Lekker met je kindje op de fiets!

Fietsen met je kindje, ik houd ervan! Onze zoon Lex zit dan ook meer op de fiets dan in de auto. Dat heeft meerdere redenen. Ik werk in dezelfde plaats als dat ik woon. Bodegraven is een middelgroot dorp waar je makkelijk van de ene kant naar de andere kant kunt fietsen. Het centrum is gemakkelijker te bereiken met de fiets dan met de auto en ook de supermarkt, de drogist, het kinderdagverblijf, de bieb en het zwembad zijn op fietsafstand. Tot voor kort hadden wij zelfs maar 1 auto! 

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn


Naast de noodzakelijke fietsritjes houden mijn man en ik ervan om in onze vrije tijd de natuur in te gaan en in beweging te zijn. Een stukje fietsen naar vrienden, familie of de ijssalon is altijd een goed idee! Mijn moeder woont op 10 kilometer afstand en daar gaan we graag naar toe op de fiets. Een fietspomp bij je hebben voor noodgevallen is altijd wel een aanrader.

fietskar

Maxi cosi op de fietskar

Tot op de dag van de bevalling, ging ik dan ook overal op de fiets naar toe. Lopen was minder fijn, maar fietsen ging nog prima! Wat miste ik dan het meeste na mijn bevalling? Inderdaad, mijn vrijheid om de fiets te pakken! Omdat ik een zware bevalling had met uiteindelijk een spoedkeizersnede duurde mijn herstel extra lang. En ik wilde er zo graag op uit! Maar ja, fietsen met een kleintje gaat eigenlijk niet. Oh wat zag ik er tegenop dat ik moest wachten om met Lex te fietsen tot hij zelfstandig kon zitten… Daarom zijn we op zoek gegaan naar een fietskar! En die vonden we! Een mooie zijspan waarmee ik heel wat kilometertjes heb gemaakt. Deze kar kon zowel achter als naast mijn fiets, zo kon ik mooi kijken of Lex nog lekker sliep. Fijn dat ik er zo de maxi cosi in kon klikken. In het dorp koppelde ik de kar dan af en diende hij als kinderwagen. 

Voorzitje op de fiets

Toch was het niet altijd handig zo’n kar. Het fietst zwaarder en je bent toch iets breder. Dus toen Lex zelf kon zitten, mocht hij voorop! Wat een heerlijkheid! Scherm voorop en lekker fietsen en alles aanwijzen. Ook zongen we veel liedjes op de fiets. Nog steeds vindt Lex fietsen leuk en hij zit dan ook fier voorop. Wij huren zelfs fietsen op vakantie zoals afgelopen zomer bij Apeldoorn en op de witte leenfietsen fietsen op de Veluwe. Maar… hij wordt wel een beetje zwaar aan mijn stuur!

Tijd voor een achterzitje

Tijd dus voor een achterzitje! Even wennen vind ik het wel dat ik mijn lekkere mannetje niet meer voor mij heb zitten. Niet even aan zijn hoofdje kan ruiken of hem een kus kan geven. Maar het fietst wel lekker!
Wij kregen voor een review op Marstyle de nieuwste Qibbel air. Het lichtste fietsstoeltje van Nederland. Het weegt namelijk maar 2,5 kg. Dat is fijn! Want met je kindje en een tas op de fiets is al zwaar genoeg.

Qibbel Air achterzitje voor de fiets

De fietsstoel is in Nederland ontworpen en wordt in Nederland geproduceerd. De stoel is geschikt voor kindjes vanaf 9 maanden tot ongeveer 6 jaar. Super easy is dat het fietsstoeltje in zijn geheel in de doos zit! Je hebt geen gereedschap nodig om dit stoeltje op de bagagedrager te bevestigen en het universele systeem is geschikt voor bijna alle bagagedragers.

Qibbel Air achterzitje voor de fiets

Heb je nu geen bagagedrager op je fiets? Dan is er een speciale beugel te koop waarmee je het zitje aan een stang van je fiets maakt. Ook zijn er…. dat wist ik niet… heel veel fietstassen die zo gemaakt zijn dat er een fietsstoeltje op de bagagedrager kan, maar je ook de fietstassen nog kunt gebruiken.

Qibbel Air achterzitje voor de fiets

Onze ervaring met de Qibbel Air

Wij hebben al wat testritjes door de weilanden gemaakt en Lex en ik keuren het stoeltje goed! Fijn vind ik de 5-puntsgordel waardoor je kindje niet zomaar uit de gordels kan. De halfdichte beenbeschermers en voetsteuntjes met bandjes zorgen ervoor dat er geen kleine kindervoetjes tussen de spaken kunnen komen. En ook de rugleuning die gemaakt is van mesh (een soort gaatjesstof, wordt ook gebruikt bij bureaustoelen) zorgt ervoor dat je kindje altijd comfortabel zit. Het is slijtvast, ademend en goed schoon te houden materiaal.

Baby Innovation Award

Dit fietsstoeltje van Qibbel won dan ook de Baby Innovation Award 2019 in de categorie Mobility. Het fietsstoeltje is in meerdere kleuren leverbaar zoals Denim Blue, Black, White Smoke en Turquoise (die heb ik ik). De Qibbel Air is te koop bij heel veel fietsenwinkels, te vinden via Qibbel.nl en ook hier bij Bol.com voor 89,99 euro.Nu ben ik wel benieuwd… hoe vervoer jij het liefst je kindje? En hoe doe je dat met 2 of meerdere kids?

disclaimer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.