation22′ is verkrijgbaar voor € 19,95 bij bijvoorbeeld Bol.com via mijn affilliatelink en bij Lovestation22.com waar je natuurlijk ook die toffe kleding kunt bestellen.

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.