7 tips om jezelf te boosten

Voel jij je ook weleens vermoeid en een beetje down? Dan weet je dat het tijd is om jezelf even wat extra aandacht te geven! Ik geef je vandaag 9 tips om lief te zijn voor je lijf, even een boost en wat ontspanning. Dan kun je er snel weer tegen.

Vitamine C

Wanneer je je weerstand voelt afnemen, is Vitamine C slikken vaak het eerste wat je doet. Of verse sinaasappelsap drinken, waar veel van deze vitamine in zit. Naast een betere weerstand is vitamine C goed voor je botten, je huid, je tanden en bloedvaten. Per dag heb je zo’n 75 milligram nodig. Doseer het dus goed en ga niet de hele dag aan de sinaasappels, een overdosis vitamine C belast je nieren heel erg en kan laxerend werken.

Het zonnetje: Vitamine D

Zelf verlang ik nu alweer naar het zonnetje. Lekker met een tijdschrift vitamine D opsnuiven. Of gewoon een stukje wandelen om je hoofd leeg te maken. Mijn droombeeld nu is dat ik heerlijk op een loungebedje in één of ander luxe vakantieoord lig met een heerlijk zonnetje (niet té fel) en een klein briesje zeewind. De zon doet in ieder geval wonderen voor mijn humeur!

Serum voor je huid

Na het opstaan en voor het slapengaan zijn korte beautymomentjes echt even verwennerij voor mij. Van Mineralskin Cosmetics kreeg ik de Ultra Rich Hyaluronic Serum van Xminerals toegestuurd. Deze ben ik nu ruim een maand aan het testen. Hij is geschikt voor dagelijks gebruik. Je doet een drupje serum op je vinger en masseert het dan in op de gereinigde gezichtshuid. Voelt heel fris en trekt supersnel in. Daarna kun je direct je dag- of nachtcrème aanbrengen. Het heeft een huidverjongende werking en als 40-jarige met beginnende kraaienpootjes heb ik dat natuurlijk hard nodig. Je krijgt er een frisse tint van en de dode zee mineralen voeden en revitaliseren je huid. Dit serum kost 39,50 euro.

Anti stress roller

Verkouden, hoofdpijn of een winterdip? Essentiële oliën van bloemen en planten helpen je om je weer goed te voelen. Deze pure bestanddelen vormen de basis van aromatherapie, een oeroude Chinese geneeswijze die de gezondheid op een natuurlijke manier ondersteunt. Stress pak je bijvoorbeeld aan met de anti stress roller van Puressentiel met twaalf essentiële oliën. Ruikt naar lavendel en je smeert het op je polsen als het je even too much wordt. Snuffelen en je kunt weer verder! Dit product is een concentraat van natuurlijke, actieve bestanddelen, zonder onnodige toevoegingen. De anti stress roller van Puressentiel kost 11,80 euro bij de natuurlijke drogist. Je kunt het merk op facebook volgen.

Mega online skateshop

Schoonheidsspecialiste

Hoog op mijn me-time wishlist staat een bezoek aan de schoonheidsspecialiste. Even relaxen en niets hoeven, terwijl zij ervoor zorgt dat je huid een boost krijgt. Oneffenheden verwijderen, maskertje, haren weghalen van plaatsen waar je ze niet hebben wilt. Hoogtepunt vind ik altijd dat stoomapparaat waarbij ook meteen je luchtwegen mee profiteren en je vrijer kunt ademen. Met hooikoorts is dat altijd even lekker. Soms doen ze ook meteen je handen en nagels nog even. Na deze me-time loop je met frisse rode wangen weer naar buiten en kun je er even tegen. 

ervaring met floaten scheveningen de pier

Floaten

Thuis kun je (wanneer je er één hebt) fijn relaxen in bad. Met een tijdschriftje, rustgevende muziek of een geurkaars aan bijvoorbeeld. Maar je kunt ook floaten! Ik heb dit onlangs voor het eerst gedaan en het was even wennen, maar super relaxt. Ze zeggen dat 1 uur floaten gelijk staat aan 5 uur slaap qua ontspanning. Verder is het super voor je artrose omdat je huid alle magnesium en andere zouten in het special float water heel goed opneemt.

vrouw in bad relaxen

Massage

Wat ik zelf ook fijn vind, is af en toe een massage. Dat kun je laten doen bij de fysiotherapeut, maar in een massage salon krijgt je hele lichaam de aandacht die het nodig heeft. Ik ga niet vaak, maar als ik ga dan kies ik (bij Nama Rupa in Woerden) de behandeling van een uur. Voor mijn blog mocht ik bij haar een keer de Japanse hoofdmassage ervaren, ook erg ontspannend. Vanwege mijn computerwerk kies ik zelf toch eerder (omdat ik het niet vaak doe) voor de massage waarbij ze ook je rug en schouders goed meepakken. Een hot stone massage lijkt me ook heerlijk, maar heb daar nog geen ervaring mee. Jij wel?

figuurcorrectie natuurlijk antalya body change

Centimeters eraf

Een heel andere relaxte manier van lief zijn voor je lijf, was de behandeling die ik bij Antalya Body Change mocht ondergaan: je vetcellen kapot laten trillen, waarna je veel water drinkt en zo de afvalstoffen uit je lijf laat verdwijnen. Nadat alle trilplaten zijn bevestigd, hoef je alleen maar te liggen terwijl je spieren worden gestimuleerd en je vetcellen worden aangepakt. Ik was na een half uurtje al wat centimeters kwijt! Als je dan toch bezig bent met die centimeters en op een gezonde manier het afvoeren van afvalstoffen wilt stimuleren, dan is het drinken van detox thee ook een supermakkelijke manier om je lijf wat liefde te geven. Hoef je niet voor in de auto te stappen. Gewoon in de ochtend en in de avond een flinke kop thee en veel plassen is genoeg.

tastea thee producten

Mindfullness app

Mijn laatste lekker makkelijke tip om jezelf een boost te geven is de Mindfullness app. Ik heb vorig jaar de 7Mind app getest en met 7 minuten me-time per dag schijn je jouw lichaam en geest een geweldige boost te geven. Nu ben ik niet zo van het dingen volhouden, maar op zeer drukke dagen was het echt wel van meerwaarde om even met de ogen dicht naar zo’n kalme stem te luisteren via die app. Even 7 minuten niks en daarna weer knallen!

Wat doe jij om jezelf even op te peppen?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.