Bezoek aan Castlefest in de winter!

Dit jaar vindt/vond op 19 en 20 december de eerste wintereditie plaats van het mooie event Castlefest. Dit is hét middeleeuwen en fantasy festival dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt, op Kasteel Keukenhof te Lisse. Wij waren er deze zomer al bij (lees het verslag hier), maar mochten ook dit event bezoeken. Wij gingen op zaterdag, maar ook vandaag (zondag) is het dus nog Castlefest Winter Edition. Hoe het was?


Gezellig, kleinschalig en magisch! In de zomer was ik alleen met de kids en kwamen er zo’n 36.000 bezoekers. Het terrein was enorm groot met diverse podia en ik was als de dood om de kinderen in die massaalheid kwijt te raken. Deze wintereditie bezochten we met het hele gezin, al was ik papa ruim een uur kwijt omdat hij het optreden van Einar uit Wardruna niet wilde missen. We vermaakten ons ook zonder hem prima, de Winter Edition van Castlefest is ontzettend relaxed en ontspannen qua sfeer. Lees je mee?

 

Schaapjes aaien, er waren diverse stands met schapenvachtjes te koop.

 

Er was een echte smid aan het werk!

 

In de zomer genoten we al van de vele verklede bezoekers, acts en ongedwongen sfeer. Nu waren er geen acts en slechts 1 podium, maar toch was het genieten van de prachtige winterse kostuums van veel bezoekers. Mijn dochters durfden helaas niet met de vele ijsprinsessen op de foto, maar ze waren wonderschoon! Ook zagen we dames verkleed als kerstboom en een grinch-achtig kerstmeisje en het warme Manga-knuffelkostuum was met deze winterse editie ook een veelgevonden outfit.

 

Genieten van potato wedges

 

Een kraampje met stoere ridderhelmen.

 

Je kon poseren met de Hulstkoning.

Op diverse plekken stonden bankjes om kampvuren. Je kon overal rustig zitten. Het was druk, maar niet zo druk dat je nergens kon zitten. Vanaf de parkeerplaats was het ook minder ver lopen naar het festivalterrein, omdat de Winter Edition niet om het kasteel Keukenhof heen plaatsvond maar op een veldje aan de buitenzijde.

 

De kerstman en zijn elfje deelden spekkies uit aan alle kleine kindjes.

 

Mooie winterse kostuums!

 

Kasteel Keukenhof kon je vanuit de verte zien als je de berg was opgeklommen. In de zomer was daar het event.

Het festival is kleiner en knusser van opzet dan de zomereditie. Centraal staan muziek, fantasyschrijvers, goed eten en de gezellige sfeer. Wij genoten van broodjes biologische hamburger met komkommer en gekruide potato wedges. Jummie! Ook waren er genoeg leuke kraampjes met kostuums, boeken, spelletjes, sieraden en wat al niet meer. En natuurlijk de bijzondere Middeleeuwse markt met oude ambachten als smeden, beeldhouwen en leer bewerken.

 

De meiden mochten leer bewerken: een sleutelhanger met hun naam.

 

Om de vingers van de standhoudster de sparen, kreeg mijn peuter hulp.

 

De wintereditie van Castlefest staat in het teken van het Germaanse zonnewendefeest of Yule en de terugkeer van het licht wordt gevierd, nadat de kortste dag van het jaar voorbij is.

 

Rembrandt was er ook, we lieten een karikatuur maken van de dames als elfje. Tinkerbell.

 

Optreden van Einar uit Wardruna, mijn neef aan het werk.

 

Entertainment bood zich spontaan aan toen de meiden het even zat waren.

Wat hebben we beleefd, naast het genieten van de bijzondere ambiance? Even hallo gezegd tegen Mamaliefde die er ook was en mijn neef die lid is van de filmploeg van Bastaard. We bewonderden de bezoekers en kraampjes en toen papa even naar het concert was, hebben de meiden hun naam in een lederen sleutelhanger getimmerd (en oeps, ook op de vingers van de dame in het kraampje…), hebben we eventjes gedanst in de grote overdekte tent waar het optreden van Einar plaatsvond, lieten de meiden zich vastleggen door een karikatuurtekenaar en toen ze het even zat waren, nam een lief stel de entertainment op zich met bellenblaas! Na een tijdje kwamen er andere kinderen meedoen, dat was zo gezellig dat ze met deze kinderen ook nog een hele tijd buiten hebben gespeeld. Kinderen konden ook een workshop boogschieten doen, maar de pijlen waren echt en daar vond ik onze dames van 3 en 4 nog veel te jong voor.

 

Lekker spelen met andere kindjes.

Het was heel ontspannen allemaal en wat ik erg leuk vond om te zien waren de kraampjes met Japanse goodies (van snoepjes tot knuffels), iets met Kawai/Manga/Cosplay/Lolita heet dat volgens mij. De toegangsprijzen zijn een flink stuk lager als in de zomer, al kregen wij ook nu de kaartjes gesponsord. De muntjes zijn even duur en kun je na afloop ook weer inleveren. Met 3 muntjes over kocht ik mijn parkeerkaart en kreeg ik nog geld toe. Een muntje kost 2,50, een uitrijkaart is 6 euro. Kortom: Castlefest de Winter Edition is een aanrader!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.