Destination dupes: hippe alternatieven voor te dure hotspots

Heb jij al gehoord van de Engelse term destination dupes? Het gaat hier om betaalbare kopieën van populaire reisbestemmingen. Op TikTok schijnt het een enorme travel trend te zijn, zo zegt het persbericht van TikTok NL. Ben jij op zoek naar een goedkoper én rustiger alternatief om er toch even uit te zijn? Dan moet je zeker eens zoeken op de #dupe op dit sociale medium. Deel vooral ook zelf jouw budgetfriendly alternatieven in de reactie, ik ben heel benieuwd! 

destination dupes

Waar je aan moet denken? Op vakantie naar Bodrum in plaats van St Tropez en toch lekker flaneren aan de boulevard. Historische gebouwen en bruggetjes bewoneren in Gent in plaats van Brugge. Ik ging natuurlijk zelf naar Erbil in plaats van Dubai. Bezocht het veelzijdige Noorse Bergen in plaats van Reykjavik. En TikTok zegt: vlieg niet naar London maar Liverpool! De ‘Travel Dupes’ of ‘Destination Dupes’ trend van TikTok geeft tips over hoe je de wereld kan ontdekken zonder dat je bankrekening er te veel onder lijdt of je last hebt van de toeristische drukte. Nu de vakantie eraan komt, deelt TikTok Nederland de beste travel dupes en ik moet zeggen ze zijn heel erg leuk. Laat die vakantieplannen voor dit reisseizoen maar komen!

destination dupe trend

Destination dupes zijn populair

De #dupe categorie is een van de populairste hashtags op TikTok geworden en de cijfers liegen er niet om. Video’s die goedkopere alternatieven voor populaire producten en diensten laten zien, zijn al meer dan 6 miljard keer bekeken op het platform. Daarbinnen zijn travel dupes en destination dupes een opvallende trend geworden in de travel community.

TikTok wordt sowieso veel gebruikt als een bron voor reisinspiratie: een IPSOS-onderzoek toont aan dat één op de drie TikTok-gebruikers op het platform nieuwe bestemmingen heeft ontdekt die ze graag willen bezoeken. Moet zeggen dat mijn eigen account exponentieel groeide met alle filmpjes over mijn reis via Istanbul naar Irak.
Destination dupes zijn een van de belangrijkste reistrends in 2024. Volgens een onderzoek van Marriott Bonvoy wil een derde (32%) van de mensen die de komende drie jaar van plan is op reis te gaan geld besparen door dupe-bestemmingen te bezoeken die vergelijkbare ervaringen garanderen. Als Nederlander klinkt dat goedkopere alternatief mij in ieder geval als muziek in de oren. Ik was dan niet in Parijs maar wel in Istanbul. Ineens is dat hip in plaats van dat mensen je zielig aankijken, haha.

Wat zijn de leukste dupe-vakantiebestemmingen?

In hun persbericht deelt TikTok Nederland een lijstje populaire dupe-vakantiebestemmingen, die je als Nederlander op je radar moet hebben. Laat je inspireren door deze betaalbaardere en minder drukke alternatieven voor de populairste (en vaak overvolle) plaatsen op de wereldkaart. Ben heel benieuwd welke jij zoal kunt afvinken?

🏛 Bucharest is het Parijs van Oost-Europa
🌴Madeira op fijne reisafstand in plaats van het verre Hawaii 
🏞 Ga naar Lago Maggiore in plaats van Como 
🕌 Kies Turkije als alternatief voor Griekenland
⚓ Ruil Saint-Tropez in voor Tivat (in Montenegro)
🏝 Verkies de Filipijnen boven de Malediven
🍹Kijk naar Procida in plaats van Capri
🗻Ga eens skiën in Japans Sapporo in plaats van het Zwitzerse Zermatt
🛤 In plaats van Thailand, probeer je Albanië 
🏔 Iedereen kent Bali, maar waarom reis je niet naar Lombok?
♥ De prachtige kleur van de zee bij Djerba in plaats van de Cariben

Plateaus met dadels, credits: Saudi Tourism Authority
Dadels en koffie, waar zou dit zijn? Is het Marokko, is het Tunesië of misschien Turkije of Egypte? Nope deze foto komt uit Saudie Arabië! Onbekende bestemming nog, dus zeker destination dupe waardig. Foto: Saudi Tourism Authority

Omarm jij de ‘dupe’ trend?

Zou jij een dupe overwegen voor je volgende vakantie? Dan ben je niet de enige, meer mensen vinden dit ontzettend leuk. Uit een onderzoek van Skyscanner bleek dat maar liefst 93% van de reizigers een ‘dupe destination’ zou overwegen. 64% van hen gaf aan dit dan voornamelijk voor de financiële besparingen te doen.

Tot Skyscanner’s dupe-aanbevelingen behoren:
– Girona in plaats van Barcelona
Krakau in plaats van Rome
– Sevilla in plaats van Madrid

Genoeg leuke ‘off the beaten path’ locaties om te bezoeken dus, die tegelijkertijd even mooi en misschien nog wel verrassender zijn.

Wat staat er op jouw bucketlist? En welke dupe aanbevelingen heb jij voor andere lezers?

Lees ook:

Bucketlistvakantie met Aurora’s in Abisko Zweden

6 interessante natuuruitjes in Vlaanderen

Vakantietip: Cultureel erfgoed in de Costa Daurada Spanje

Slow Tourism met tieners in Luberon, Frankrijk

Familie vakantie naar Boa Vista in Kaapverdië

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Florence zegt:

    Bergen en Reykjavik zijn totaal niet te vergelijken met elkaar. Ik zou echt geen overeenkomst tussen deze steden weten. Verder is skiën in Japan echt niet goedkoper dan Zwitserland. Voor een budget-wintersport kun je naar bv naar Polen of Tjechië. Je moet niet alles geloven wat op Tiktok staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.