Wat te doen met een ouderwets blokje zeep? 10 tips 

Poldermama ontving een mooi blokje groene thee olijfzeep van het merk Aleppo ter review. Een echt ouderwets blokje zeep dus. Zo’n blokje dat vroeger op elke wastafel lag, maar tegenwoordig meestal is vervangen door een pompje. Wat kun je eigenlijk allemaal met een blok handzeep? Tien tips.

DSC_0048

Deze zeep ziet er mooi uit, en groene thee olijfzeep klinkt ook heel spannend. Toch moest ik even goed nadenken over deze review, want waar gebruik je zeep in deze vorm tegenwoordig nog voor? Eerst even ruiken maar, een apart geurtje zeep van groene thee. Wat nu?

 1. Handen wassen. Dat heb ik niet met deze zeep gedaan, in sommige hotels en restaurants zie je nog wel een mooi stuk zeep liggen. Bij mij thuis niet. Met kleine kindjes (die in het verleden wel gekkere dingen in hun mond stopten) houd ik het zelf bij een veilig pompje. Dat wordt ook minder snel rommelig. Maar wie nette, grotere huisgenoten heeft kan natuurlijk wel een sjiek zeepschaaltje met verschillende zeepjes en gastendoekjes in het kleine kamertje tentoonstellen. Ruikt het ook meteen lekker.
 2. Onder het hoeslaken van opgroeiende kinderen. Tot voor kort had ik bij mijn peuter, toen nog dreumes, altijd een stukje zeep onder het hoeslaken van haar ledikant. Tip van wijlen mijn schoonmoeder die dit bij mijn man en zijn jongste broertje ook deed. Het schijnt namelijk te helpen tegen groeipijn. Inderdaad, het nachtelijke gekreun en de huiltjes verdwenen na het plaatsen van de zeep aan het voeteneind! Dit wil overigens niet zeggen dat je kind ’s nachts niet wakker wordt 😉 Dus: groeipijn? Zeep!
 3. In de kast. Deze zeep is bij Poldermama in de kast verdwenen. Ik probeer namelijk achter in alle kledingkasten een stukje zeep of geurbuiltje te plaatsen, zodat de inhoud van de kast niet muffig gaat ruiken. Met een stuk zeep blijft het wat frisser qua geur. Subtiel en niet overheersend, erg prettig wanneer je de kast opent.

  Tja en na 3 wist ik het even niet meer. Webshop Solobiomooi wist gelukkig nog veel meer toepassingen van deze zeep te benoemen.

 4. Als douchezeep. Deze zeep is speciaal voor je lichaam bedoeld. Door zijn natuurlijke eigenschappen werd Aleppo zeep traditioneel gebruikt door mensen met huidproblemen. De mix van Olijfolie en Laurel olie staat bekend om zijn reinigende eigenschappen. Savon d’Alep is geschikt voor alle huidtypen, vooral voor de gevoelige huid. Het voedt de huid, verhoogt de elasticiteit en verbetert de glans van je huid. Voor deze prijs zeker het proberen waard als je een gevoelige huid hebt.
 5. Als shampoo! Ja, dat had Poldermama dus niet verwacht. Savon d’Alep kan gebruikt worden voor het haar. Het door de fabrikant aanbevolen gebruik als shampoo is tweemaal per week.
 6. Je kunt het gebruiken voor het het wassen van het bedlinnen.
 7. Je kunt er (stoffen) meubels en tapijten mee reinigen.
 8. Voor het nat scheren is er geen beter product dan Aleppo zeep, zeggen ze bij Solobiomooi. Als het inderdaad voor de gevoelige huid bedoeld is, dan snap ik dat wel. Wist jij het? Dat sommige zeepsoorten hiervoor geschikt zijn?
 9. Als tandpasta! Ok deze toepassing is nog vreemder, ik durf dit niet zelf uit te proberen. Aleppo zeep als tandpasta voorkomt tandvleesontsteking en helpt bij de genezing van aften. Het smaakt romig en geeft een prettig en langdurig schoon gevoel. Aldus Solobiomooi. Bizar hè?
 10. Nou met al die toepassingen weet Poldermama tip 10 zelf uit de mouw te schudden: deze zeep is een heel leuk cadeautje! Vooral wanneer je al deze toepassingen er op een mooi handgeschreven kaartje bijschrijft.

  
Wist je dat…
Savon d’Alep is vrij van kleurstoffen, dierlijke vetten en is volledig biologisch afbreekbaar. Deze zeep is gemaakt in de geboorteplaats van zepen, de oude stad van Aleppo in Syrië. Een land dat nu zo negatief in het nieuws is, maar waar dus iets heel moois vandaan komt. Ze maken er al 4000 jaar zeep! Aleppo zeep staat bekend als een van de beste natuurlijke organische zepen die er zijn. Het is een handgemaakte zeep die bestaat uit olijfolie en laurier olie. Bekijk de vele varianten in de webshop van Solobiomooi

Tip: Laat de zeep na gebruik goed uitlekken op een houten zeepbakje. Zo heb je langer plezier van je zeep.

Nou genoeg leuke weetjes over deze zeep. Ik moet hem zeker in mijn tas stoppen bij een eventuele zombie-apocaplyps! Weet jij nog andere toepassingen? En maak je weleens zelf wasmiddel met zeep? Of durfde jij wel je tanden ermee te poetsen? Laat het me weten 🙂

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ingrid zegt:

  Heb mijn eigen wasmiddel hiermee gemaakt en wil niets anders meer. De was word als het ware ‘gevoed’. Vooral bij iets oudere katoenen kleding zeer goed merk en voelbaar. Ook de geur is ouderwets ok. Je kan er eventueel wat lavendel of citoen essence aan toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.