Kindvriendelijk restaurant: Alan & Pims in Utrecht

Uit eten gaan met de kinderen vind ik altijd zo gezellig. Daarom was het extra leuk dat we op de 8e verjaardag van mijn dochter waren uitgenodigd bij Alan & Pims in Utrecht. Een kindvriendelijk kiprestaurant in Leidsche Rijn, dus vanaf de A12 en de A2 goed aan te rijden. Opa en oma gingen ook mee. Een feestje met kip, patat en appelmoes!

Alan & Pims is sinds 2018 gevestigd in een gezellig winkelgebied met voldoende parkeerplek in de buurt. Wij parkeerden pal naast een speelgoedwinkel gespecialiseerd in houten speelgoed! Je kunt een etentje ook combineren met een bioscoop bezoek. Het restaurant heeft daarvoor in samenwerking met Pathé een leuk arrangement.

Terras met waterpret

Wij aten ’s avonds in dit kiprestaurant en konden lekker mensen kijken, want er liepen veel winkelende personen voorbij. Van de eigenaresse hoorden we dat het terras in de zomer echt een feestje is voor kinderen. Het zit namelijk pal naast grote fonteinen. Met warm weer ploffen ouders met handdoeken neer op het terras, terwijl de kinderen zich vermaken met het sproeiende water. Wij vonden in het donker de gekleurde lichtjes erg mooi.

Kasten met speelgoed

Op verzoek van de jarige hadden we het schetsboekje en haar zwarte fineliner meegenomen, dat ze van opa en oma cadeau had gekregen voor haar verjaardag. Makkelijk in de tas, dacht ik, maar eigenlijk niet nodig. Bij  Alan & Pims hebben ze verschillende kasten met speelgoed staan, voor kinderen van verschillende leeftijden. Van tekenspullen tot bouwblokken en spelletjes. De kinderen kunnen zelf iets uitzoeken en dat speelgoed omwisselen als ze er klaar mee zijn. Het restaurant zat dan ook vol met kinderen, omdat het fijn is wanneer er voor hen iets te doen is.

kindvriendelijjk restaurant alan en pims utrecht

Kipgerechten

Het leuke vond ik zelf de grote theedoeken die je als servet in je shirt kon stoppen. Ideaal wanneer je aan het kip kluiven gaat! Is voor de kinderen ook grappig als je allemaal een doek in je shirt gepropt hebt. Vooraf kregen we de specialiteit van het huis: de kippeling met citroenrasp en huisgemaakte barbecuesaus. Erg lekker! Vooral dat vleugje citroen maakt het fris en een andere bite dan anders. Zou dit zeker aanraden als fingerfood om met elkaar te delen.

Aangezien kip met patat en appelmoes het lievelingseten is van mijn jongste dochter, hoef je niet te raden wat zij nam. Ehm… de drumsticks met patat en appelmoes dus! Voor de allerkleinsten hebben ze bij Alan & Pims ook het boefjesmenu (0 euro) waarbij ze alleen een bordje krijgen en kunnen meepikken van hun tafelgenoten. Ideaal als je kinderen hebt die niet veel eten. De jarige Jet ging voor de verse biologische friet met een maïskolf. Oma koos de Kip Alan & Pims gekruid, omdat ze niet zo goed tegen pittig eten kan. Deze kip was heerlijk mild en viel goed in de smaak. Opa ging voor een Big Chick Burger 2.0 en die smaakte hem prima. Zelf houd ik wel van pittig, dus ik ging voor kip van het spit die daarbij aansluit, de Kip Thais. Nou die is dus echt heel spicy, maar wel overheerlijk met koriander en de voor Thaise gerechten zo typische smaken. Echt superlekker! (Maar ik had er wel een glas water bij nodig, haha.)

Als toetje gingen we voor Dame Blanches, Irish Coffee en de Brownie. Voor de jarige werd deze voorzien van vuurwerk! Super feestelijk natuurlijk. De meisjes waren daarna nog druk met tekenen en wilden graag een kopje thee. Deze kregen we in hele mooi zakjes met natuurtekeningen erop, die door de dames direct werden nagetekend. Ook het kiplogo van Alan & Pims moest nagetekend worden.

kindvriendelijjk restaurant alan en pims utrecht
De menukaart werd nagetekend.

We hebben erg lekker gegeten, het restaurant is zeer sfeervol en modern ingericht en ik vond de pallets met planten aan de wand zo’n stoer detail!

kindvriendelijjk restaurant alan en pims utrechtNet zo mooi: de deuren van de toiletten: hennetjes en hanen. Voor de kinderen was er van alles te doen en ook bij hen viel het eten in de smaak.

Dankjewel Alan & Pims dat we mochten langskomen voor de blog, we komen zeker nog eens terug als de fonteinen aan staan. Combineren we het met een dagje winkelen. Jullie zijn een heel kindvriendelijk restaurant, schoon en netjes, de sfeer was relaxt, het kip thema is mooi doorgevoerd en het eten was heerlijk!

Ben jij al eens bij Alan & Pims geweest met je kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.