Slimme mama-move: de Beloningskalender

Tijd voor een originele Sinterklaastip, want ik heb mijn peuter verwend met iets leuks uit de webshop Agendakopen.com. Daar zag ik namelijk een zogenoemde ‘beloningskalender’ die ik graag wilde reviewen voor mijn blog. Agendakopen.com vond dit gelukkig een leuk idee. Ik vond de beloningskalender nogal een slimme mama-move om bewuster om te gaan met thema’s als zindelijkheid, opruimen, klusjes doen en bord leeg eten.

beloningskalender

Zoals je ziet kreeg mijn peuter niet alleen de beloningskalender, maar kocht ik er ook meteen Frozen ondergoed bij (C&A uiteraard van bio-cotton). Ze groeit toch een beetje uit haar oude hemdjes en broekjes dus dit kwam goed uit. Wij ontvingen de beloningskalender van Pauline Oud, maar Agendakopen.com heeft ook een leuke van Babette en Woezel en Pip, klik hier.

Op de voorkant staat een pannenkoekenbakker, dus bij ons is ie inmiddels omgedoopt tot de pannenkoekenkalender. Ook omdat papa de meiden heeft beloofd dat als er genoeg stickers en getekende zonnetjes in staan, we pannenkoeken gaan eten. Heel tactisch hebben we geen aantal genoemd ;-). En inderdaad, ik zeg allebei de meiden want de beloningskalender bied daar genoeg ruimte voor.

beloningskalender
Mijn peuter noemt hem ‘de pannenkoekenkalender’

Er staan gelukkig geen data op, alleen de dagen van de week. Je kunt dus lekker bij het begin beginnen. In de linkerkolom schrijf je alles waarvoor een sticker (of een getekend zonnetje) verdiend kan worden. In ons geval hebben beide dames een vakje voor ‘groenten opeten’ en ‘klusjes doen’ en mijn peuter heeft daarbij nog vakjes voor ‘op de wc plassen’ en ‘netjes in bed blijven liggen’.

Het is eigenlijk echt iets kleins, maar het werkt. Als ze er zin in hebben. En dat is best vaak, dan doen ze bewust iets om die beloning te krijgen. Zoals vragen om een klusje. En… Heel fijn… Van de week liep mijn peuter voor het eerst zelf naar het toilet om daar haar broek omlaag te trekken en te gaan zitten. Yay! Best een dingetje, want haar zus was met 2 al zindelijk. Deze dame heeft een andere gebruiksaanwijzing. Dus na een periode van actief stimuleren hadden we dit eigenlijk op een laag pitje gezet. Maar nu, dankzij deze kalender, en de efforts van het kinderdagverblijf (daar hebben de kids een speciaal trappetje bij het toilet wat erg cool is) lijkt het de goede kant op te gaan 🙂 Ook met de andere beloningpunten loopt het fijn. De oudste vraagt opvallend vaak of ze een klusje mag doen. Ik ben dus erg blij met deze kalender 😀 .

Naast de beloningskalender voor jonge kinderen als de mijne, hebben ze bij Agendakopen.com genoeg andere nuttige Sinterklaascadeaus. Denk aan kalenders, notitieboekjes, schrijfwaren… Tip voor iedereen die graag een goed gevulde zak heeft met pakjesavond, maar geen kastenvol nieuw speelgoed wil.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.