Singlemomlife: werken aan meer zelfvertrouwen

Als moeder schiet aandacht voor jezelf er vaak ongemerkt bij in, zeker als je kinderen nog veel zorg nodig hebben. Shoppen deed ik altijd graag voor de kinderen of voor mijn ex. En voor mezelf? Nou ja, dat kwam dan later weleens. Waar ik voor mijn dierbaren voor de mooie merken ging, kocht ik voor mijzelf dan toch eerder de aanbiedingen en goedkopere items. Nu ik een single mom ben, wil ik het roer daarin omgooien. Ik ben ook belangrijk! Bovendien bereik je meer met een goede dosis zelfvertrouwen…

Inmiddels woon ik een half jaar in mijn eigen huisje. De scheidingspapieren lagen bijna een jaar geleden op de mat. Mijn bedrijf vergt veel tijd en in de zomer is de business een beetje ingekakt. De voor bloggers drukke maanden komen er weer aan en daar wil ik met mijn bedrijf op meeliften. Daarbij ben ik om het weekend zonder kinderen en waar ik in de zomer wat makkelijker spontaan bij mensen langsging, merk ik dat ik nu vaak alleen ben.

Pak die telefoon eens en bel je vriendinnen zou je zeggen, maar zo makkelijk gaat dat niet. Ik voel me een soort schuldig ten opzichte van mijn werk als ik andere dingen doe dan werken, want in de kindloze weekenden heb ik daar juist meer tijd voor en kan ik meters maken. Leuke dingen doen is echter ook belangrijk. Als ik niet voor mezelf zorg, wie doet het dan?

Weer strak?

Na de zomervakantie heb ik daarom het sporten weer opgepakt. Zonder beweging word je lijf stijf en krijg je gezondheidsklachten. Bovendien was ik zo’n 4 kilo aangekomen door de sportbreak sinds januari en het minder aandacht besteden aan gezonde voeding en beweging.

Vanwege mijn blog had ik de afgelopen jaren het geluk dat ik toch af en toe een toffe nieuwe outfit kreeg, maar wat er verder in mijn kledingkast lag was treurig. Ik heb nog een styling workshop gevolgd met opdrachten om iets beter te weten wat mijn stijl is en wat bij mij past. Hoewel ik verschillende leuke outfits heb gekocht, merk ik dat ik het nog steeds moeilijk vind om oude kleding weg te gooien. En dat ik net niet genoeg outfits had om er elke dag een beetje representatief uit te zien.

Uitgelubberd

Belangrijker nog: dan droeg ik aan de buitenkant iets leuks… maar wist ik zelf wat daar onder zat… Onderbroeken die niet matchten bij de beha. Te kleine beha’s die knelden. Beha’s waarvan de bandjes uitgelubberd waren en steeds afzakken. Incomplete setjes. Items die gewoon oud en versleten waren. Ik ben wel een keer met een vriendin naar Batavia Stad geweest waar ze mij hielp om iets moois te vinden voor onder mijn kleding (ik moest verplicht passen, en achteraf terecht). Dat is alleen nu ook alweer 2 jaar geleden… De sportieve boxers en hipsters zijn echt wel keepers, je moet naar de sportschool en als je ongesteld bent iets comfortabels hebben om aan te doen tenslotte, maar het is tijd voor lingerie om mijn zelfvertrouwen op te krikken.

Niet zielig

Zoals één van mijn lezeressen onlangs opmerkte: je bent gescheiden, maar je bent niet zielig. Je bent hartstikke leuk! Ze heeft gelijk uiteraard. Door het alleen wonen ervaar ik een enorm gevoel van vrijheid. Ik probeer daarom in de weekenden dat ik zonder mijn kinderen ben altijd iets te plannen dat ik kan zien als een investering in mezelf. Afgelopen weekend was dat een ontspanningsmassage bij Nama Rupa en kleding shoppen (waarbij ik van een lezeres die in de winkel werkt geweldig fashionadvies kreeg), maar de kapper, sporten, schoonheidsspecialiste, iets leuks doen met vriendinnen… kunnen dat bijvoorbeeld ook zijn. Voelt ook fijn om dat te kunnen doen en niet het hele weekend met je werk en het huishouden bezig te zijn.

Dankzij dit soort me-time, mijn mooie nepwimpers én de opmerkingen van mijn dochters in de trant van “mama, wat zie je er leuk uit vandaag” en “mama, wat ben je mooi”, ben ik zelfverzekerder. En dat wil ik doorzetten, niet alleen voor mijn op te starten datinglife maar juist ook voor mijn bedrijf. Als ik me sexy voel, dan gaat het goed met de sales. Misschien heel suf, maar op de dagen dat ik hard aan mijn sales wil werken, trek ik expres iets aan waarin ik me superhot voel. Ik ben dan de hele dag alleen thuis, even voor de beeldvorming  😆  maar het helpt me enorm om zakelijke telefoontjes en mailtjes te doen als ik het idee heb dat een beetje sexy ben en er goed uitzie. En dat is belangrijk, want daar haal ik mijn inkomen uit tenslotte.

#singlemomlife

Nieuwe lingerie stond al een tijdje op mijn wishlist, maar ik had er nog geen prioriteit aan gegeven. Lingerie is eigenlijk iets dat ik liever van een leuke man wil krijgen, dan voor mezelf wil kopen. Ouderwetse opvatting misschien en behoorlijk zinloos als je de #singlemomlife gebruikt om je leven te omschrijven. En tijdens mijn huwelijk kocht ik het ook vooral zelf  😳 . Dus tja…

Wat doe je dan? Nou, ik deed dus even niets maar kreeg een leuk berichtje van Hunkemöller met de vraag of ik wilde samenwerken omdat ze mijn blog zo leuk vinden. Yay! Ik heb wel eerlijk gereageerd dat ik niet wist of ik outfitposts zou durven maken. Heb dat wel geprobeerd met mijn mobiele telefoon, maar de foto’s zijn weer gewist. Behalve dan de foto in een fijn comfortabel zwart nachthemd die ik prima kan dragen als mijn kinderen thuis zijn. Deze schijterd durft gewoon op dit moment geen foto’s van zichzelf in lingerie op haar blog te plaatsen. En daar heb ik vrede mee.  😎

pyjama
Simpel zwart nachthemd met vrouwelijke touch door de wijd uitlopende mouwtjes.

Lingerie als zelfvertrouwenboost

Wel vond ik het heerlijk om door de webshop te browsen en erover na te denken wat ik nu zelf mooie lingerie vind. Waar zou ik me lekker in voelen? Zouden de gekozen items ook lekker zitten? Ik heb mijn behamaat heel lang te klein ingeschat en daardoor verschillende knellende exemplaren in mijn kast zitten. En als het niet lekker zit, dan draag ik het ook liever niet. Of ik draag het wel omdat ik niks anders heb en voel me verschrikkelijk ongemakkelijk. Niet het effect dat lingerie hoort te hebben op je zelfvertrouwen.

Ik vond bij Hunkemöller een aantal prachtige items en koos 2 setjes lingerie uit. Vanwege het ontbreken van vrouwelijke nachtmode, bekeek ik ook het aanbod pyjama’s in de webshop. Daar vond ik een sjieke zwarte babydoll (zoiets heb ik altijd al willen hebben) en een vrouwelijk zwart nachthemd met wijde mouwen. Even iets heel anders dan de niet vrouwelijke pyjama’s die ik in de loop der jaren heb verzameld. Ik ben leuk en ik mag me ook best zo kleden voor meer zelfvertrouwen. Ook in de nacht. Dan kan ik wakker worden met het idee dat ik er leuk uitzie en een goede start van mijn dag maken. Gebrek aan zelfvertrouwen kan hem ook in dit soort details zitten: wakker worden als uitgebluste mama of wakker worden terwijl je het idee hebt een hot babe te zijn… Het maakt verschil.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I will @hunkemoller #prettymoments #perspakket #mamablogger #lingeriesexy #linkinbio

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Love the box

Toch vond ik het na het doorgeven van mijn bestelling best een beetje spannend. Hoe zouden de items er in het echt uitzien? Zou het me wel passen? Zou het mooi staan? En zou het lekker zitten? Ik was er dus een beetje onzeker over en toen werd de doos van Hunkemöller bezorgd. Ik deed hem open en er stond:

Life is about pretty moments,
enjoy this one!

Awesome! Dat vond ik dus echt zo gaaf. Het vloeipapier zat nog om mijn bestelling heen. Ik had nog niets gezien, maar die tekst! Instant happiness voor mij. Je moet van het leven genieten, het is soms maar zo kort. En zelf de slingers ophangen om het leuk te maken, want het is jouw leven. Zonde als je er geen plezier in hebt.

hunkemoller lingerie

Bij Hunkemöller kun je ook in 1 klik complete lingerie sets bestellen. Vind ik wel zo makkelijk dus ik ging voor set Scarlet uit de Noir collectie. Een prachtige grijsblauwe kleurtint met kantjes – ook aan de bandjes op de rug, supermooi – en een klein diamantje op zowel de beha, de brazilian als de string. En toen ik het aanhad en eens naar mezelf in de spiegel keek… WAUW! Zeker die details op de rug vond ik erg mooi en het allerbelangrijkste is dat deze set ontzettend lekker zit. Eindelijk eens iets dat perfect past! Het zit echt superlekker en ik voel me er mooi in.

De tweede set die ik koos komt uit de collectie die is ontworpen door fashionblogger Pamela RF. Deze set combineert zwart en wit of crème eigenlijk. Een crèmekleurige basis met daaroverheen een zwart kantje, bij de beha is deze asymmetrisch en dat heeft wel wat. Er zitten ook 3 bandjes aan de beha: die van de beha zelf en een van het kantje. Van de beha kunnen ze ook los zodat je de beha strapless kunt dragen. De brazilian is ook deels van transparant kant en verder crèmekleurig. Deze set is iets sportiever dan de eerste en wat meer fashionista, prima voor onder een zakelijke outfit dus. Ook van deze set was de pasvorm tot mijn verbazing perfect voor mijn lichaam. Zit ontzettend lekker en gewoon comfortabel. In de spiegel zag het er bovendien heel mooi uit, maar ik durfde de foto’s als gezegd toch niet te plaatsen en heb ze gewist.

De beide pyjama’s heb ik afgelopen week ook geprobeerd. Het nachthemd is netjes en iets vrouwelijk maar niet uitgesproken sexy en zit heerlijk. De babydoll vind ik wel heel ‘hot mommy 2.0’ maar ik twijfelde of het lekker zou zitten vanwege het kant. Na het dragen waren mijn twijfels meteen weg: de stof van het jurkje is lekker zacht en comfortabel, maar het ‘kant’ ook. Het is niet echt kant maar meer een beetje stretchy katoen. Niet stroef of kriebelig dus. Ook deze zit echt gewoon lekker en dat had ik dus niet verwacht.

Ben heel blij met deze boost voor mijn zelfvertrouwen en hoop daar deze winter zowel zakelijk als privé de vruchten van te plukken. Ik neem me voor om alles wat echt niet meer kan uit te zoeken en weg te gooien, zodat ik niet in de verleiding kom om dat weer aan te trekken. Al vind ik goede dingen weggooien ergens ook weer zonde en verspilling, voor mijn eigenwaarde moet ik het gewoon doen.

En u ga ik eerst die ondergoedla grondig uitzoeken en opruimen!

Wat doe jij om meer zelfvertrouwen te krijgen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wat een mooie dingen heb je uitgezocht! Ik kan me goed voorstellen dat het super mooi uitziet en dat het je zelf vertrouwen een boost geeft.

  2. Liesbeth zegt:

    Mooiiii!!!!

  3. Leuke blog! En je mag inderdaad jezelf af en toe eens even lekker trakteren. Als jij jezelf mooi voelt dan straal je dat ook uit naar anderen. Leuke setjes heb je uitgezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.